Monika Šalčiūtė apkaltino dainininką Vaidą Baumilą patyčiomis

Kai tik JAV legalizavo tos pačios lyties santuokas, pramogų pasaulyje užvirė tikra audra. Nuo šios temos pamažu nukrypstama į kitas: paliečiamos skaudžios temos apie vaikus, santuokas, darbus.

Monika Šalčiūtė dainininką Vaidą Baumilą apkaltino patyčiomis.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Monika Šalčiūtė dainininką Vaidą Baumilą apkaltino patyčiomis.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Monika Šalčiūtė dainininką Vaidą Baumilą apkaltino patyčiomis.
Monika Šalčiūtė dainininką Vaidą Baumilą apkaltino patyčiomis.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jul 2, 2015, 3:59 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 7:43 AM

Vakar tikra virtinė užvirė tarp dviejų Lietuvos pramogų atstovų Vaido Baumilos ir Ugniaus Kiguolio.

Šiandien socialinių tinklų žvaigždė Monika Šalčiūtė apkaltino Vaidą Baumilą patyčiomis.

„Vaidas tik parodė, kas iš tikrųjų slepiasi po „tolerantiško ir kultūringo'' žmogaus kauke. Tai visai kitas žmogus, negu kokį save pristato. Nieko naujo iš jo neišgirdau, ko neišgirstu iš kitų žmonių propaguojančių patyčias, jis tiesiog elgėsi kaip visi, pagavęs pigaus savęs reklamavimo bangą ir apie šią situaciją kalbėjo ištisą dieną. Jo motyvas aiškus. Liūdna, kai vieši žmonės skatina tokius dalykus, bet galbūt aš kažko nesuprantu ir visa tai yra normalu...

Tokio tipo žmonės kaip jis galėtų neapsimetinėti, tuo kuo nėra ir nevaikščioti su porcelianine šypsena. Galėtų neapsimetinėti kokie yra tolerantiški – nes taip nėra. Jeigu negerbiam heteroseksualių žmonių gyvenimo pasirinkimų, kaip galime kalbėti apie homoseksualių žmonių gyvenimo pasirinkimus..Tokie žmonės visada lieka tie kurie kalba, o ne tie apie kuriuos kalba.

Tai ne pirmas ir ne paskutinis žmogus kalbantis apie mane tam, kad kalbėtų apie jį. Ir beabejo pasirenkama tema iš patyčių pusės, nes dabar taip madinga – pasakyti kažką blogo apie Šalčiūtę (ir visai nesvarbu jeigu ji daro gerai) O juk Vaidukas pas mus mėgsta vaikytis madas (jeigu suprantat ką turiu omenyje). Galbūt jo vietoje aš elgčiausi kitaip ir būčiau tikras vyras, užstočiau užgauliojamą merginą, na bet tam reikia būti vyrui ir turėti kiaušinius, dėl to buvo pasirinkta lengvesnė išeitis plaukti palei srovę. Manau reikia vertinti situaciją ir pasakytą žodį, o ne žmogaus padėtį visuomenėje.

Nesvarbu ką žmogus dirba: kepėjas, statybininkas, advokatas ar aktorius – jis žmogus ir turi savo nuomonę, kurią reikia gerbti, o ne griebtis patyčių, vertinti situaciją ne objektyviai, veliant asmeniškumus ir socialinę padetį. Žmonės įpratę matyti kitus, matyti kitų klaidas ir jas pritaityti palankioje situacijoje, tačiau visada pamiršta apie pačio savo klaidas. Taip jau yra, visi mes matome tai ką norime matyti.

Vaidai,Tu nesi įgavęs tokios privilegijos, žmonėms nurodinėti ką gyvenime pasirinkti: ką mėgti, ko nemėgti, ką sekti ir ko nesekti. Kiekvienas žmogus pasirenka, tai ką nori pasirinkti ir joks kitas žmogus neturi teisės tam nurodinėti, tame tarpe ir tu. Pradėkime gerbti visų žmonių pasirinkimus, tiek heteroseksualų, homoseksualų.

P.S. Tikrai nebuvo tikslo su kažkuo pyktis ar veltis į tokio tipo diskusijas...Tiesiog nuspręndžiau, kad negalima leisti lipti ant galvos, nei man, nei man brangiems žmonėms. Dar kart pakartosiu, nereikia ieškoti kieno tiesa, reikia ieškoti tiesos“, – feisbuke rašė Monika

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.