„Darom“ akcijos metu patruliuos A. Zuokas ir G. Gurevičiūtė

Pernai metais startavusi iniciatyva „Darom Patruliai“ vėl gyva. Šiais metais idėją tęsia buvęs Vilniaus meras, politikas Artūras Zuokas, o prie jo prisijungia Aplinkos ministerijos viceministras, visiems žinomas kaip brokonierių gaudytojas Linas Jonauskas, bei televizjos laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė.

Šiais metais idėją tęsia buvęs Vilniaus meras, politikas Artūras Zuokas, o prie jo prisijungia Aplinkos ministerijos viceministras, visiems žinomas kaip brokonierių gaudytojas Linas Jonauskas, bei televizjos laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė.
Šiais metais idėją tęsia buvęs Vilniaus meras, politikas Artūras Zuokas, o prie jo prisijungia Aplinkos ministerijos viceministras, visiems žinomas kaip brokonierių gaudytojas Linas Jonauskas, bei televizjos laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-21 11:28, atnaujinta 2018-01-06 07:36

Prieš akciją ir po akcijos bus atliekama stebėsena, reidai, kurių metu bus nustatoma, fiksuojama ar „Darom“ akcijos metu viskas vyksta teisingai. „Idėja gimė dėl to, kad DAROM organizatoriai ir visos institucijos su kuriomis bendradarbiaujame įgyvendinant akciją, susiduria su problema – su pyktybiškais šiukšlinimo atvejais akcijos metu, kai jau į išvalytas teritorijas yra vežamos ir išmetamos atliekos, o sutvarkytos teritorijos, dar nesibaigus akcijai tampa vėl naujais savartynais“ – teigia judėjimo „Darom“ vadovė Roberta Ažukaitė.

„Mastymas savaime nekinta, kartais reikia radikalių veiksmų, tam tikrų naujų taisyklių pokyčiams užtikrinti“ – teigia vienas iš DAROM patrulių veidų Linas Jonauskas.

„Idėja iš esmės sveikintina, dar pernai prisijungiau ir iš esmės pastebėjau, kad savikontrolės jausmas pas žmones padidėjo, kai jie suvokė kad juos kažkas stebi. Manau reikia, gerbti vieniems kitų darbus ir piktybiškai nesielgti ypač tokių gražių iniciatyvų metu“ – teigia buvęs Vilniaus meras, „Darom Patrulių“ veteranas Artūras Zuokas.

Anot, Gintarės Gurevičiūtės, kiekvienas privalome rodyti pavyzdį, o pradėti reikia nuo savęs. „Gamta yra mūsų namai ir mums turėtų būti svarbu, kokioje aplinkoje gyvens mūsų ateities kartos, kokią gamtą mes jiems paliksime“, – sako ji.

Norintys prisijungti prie iniciatyvos DAROM Patruliai galite registruotis patruliai@mesdarom.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.