Tarp šauktinių – D. Zuokas, M. Gaižauskas ir kiti garsūs žmonės

Trečiadienį paskelbti šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašai, kuriuose yra ir visuomenei puikiai pažįstamų pavardžių. Politiko Artūro Zuoko sūnus Domantas, dainininkas Markas Palubenka, šokėjas Marius Gaižauskas bei kiti žinomi žmonės pateko į nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos sąrašus.

Iš kairės: Marius Gaižauskas, Sigitas Praspaliauskas, Airinas Arutiunianas.
Iš kairės: Marius Gaižauskas, Sigitas Praspaliauskas, Airinas Arutiunianas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 13, 2015, 5:27 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 10:58 PM

Tiesa, bent jau kol kas D.Zuokas išvengs privalomosios karo tarnybos. 3992-uoju numeriu pašauktas Domantas šiuo metu studijuoja Sautamptono universiteto Jūrų akademijoje (Didžioji Britanija). Krašto apsaugos ministerija (KAM) neturėjo išankstinių duomenų apie užsienyje studijuojančius asmenis.

Užsienyje studijuojantys šauktiniai turi susisiekti su atitinkamu teritoriniu padaliniu, kuriam yra priskirti, ir informuoti, kad paskirtą dieną atvykti negali. Tarnyba gali būti atidėta metams ar ilgiau priklausomai nuo studijų trukmės.

Šaukimo į privalomąją pradinę karo tarnybą sulaukė ir „Alfa vyrų universitetą“ įkūręs Airinas Arutiunianas, daug kam žinomas kaip Donžuanas iš Jurbarko. Moterų viliojimo ekspertas pašauktas 6936-uoju numeriu.

Vienas perspektyviausių Lietuvos vyrų modelių Marius Survila buvo pašauktas 154-uoju numeriu. Šiuo metu Niujorke daugiausia laiko praleidžiantis modelis žinią sužinojo iš draugų.

Žinią, kad tarnauti pašauktas M.Gaižauskas, paskelbė jo mylimoji televizijos projektų dalyvė Jolanta Leonavičiūtė.

„Vyrai, kas į karo tarnybą? Maniškis irgi sąraše.

Labiau, aišku, norėtųsi, kad patektų tie, kas su moteriškomis „tašėmis“ vaikštinėja. Vyriškumo įspirt proga atsirastų“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Jolanta. Marius pašauktas 8822-uoju numeriu.

12 208-uoju numeriu pašauktas M.Palubenka apie save taip pat pranešė socialiniuose tinkluose: „Nedažnai lankausi kūrybinėse dirbtuvėse, bet kvietimas apsilankyti Didžiosios kovo apygardos 8-ojoje rinktinėje turėtų neblogai išlavinti kūrybinę fantaziją.“ Oficialioje paskyroje į gerbėjus Markas kreipėsi angliškai, teigdamas, kad ką tik laimėjo didžiausioje gyvenimo loterijoje – buvo pašauktas į Lietuvos kariuomenę.

„Aš suprantu tave, Elvis“, – rašė M.Palubenka, primindamas, kad legendinis Elvis Presley taip pat tarnavo kariuomenėje.

Menininkas, nuolatinis žvaigždžių vakarėlių dalyvis Sigitas Praspaliauskas pašauktas  4334-uoju numeriu.

Didžėjus ir komikas Dominykas Klajumas pašauktas 12 513-uoju numeriu.

Verslininko Tado Karoso sūnus Jonas pašauktas 9270-uoju numeriu.

Garsenybių fotografas Tomas Adomavičius pašauktas 13 344-uoju numeriu.

Visiems atsitiktine atrankos sistema atrinktiems 36 825 karo prievolininkams nuo trečiadienio bus pradėti siųsti šaukimo nurodymai. Jie registruotu paštu bus išsiųsti per 20 darbo dienų nuo sąrašų paskelbimo dienos.

Šaukimo nurodymuose bus pateiktas atvykimo laikas, vieta ir reikalingi pristatyti dokumentai. Vėliau, patikslinus anketinius duomenis, karo prievolininkai bus organizuotai siunčiami į Karinę medicinos ekspertizės komisiją įvertinti sveikatos.

Pasitikrink, ar tu ir tavo draugai esate pašaukti į privalomąją karo tarnybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas