Aštrios kritikos negailintis U. Kiguolis savęs nelaiko homofobu

Praėjusį savaitgalį Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, pasipylė diskusijų lavina. Birželio 26-ąją JAV aukščiausiajam teismui nutarus įteisinti vienalytes santuokas visose valstijoje, vieni džiūgavo pergale žmogaus teisių srityje, kiti kritikavo.

Ugnius Kiguolis nenorėtų, kad homoseksualai galėtų įsivaikinti.<br>P.Mantauto nuotr.
Ugnius Kiguolis nenorėtų, kad homoseksualai galėtų įsivaikinti.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2015, 8:25 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 2:19 PM

Priėmus šią nutartį jokios valstijos valdžia ateityje nebegalės uždrausti vienalyčių santuokų.

Amerikoje viešai savo palaikymą išsakė tokios žvaigždės kaip buvęs Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris, grupės „One Direction“ narys Harry Stylesas, gėjus dainininkas Samas Smithas ir aktorė Liza Minnelli.

Neabejingi JAV sprendimui liko ir žinomi Lietuvos žmonės. Kai kurie ne tik pasidalijo į priešingas stovyklas, bet ir nevengė savo vertybių pademonstruoti viešai.

Socialinis tinklas „Facebook“ akimirksniu net sukūrė specialią progai skirtą programėlę, su kuria visi tinklalapio vartotojai savo profilio nuotraukas galėjo papuošti ryškiaspalve homoseksualų vėliava ir taip išreikšti palaikymą JAV sprendimui.

Viskam yra savo ribos

Verslininkas Ugnius Kiguolis (36 m.) buvo vienas tų, kurie įsivėlė į aršią diskusiją socialiniuose tinkluose. Vyro nuomone, ribos su homoseksualių žmonių teisėmis jau seniai peržengtos.

„Nemanau, kad gėjų santuokų neturėtų būti. Bet, stebint įvykių eiliškumą, kaip viskas juda į priekį – kuo toliau, ne viskas taip, kaip turėtų būti. Dabar įteisino santuokas, vėliau homoseksualų poroms leis įsivaikinti vaikus. Šioje vietoje esu kategoriškas ir manau, kad tai neteisinga“, – aiškino jis.

Vyras sako nesantis homofobas ir suprantantis, kad yra įvairių žmonių, tačiau, jo įsitikinimu, daugelis homoseksualais save laiko tiesiog dėl mados, pinigų, naudos ar kitokių aplinkybių, bet ne todėl, kad iš tiesų jų hormonai veikia kitaip.

„Kol homoseksualai neina ir nemojuoja vėliavomis, sėdi tyliai – viskas gerai. Aš kairiarankis, bet juk neinu ir nerėkiu, kad esame kairiarankiai...

Suprantu santuokos reikalingumą dėl tam tikrų teisinių dalykų, bet tam juk užtenka partnerystės“, – aiškino U.Kiguolis.

Praėjusį savaitgalį Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, pasipylė diskusijų lavina. Birželio 26-ąją JAV aukščiausiajam teismui nutarus įteisinti vienalytes santuokas visose valstijose, vieni džiūgavo pergale žmogaus teisių srityje, kiti kritikavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.