Giedriui Savickui – naujos atsakingos pareigos Klaipėdoje

Klaipėdą prie projekto „Lietuvos supermiestas“ pergalės atvedęs aktorius Giedrius Savickas ketvirtadienį, uostamiesčiui audringai minint Tarptautinę džiazo dieną, bus oficialiai inauguruotas naujuoju Klaipėdos pilies džiazo festivalio ambasadoriumi. Maža to, G. Savickas taps ir vienu išskirtiniu 21-ojo Džiazo festivalio siurprizu – šiemet jis iš Klaipėdos pilies džiazo festivalio globėjo Kongo (Vytauto Grubliausko) turėtų iš dalies perimti festivalio vedėjo vairą.

I.Grubliauskienė ir G.Savickas.<br>A.Pelakausko nuotr.
I.Grubliauskienė ir G.Savickas.<br>A.Pelakausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2015, 2:01 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 12:09 PM

Ingos Grubliauskienės, Džiazo festivalio organizatorės, teigimu, Giedrius jau kitą savaitę išskrenda į Karibus, iš kur, prisijungęs prie lietuvių jachtos „Ambersail“ įgulos, per Atlantą plauks iki Europos. Tad jam, kaip naująjam Džiazo festivalio ambasadoriui, bus patikėta ir pirmoji itin atsakinga pareiga – nešti pasauliui žinią apie Klaipėdą – „gerų žmonių, geros muzikos“ ritmu gyvenantį miestą.

„Iškilmingą naujojo festivalio ambasadoriaus inauguraciją surengsime ketvirtadienį, Tarptautinės džiazo dienos proga Klaipėdoje įsikūrusiame „Olympic Rock Casino“ vyksiančio atlikėjos Girmantės Vaitkutės ir „Old City Band“ koncerto metu. Čia pat jam įteiksime ir festivalio vėliavą, kurią prašysime perplukdyti per Atlantą bei kartu skleisti žinią apie laisvų ir džiazuojančių vėjų miestą Klaipėdą“, – sakė I. Grubliauskienė.

G. Savickas pažymi, kad Klaipėda prieš kitus šalies miestus neabejotinai gali didžiuotis tuo, kad turi laivus ir „džiazus“. Tad, jo teigimu, tapti vieno iš geriausio „miesto dalyko“ ambasadoriumi – didžiulis įvertinimas ir atsakomybė.

„Dalyvaujant „Lietuvos supermiesto“ projekte mane itin maloniai nustebino bei sujaudino parodyta klaipėdiečių vienybė. Tad ir miesto bendruomenės parodytas pasitikėjimas manimi – išskirtinai svarbus man. Kartu tai ir dar viena galimybė būti Klaipėdoje ir dėl Klaipėdos“, – sakė G. Savickas.

Pasak I. Grubliauskienės, ateinančią savaitę Klaipėdos džiazo bendruomenė bus pakviesta kartu G. Savicką išlydėti į tolimą kelionę bei palinkėti jam suspėti grįžti į uostamiestį iki Džiazo festivalio pradžios.

„Išties, įdėmiai seksime Giedriaus kelionės maršrutą. Mat jam šiemet bus patikėta ir dar viena itin didelės svarbos misija – iš dalies perrimti festivalio vedėjo vairą iš Kongo. Kiekvieną dieną laikysime kumščius, vildamiesi, kad Atlanto bangos nesutrukdys Giedriui laiku pasiekti Klaipėdos“, – pažymėjo Klaipėdos Pilies džiazo festivalio organizatorė.

„Gerai, kad neteks iš V. Grubliausko perrimti mero posto“, – juokaudamas pridūrė G. Savickas ir pabrėžė, kad nesieks pakeisti to, ko neįmanoma pakeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.