Nyderlandų Karaliaus dieną ambasados svečiai šventė ir Vilniuje

Pirmadienio vakarą Nyderlandų karalystės ambasadorius Lietuvoje Bertas van der Lingenas savo svečius ir bendražygius pakvietė iškilmingai paminėti Karaliaus dieną – Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje vyko iškilmingas koncertas.

Vakaro akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Vakaro akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 27, 2015, 7:56 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 5:27 PM

Savo apsilankymu Nyderlandų karalystės karalių pagerbė diplomatai, kitų valstybių ambasadoriai, verslo pasaulio  atstovai. 

Susirinkusieji klausėsi trijų talentingų merginų iš Olandijos koncerto, kurio metu skambėjo ne tik Ludwigo van Beethoveno, Johanneso Brahmso, bet ir keletas lietuvių kompozitoriaus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūriniai.

Olandės muzikantės Coraline Groen (smuikas), Bente Verheul (violončelė) ir Valentina Toth (pianinas), susibūrusios į grupę „The Volkmann Trio“, prieš pasirodymą lankėsi ir M.K.Čiurlionio namuose. 

Nyderlanduose ši šventė šiais metais taip pat minima balandžio 27-ąją, ir tai yra antra Karaliaus dienos šventė po to, kai 2013 m. buvo inauguruotas Karalius Willemas Alexanderis. Iki 2013-ųjų Nyderlandų gyventojai švęsdavo Karalienės dieną – balandžio 30 d.

Tradiciškai tą dieną žmonės, pasipuošę oranžinės spalvos drabužiais, užplūsta gatves, skverus, parkus ir aikštes. Visi džiaugiasi, linksminasi, rengia spektaklius, muzikuoja gatvėse, pramogauja, vaišinasi. Ši tradicija gimė 1885 m. rugpjūčio 31 d. Karalienės Vilhelminos gimimo garbei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.