Dėl svorio kritikuota D. Filmanavičiūtė: „Vyras myli mane nuogą“

Savaitgalį „Lietuvos rytas“ pranešė muzikos pasauliui svarbią naujieną – po dvejų metų pertraukos į muzikos sceną grįžta po Miss Sheep slapyvardžiu besislepianti Dovilė Filmanavičiūtė. Vis dėlto po šio interviu atlikėja sulaukė daugiau purvo pilstymo nei sveikinimų sugrįžus.

Dovilė Filmanavičiūtė: „Moterys, jūs esate pats nuostabiausias Dievo sutvėrimas, su visais savo standartais ir nestandartais.“<br>„Tomas &amp; Lukas“ nuotr.
Dovilė Filmanavičiūtė: „Moterys, jūs esate pats nuostabiausias Dievo sutvėrimas, su visais savo standartais ir nestandartais.“<br>„Tomas &amp; Lukas“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2015, 10:41 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 8:44 PM

Komentatoriai daugiausia kalbėjo apie Dovilės išvaizdą, svorį. Jos balsas, muzikos stilius daugeliui buvo nė motais. O štai D.Filmanavičiūtė net interviu metu tikino, kad klausimai apie svorį jos neerzina. Pikta tik tuomet, jei negali įtilpti į mėgstamą suknelę.

„Suprantu, kad tai užsispyrimo ir valios klausimas. Pastaruoju metu manęs dažnai klausia apie svorį. Šiek tiek reguliuoju mitybą, nes stilistė ne visada mane prieš fotosesiją sukiš į tris triko.

Kartais jaustis negražiai – natūralus moteriškas dalykas. Bet save kankinti dėl grožio kulto nėra normalu. Penkiolika kilogramų galima numesti per du mėnesius, bet smegenų juk neprisiklijuosi“, – tuomet sakė Dovilė.

Vis dėlto kiekvienas žmogus nusibrėžia ribas, kurias aplinkiniams nedera peržengti. D.Filmanavičiūtės kantrybės taurę perpildė nemalonus atsitikimas bare, kai vienas pažįstamas paklausė, kiek ji sveria. Po šio įvykio tiesmukumu garsėjanti atlikėja išrėžė, ką mano apie grožio kultą, ir paragino moteris nepasiduoti spaudimui.

„Šią savaitę aš ir mano komanda pranešėme apie Miss Sheep sugrįžimą. Taip, ta ironiška leksika, kurią aš dievinu. Tuomet, žinoma, pasirodė tuntas komentarų ne apie sugrįžimą, ne apie dainą, ne apie humorą, ne apie ironiją, bet apie mano svorį.

Jūs man dabar tikrai sakysit, kad normalūs žmonės komentarų nerašo, o aš jums atsakysiu, kad mano mama gėrė raminamuosius. Bet net ne tai svarbiausia. Man svarbu pats mūsų visų požiūris.

Aš esu moteris. Aš gyvenu su vyru. Jis myli mane nuogą. Jis mato, kai mano suknelė per trumpa ir man apie tai pasako. Jis nori turėti su manimi vaikų. Ar jis spraudžia mane į standartus? Ne.

Aš esu draugė. Aš turiu draugų. Jie myli mane nelaimingą. Jie būna, kai reikia sukąsti dantis. Ar jiems taip pat galioja standartai? Ne.

Aš taip pat esu kolegė, partnerė, vykdytoja, praeivė gatvėje. Svarbiausia – aš esu dukra. Aš esu sesuo. Tik ar reikia visas tas moteris spausti į kampą ir versti tapti standartais?

Nesiguodžiu. Man to visai nereikia. Žinau, kad tuoj pat sulauksiu šilto glėbio su kreipiniu „mažūūle“. Aš tiesiog noriu pasakyti vieną labai svarbų dalyką: moterys, jūs esate pats nuostabiausias Dievo sutvėrimas, su visais savo standartais ir nestandartais. Nebijokite savęs, saugokite savo dvasią, nesirkite, būkit mylimos, įkvėpkit, įsikvėpkite, skaitykit, žiūrėkit, sugerkite, kalbėkite, o gal ir tylėkit. Mūsų daug. Ir niekas už mus nenuspręs, kas yra standartas. Nes jie yra tam, kad mes juos laužytume. Pirmiausia savo širdimi. Bučkiai“, – savo „Facebook“ paskyroje mintis išdėstė D.Filmanavičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.