Įžymybės įspūdžių sėmėsi neregėtame šukuosenos teatro šou

Įvairių renginių išlepintai publikai pirmadienio vakarą buvo pristatyta neregėta naujiena – pirmasis pop-up šukuosenos teatras, kurį kartu su režisiere Erika Purauskyte sukūrė šeši talentingi Lietuvos plaukų stilistai, padedami kitų meno profesionalų.

Vakaro svečiai.<br>T.Bauro nuotr.
Vakaro svečiai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 27, 2015, 9:48 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 5:10 PM

„Kirpėjų šou nėra naujiena, todėl, pajutę norą sukurti kažką nematyto, novatoriško, kartu su režisiere subrandinome idėją sukurti vienos dienos šukuosenos teatrą, suteikiantį galimybę žiūrovams mėgautis skirtingų meno rūšių sinteze – nuo muzikos ir šviesos iki dekoratyvinių menų bei kūno plastikos“, – sakė idėjos autorė, kosmetikos kompanijos „Femina Bona“ savininkė ir vadovė Rasa Balčiūnienė.

Pasak pop-up teatro režisierės E.Purauskytės, šio projekto unikalumas slypi tame, kad pagrindinis herojus yra plaukai, o šukuosenų meistras – ne išpildytojas, kaip įprastame teatre, o režisierius, kurio sumanymą pildo visa komanda.

„Šių metų spektaklio tema – žmogaus metamorfozės garse, ir, garsą pasitelkę kaip pagrindinę išraiškos priemonę, atspindėsime žmogaus virsmo kūrėju kelią“, – sakė E.Purauskytė.

Balandžio 27 d. Vilniaus Rotušėje blykstelėjusiame pop-up šukuosenų teatre debiutavo Kęstutis Šaikus, Valerijus Gigevičius ir Justė Margarita, Rūta Šmolkaitė , Michailas Kodesnikovas, Irina Zudova ir Ramunė Vigelė.

Atskleisti šešias skirtingas vizijas jiems padėjo Valentino Masalskio vadovaujami Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai, pirmasis profesionalus šiuolaikinio šokio teatras „Aura“ (Kaunas), aktorė Ineta Stasiulytė, šokėjas Deividas Meškauskas ir kiti.

Pop-up teatro choreografas – publikai iš TV šokių projektų pažįstamas Marijanas Staniulėnas, kompozitorius ir garso režisierius – šių metų Lietuvos eurovizinės dainos autorius Vytautas Bikus, šviesų dailininkas – jau daugiau nei dešimtmetį Oskaro Koršunovo teatro spektakliams apšvietimo sprendimus kuriantis Eugenijus Sabaliauskas, vaizdo projekcijų autorė – su tv projektais, režisierių, miuziklais, madų šou dirbanti vaizdo režisierė Vesta Mistake.

„Kaip sako lenktynininkas Benediktas Vanagas, kiekvienas turi savo Dakarą – taigi šis pop-up šukuosenos teatras yra Dakaras mums. Norime paskatinti vertybinį virsmą, meninėmis priemonėmis parodydami visuomenei, kad plaukų stilistai yra menininkai, o ne amatininkai.

Kartu siekiame įkvėpti ir paskatinti atsiskleisti ne tik renginio dalyvius, bet ir žiūrovus, kurių kiekviename neabejotinai slypi kūrėjas“, – sakė novatoriškam projektui plaukų stilistus subūrusios kompanijos „Femina Bona“ vadovė R.Balčiūnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.