Lietuvis M. Gochtas su partneriu rugsėjį sulauks mergaitės?

„Tu namuose įsirengęs visą zoologijos sodą. Dabar dar vieną gyventoją turėsime“, – juokais į lietuvio Mindaugo Gochto norą įsivaikinti reagavo partneris vokietis Wolfgangas Gochtas.

Lietuvis ir vokietis partnerystę sudarė prieš pusantrų metų. Iki rudens paaiškės, ar partneriai galės įsivaikinti.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Lietuvis ir vokietis partnerystę sudarė prieš pusantrų metų. Iki rudens paaiškės, ar partneriai galės įsivaikinti.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Apr 24, 2015, 6:45 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:25 AM

Vokietijoje gyvenanti homoseksualų pora pradėjo tvarkyti dokumentus dėl vaiko globos ir įsivaikinimo. Jei vaiko teisių darbuotojai įsitikins, kad partneriai turi užtektinai pinigų, nėra prasikaltę, o jų giminaičiai tvarkingi, jau rugsėjį sulauks globotinio.

Du katinai, du meilės paukščiai, žiurkėnas, kitą mėnesį atkeliaus ir šeškai. Iš tiesų nemažas zoologijos sodas. „Vaikai myli gyvūnus. Jei yra vietos gyvūnui, užteks ir vaikui. Jis man nebus žaisliukas“, – tvirtino M.Gochtas.

Vyras sakė mokantis prižiūrėti vaikus. „Rūpinausi dviejų seserų vaikais – ir vysčiau, ir valgydinau, ir prižiūrėjau“, – tikino galimai būsimas globėjas.

Homoseksualai planuoja globoti, o vėliau ir įsivaikinti 9–10 metų vaiką. Dar svarsto – berniuką ar mergaitę. Lietuvis labiau norėtų mergaitės, nes mėgo rūpintis dukterėčiomis.

Partneriai ketina susipažinti su vaiko tėvais ir nuolat juos lankyti. „Padėsime ne tik vaikui, bet ir jo šeimai“, – žadėjo M.Gochtas.

3–4 mėnesiai bus bandomasis laikas. Socialinis darbuotojas, psichologai žiūrės, kaip vaikas jaučiasi naujuose namuose.

Idėja įsivaikinti kilo Mindaugui. „Mano vaikystė praėjo vaikų namuose, žinau, koks ten gyvenimas. Padarysime gerą darbą“, – įsitikinęs M.Gochtas.

Jis atmetė numanomus žmonių kaltinimus, esą homoseksualų pora vaiką tvirkins ar globos dėl pinigų. Partneriai atsisakė už globą skiriamų valstybės išmokų.

Lietuvis mano, kad patekęs į homoseksualų namus vaikas nesijaus keistai. „Darželiuose pas vaikus ateina transseksualų, pasakoja vaikams apie save. Vaikai klausinėja visko, džiaugiasi svečiu. Ir apie homoseksualus ten kalbama. Vokietijoje požiūris visai kitoks“, – pasakojo homoseksualas.

Vokietijos įstatymai leidžia netradicinėms poroms įsivaikinti. Pirmiausia svarbu, ar partneriai turi buitines ir finansines galimybes auginti vaiką. Taip pat svarbu, ar nėra policijos akiratyje, ar nenusižengę viešajai tvarkai.

Prieš metus televizijos laidoje „Yra, kaip yra“ M.Gochtas užsiminė, kad ateityje norėtų įsivaikinti. Konkrečių veiksmų partneriai ėmėsi prieš mėnesį.

M.Gochtas greitai neteks Lietuvos pilietybės. Jam gaminamas vokiškas pasas, kuriame bus įrašyta ir partnerio pavardė – Gocht.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.