Stilingiausios įžymybės naktinėjo kvapų dizainerio vakarėlyje

Mados vakaras, surengtas žymaus prancūzų dizainerio ir fotografo Thierry Muglerio garbei, subūrė Vilniaus klubinėtojų grietinėlę – stilingus, individualumą ir klasiką vertinančius svečius. Būtent tokius, koks yra pats pasaulyje savo sukurtais kvepalais išgarsėjęs dizaineris Th.Mugleris.

Vakaras, surengtas žymaus prancūzų dizainerio ir fotografo Thierry Muglerio garbei, subūrė Vilniaus klubinėtojų grietinėlę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vakaras, surengtas žymaus prancūzų dizainerio ir fotografo Thierry Muglerio garbei, subūrė Vilniaus klubinėtojų grietinėlę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 9, 2015, 10:13 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 10:58 AM

Karščiausiu mados vakarėlių tašku sostinėje tapo naktinis klubas „Mojo Lounge Vilnius“, kurio vardas siejamas su gera muzika, įmantriais kokteiliais, moderniu interjeru ir stilingais lankytojais. Ši pasilinksminimo vieta – tikrų klubinėtojų startas ir finišas! Būtent čia vyko ir dizainerio Th.Muglerio oficialus mados vakarėlis, kuriame kviestinė publika išmėgino kvepalus.

Idėjos autoriai ir įgyvendintojai – išskirtinių renginių organizavimo „Next Level“ komanda – Rasa Arlauskienė ir Mantas Petruškevičius bei mados namų „Thierry Mugler“ atstovai Lietuvoje – „Kristiana“.

Vakaro metu įspūdingai atrodė klubo interjero dekoras – veidrodiniai lakštai, metalo blizgesys ir švytėjimas, nukėlęs į kosmines erdves.

Kaip ir dera visame pasaulyje garsių mados namų vakarėliuose, taip ir šiame galiojo aprangos kodas „Star“ (liet. žvaigždė). Jis pasirinktas ne šiaip sau. Žvaigždė – Th.Muglerio simbolis.

Th.Mugleris mados pasaulyje žymų pėdsaką paliko dar prieš dvidešimt metų, kai sukūrė pasauline parfumerijos klasika tapusius kvepalus moterims „Angel“. Su jokiu kitu kvapu šio savito aromato supainioti neįmanoma ir dabar. Net ir šiandien šie unikalūs kvepalai Paryžiuje išsilaiko perkamiausių kvepalų sąrašo viršūnėje, o visame pasaulyje po flakonėlį jų parduodama kas dešimt minučių.

Neatsilieka ir vyriškieji „A*Men“, kuriuos mados namai „Thierry Mugler“ pristatė keleri metai po „Angel“ sukūrimo. Vyrams skirtas aromatas simbolizuoja tvirtą asmenybę ir yra skirtas tikriems kvapų gurmanams. Nors dizaineris drabužių kolekcijų nebepristato, jo vardą visame pasaulyje garsina ir jo talentą ant pjedestalo kelia aromatai.

Th.Mugleris gimė Strasbūre. Sulaukęs devynerių jis pradėjo lankyti baletą, o sužavėtas scenos būdamas keturiolikos įstojo į Nacionalinį Reino operos baletą. Klasikiniai šokiai išugdė talentą išreikšti save kūno kalba ir atvėrė duris į teatrą, kuriame jis susipažino su kostiumų ir scenografijos galia.

Tuo pat metu Thierry studijavo interjero dizainą, įvaldė kvapą gniaužiančių konstrukcijų ir perspektyvų kūrimą. Sulaukęs 20-ies atvyko gyventi į Paryžių. Thierry nemėgo tuometės beformės mados, todėl kūrė rūbus sau.

Išskirtinis stilius sukėlė didžiulį susidomėjimą ir padėjo užmegzti daug įdomių naujų pažinčių. Taip jis pradėjo dirbti mados srityje ir tapo laisvai samdomu drabužių dizaineriu, kūrusiu modelius daugybei garsiausių drabužių kompanijų Paryžiuje, Milane, Londone ir Barselonoje.

1973 m. Th.Mugler sukūrė savo pirmąją asmeninę drabužių kolekciją ir pavadino ją „Café de Paris“. Tai buvo itin moteriško stiliaus eros pradžia. Kolekcija sulaukė didžiulio moterų susidomėjimo, spaudos liaupsių. Dar po kelerių metų jis atidarė savo pirmąjį butiką.

Tačiau Th.Mugler svajonė buvo sukurti kvepalus, kurie sužadintų vaikystės prisiminimus. „Angel“ buvo pirmieji dangiškos mėlynos spalvos kvepalai. Kurdamas šiuos kvepalus dizaineris apgalvojo kiekvieną detalę, siekė tobulybės ir nedarė jokių kompromisų dėl ingredientų kokybės, dizaino ar gamybos proceso. Šis flakonėlis atspindi dizainerio pasaulį, kuriame slypi prabanga, inovacijos, jausmingumas ir talentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.