V. Alesius apie drasią nuogų merginų nuotrauką: „Tai yra kičas“

Ankstyvą penktadienio rytą praeiviai ir vairuotojai ant sostinės Žaliojo tilto turėjo į ką paganyti akis. Garsus Vilniaus gatvės fotografas Vincas Alesius ant tilto, kur dar prieš keletą dieną stūksojo sovietinės skulptūros, pakvietė nusifotografuoti dvi drąsias merginas.

V.Alesius šia fotografija norėjo sukelti visuomenės diskusiją apie kičą.<br>V.Alesiaus nuotr.
V.Alesius šia fotografija norėjo sukelti visuomenės diskusiją apie kičą.<br>V.Alesiaus nuotr.
V.Alesius jau sulaukė pasiūlymo surengti fotosesijos parodą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Alesius jau sulaukė pasiūlymo surengti fotosesijos parodą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jul 24, 2015, 11:31 AM, atnaujinta Oct 24, 2017, 7:42 AM

Nors prieštaringai vertinamų Žaliojo tilto skulptūrų nukėlimas visuomenėje įžiebė daug aštrių diskusijų, V.Alesius yra vienas tų, kurie į ugnį įpylė dar šiek tiek žibalo.

„Anksčiau čia buvo kičas. Ir dabar sukūriau kičą. Tiesiog norėjau sukelti diskusiją apie tai, kas yra kičas“, – lrytas.lt sakė jis.

Šiam projektui dvi nutrūktgalves merginas jis rado greitai – užteko parašyti skelbimą socialiniame tinkle.

Fotografijai pavadinimu „Rugiapjūtė“ pozavusios Bernadeta Majauskaitė ir Gintarė Matulionytė išsirengė beveik nuogai. O pats nuotraukos pavadinimas irgi tapo savotiška aliuzija į vieną prieš tai stovėjusių skulptūrų.

Tik pasirodžius pirmajai nuotraukai V.Alesiaus Feisbuko puslapyje, fotografas jau sulaukė ir fotomenininko Sauliaus Paukščio pasiūlymo surengti šių fotografijų parodą. Tiesa, pats V.Alesius nėra įsitikinęs, kad keli panašūs kadrai yra verti parodos.

„Tai buvo provokatyvi idėja, artima kičui. Kiekvienas tai galėjo padaryti – nieko specialaus. kadangi man patinka provokuoti diskusijas, pagalvojau, kodėl ne? Gal ir šį kartą ką nors išprovokavau“, – šypsojosi fotografas.

Kita vertus, V.Alesius neabejoja, kad šiuo metu Žaliasis tiltas – puiki erdvė reikštis kičui, kurti neeilinius akcentus, kurie praskaidrintų šią Vilniaus miesto dalį.

„Iš esmės, ši dalis yra nuobodi, joje nieko nevyksta – turiu galvoje Neries krantinę ir Žaliąjį tiltą“, – aiškino jis. Po nuotraukos paviešinimo daugeliui kilo klausimas: ar V.Alesiaus nenubaudė viešosios tvarkos sargai?

„Merginos nebuvo nuogos, o su chalatais. Tik kai dariau kadrą, jos nusirengė, tačiau prisidengė krūtines. Proceso metu pravažiavo policijos ekipažas, tačiau nieko nesakė“, – sakė V.Alesius.

Jis juokėsi, kad tik pro šalį važiuojantys autobusų vairuotojai signalizavo. Tačiau jokios didesnės pasipiktinimo bangos iš praeivių jis nesulaukė.

„Tik, galiausiai, viena iš policijos ekipažų pranešė, kad gavo kažkokį nusiskundimą. Tada jau buvau paprašytas baigti fotosesiją“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.