V. Matijošaitis ir jo patarėju tapęs D. Bunkus – geri draugai

Nuo šio antradienio Kauno mero Visvaldo Matijošaičio patarėju pradeda dirbti Danielius Bunkus. Didžiulę patirtį privačiame versle turintis specialistas merui patarinės savivaldybės įmonių ir įstaigų valdymo bei optimizavimo klausimais.

Danielius Bunkus ir Visvaldas Matijošaitis dirbs vienoje komandoje.<br>T.Bauro nuotr.
Danielius Bunkus ir Visvaldas Matijošaitis dirbs vienoje komandoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2015, 11:26 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 2:31 PM

Tiesa, verslininkas mano, kad Kauno miestui jis galės pasitarnauti ne tik savo verslo, bet ir universitetinės veiklos, dėstytojo patirtimi.

„Turiu pakankamai žinių, kurias galima pritaikyti miesto įmonių valdyme. Ten tikrai ne viskas blizga“, – lrytas.lt sakė D.Bunkus.

Vyras tikino, kad jokių politinių interesų neturi, nes patarėjo pareigos – visiškai visuomeninio pobūdžio darbas. 

„Pagrindinė mano užduotis bus peržiūrėti visų įmonių ir įstaigų veiklą. Reikės sutvarkyti ir centralizuoti visų jų pirkimus. Visos įmonės prekes, paslaugas ir visa kita turi pirkti bendrai. Tokiu būdu miestas ir tuo pačiu miestiečiai galės sutaupyti milžiniškus pinigus“, – tvirtino D. Bunkus.

Apie penketą metų pažįstami V.Matijošaitis ir D.Bunkus – geri bičiuliai. Vyrai ne kartą yra ir kartu atostogavę. Tad žinomas verslininkas ir pats neneigia, kad sena pažintis Kauno merui galėjo turėti įtakos. 

„Esame seni pažįstami, žinome vienas kitą, esame kartu turėję darbinių reikalų. Matyt, nusprendė, kad būsiu tinkamas šioms pareigoms. Patarėjai yra politinio pasitikėjimo žmonės. Meras pats renkasi, kas jam atrodo tinkami kandidatai į postą“, – aiškino D.Bunkus.

Verslininkas sakė, kad šį pasiūlymą svarstė keletą mėnesių.     Naujasis mero patarėjas daugelį metų įvairiose įmonėse dirbo vadovaujamą darbą. D. Bunkus taip pat yra dirbęs Vilniaus universitete, kur studentams dėstė „Inovacijų vadybos“ ir „Derybų“ kursus. Prieš tapdamas V. Matijošaičio patarėju, D. Bunkus praėjusią savaitę pasitraukė iš pareigų vienoje įmonėje.

„Jis yra aukščiausio lygio specialistas. Dirbdamas versle, esu nemažai su juo konsultavęsis dėl įmonių valdymo ir optimizavimo. Kalbant apie savivaldybės įmones, radome tikrai prastą situaciją – jų visų laukia reorganizacija ir veiklos optimizavimas. D. Bunkus padės visa tai padaryti“, – apie naujajam savo patarėjui numatytas užduotis pasakojo Kauno meras, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ lyderis V. Matijošaitis.

D. Bunkus tapo antruoju Kauno mero patarėju. Nuo balandžio 20 dienos mero patarėju ryšiams su visuomene dirba komunikacijos specialistas, buvęs žurnalistas Tomas Grigalevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.