Elitas stebėjo dar vieną svarbią R. Šimašiaus inauguraciją

Iškart po Vilniaus miesto mero regalijų įteikimo prie sostinės Baltojo tilto, naujasis meras Remigijus Šimašius trečiadienio vakarą skubėjo į Umiastovskių rūmus. XVIII amžiuje statytuose rūmuose Per inauguraijos ceremoniją R.Šimašius tapo Vilniaus klubo prezidentu.

Šventinis Remigijaus Šimašiaus inauguracijos vakaras.<br>D.Umbraso nuotr.
Šventinis Remigijaus Šimašiaus inauguracijos vakaras.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 22, 2015, 11:01 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 3:59 AM

Pasveikinti mero dviem itin svarbiomis progomis rinkosi daugybė žinomų ir įtakingų asmenų, tarp kurių buvo galima išvysti politikos, verslo ir kultūros elito atstovų. R.Šimašius džiaugėsi suteikta teise vadovauti garbingam klubui, buriančiam ne vieną garsų ir garbų vilnietį.

Iškilmingoje šventėje pasirodė ir buvęs Vilniaus meras bei buvęs Vilniaus klubo prezidentas Artūras Zuokas, kuris naujajam prezidentui ir perdavė pagrindinį klubo simbolį – kardą.

Pats A.Zuokas, Vilniaus klubui vadovavęs net dešimtmetį, taip pat neliko be dovanų ir sveikinimų. Klubo tarybos pirmininko pavaduotojas Algimantas Blažius jam įteikė aukso spalvos rėmelį su padėkos žodžiu „Dėkojame“.

A.Zuokas kalbėdamas ant scenos tikino, kad pastarasis dešimtmetis ir sostinės mero pareigos leido išgyventi prasmingiausią gyvenimo etapą. O naujajam klubo prezidentui jis palinkėjo ir toliau tęsti miesto istorijos pasakojimą.

Pats R.Šimašius daugybės garbingų svečių, tarp kurių buvo ir Vytautas Landsbergis, akivaizdoje davė Vilniaus klubo prezidento priesaiką. Savo kalboje meras pabrėžė, kad  miestas nebūtų miestas be tokių elito sambūrių kaip Vilniaus klubas

Ant scenos trečiadienio vakarą lipo ir Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas, išsakęs įkvepiančią kalbą. Šventine nuotaika inauguracijos iškilmėse rūpinosi dirigento Donato Katkaus vadovaujamas Šv. Kristoforo kamerinis orkestras.

Vilniaus klubas bendrai veiklai susibūrė 1998 metais, suvienydamas verslo, kultūros, politikos atstovus, siekiančius ne tik geriau pažinti Lietuvos sostinę, bet ir prisidėti prie jos gražinimo bei kultūrinio gyvenimo įvairovės. Tuo labiau, kad ilgainiui jo susibūrimų ir renginių vieta tapo vertingas, valstybės saugomas miesto architektūros ir istorijos objektas – XVIII amžiuje statyti grafų Umiastovskių rūmai Trakų gatvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.