Kodėl šokėjui A.Bižokui nori įtikti jo partnerė J.Demidova?

Kauno „Žalgirio“ arenoje savaitgalis buvo skirtas šokiams. Šeštadienį ir sekmadienį vyko 51-asis tarptautinis sportinių šokių konkursas „Gintarinė pora“. Didžiausioje šalies sporto arenoje geriausios mūsų šalies standartinių ir Lotynų Amerikos šokių poros bei svečiai iš užsienio šalių varžėsi pirmą kartą.

Ypač šiltai publika sutiko iš JAV atvykusius daugkartinius pasaulio čempionus A.Bižoką ir J.Demidovą.<br>P.Mantauto nuotr.
Ypač šiltai publika sutiko iš JAV atvykusius daugkartinius pasaulio čempionus A.Bižoką ir J.Demidovą.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

May 10, 2015, 11:04 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 8:15 AM

Per dvi dienas sulaukta per pusę tūkstančio įvairaus amžiaus šokėjų ir trijų dešimčių garsių teisėjų iš viso pasaulio.

Renginyje vyko šešių amžiaus grupių vaikų, jaunučių ir jaunių bei Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) jaunimo ir suaugusiųjų reitingo varžybos.

Renginio organizatoriai – legendiniai šokėjai ir šokių treneriai Jūratė ir Česlovas Norvaišos.

Rengėjai didžiavosi, kad Tarptautinė sportinių šokių federacija, atsižvelgdama į aukštus Lietuvos šokėjų pasiekimus, suteikė teisę Lietuvoje organizuoti tarptautinio reitingo turnyrus.

„Tarptautinės sportinių šokių federacijos narės šiuo metu yra 92 pasaulio šalys.  Vienos iš garsiausių varžybų, turinčių gilias tradicijas, – „Gintarinė pora“. Šios varžybos išaugino daugybę Lietuvos čempionų, kurie metai iš metų garsina mūsų šalies vardą pasaulyje“, – sakė J.Norvaišienė.

Daugiausia dėmesio sulaukė sekmadienio vakarą vykęs finalinis vakaras, kur geriausių Europos jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų šokėjų poros varžėsi dėl medalių. Ne mažiau įspūdinga buvo ir koncertinė programa. 

Joje pasirodė išskirtinės Pasaulio ir Europos sportinių šokių profesionalų poros: Pasaulio ir Europos bronzos medalininkai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė-Vėželienė, Europos finalininkai Valerijus Osadčenko ir Sandra Kniazevičiūtė .   Pirmą kartą Lietuvoje grojo Dave‘s Benton šokių orkestras iš Estijos, Pasaulio ir Europos bugi-vugi šokių čempionų Thorbjorno Urskogo ir Flora Bouchereau iš Norvegijos šou.

Ypač šiltai ir garsiai publika sutiko iš Jungtinių Amerikos Valstijų atvykusius daugkartinius pasaulio čempionus Arūną Bižoką ir Jekateriną Demidovą. Jie parodė įspūdingą šou programą.

Akį traukė ne tik profesionalūs šokėjų numeriai, bet apranga. Katiuša šokių pasaulyje vadinama J.Demidova vieną po kitos keitė sukneles ir papuošalus.

Renginio metu A.Bižokas nepasidrovėjo į rankas paimti mikrofoną, prisiminti, kaip gyveno, studijavo ir treniravosi Kaune.

„Už tai, kad esu čia dėkoju Jūratei ir Česlovui Norvaišoms. Tai, ką jūs man davėte, neįkainojama . Visada tai prisimenu ir vertinu. Katiuša sako, kad jai visada smagu atvažiuoti į Lietuvą. Manau, kad tai ne tik žodžiai. O gal ji tiesiog nori man įtikti?“, – garsiai svarstė šokėjas.

Anksčiau A.Bižokas šoko ir pergales skynė su jau šokėjos karjerą baigusia garsia šokėja Edita Daniūte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.