Vasha prabilo apie skandalą dėl nuotraukos: „Esu sugniuždyta“

„Aš jaučiuosi labai įžeista“, – prisipažino Gabrielė Grygolaitytė. Dainininkė, scenoje save vadinanti Vasha, šią savaitę atsidūrė skandalo dėl pikantiškos nuotraukos centre.

G.Grygolaitytė erotiškoms nuotraukoms yra pozavusi ir anksčiau.<br>D.Umbraso nuotr.
G.Grygolaitytė erotiškoms nuotraukoms yra pozavusi ir anksčiau.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

2015-08-02 13:42, atnaujinta 2017-10-22 07:44

Savaitės viduryje internete pasirodė fotografija, kurioje dvidešimtmetė dainininkė nufotografuota su vaikinu ir mergina.

Abi prie vaikino prisiglaudusios merginos nuotraukoje pusnuogės, mūvi tik kelnaites.

Nuotraukos žaibiškai pasklido ir sukėlė spėliojimų ir komentarų audrą.

Pasigirdo netgi versijų, kad tai pačios atlikėjos, kuri yra žinomos popdainininkės Viktorijos Mauručaitės dukra, reklamos triukas.

Tačiau atrodo, kad yra kitaip. Dainininkė kreipėsi į advokatus – jie kovoja, kad nuotraukos nebeliktų internete.

Jie taip pat kreipėsi į teisėsaugą – pradėtas ikiteisminis tyrimas siekiant išsiaiškinti, kaip ši nuotrauka atsidūrė internete.

Nuotrauka – pakvailiojimas

Tylos siena pirmąsias skandalo dienas atsitvėrusi Gabrielė apie nemalonią situaciją sutiko papasakoti „Lietuvos rytui“.

„Jaučiuosi sugniuždyta ir apšmeižta. Naktimis sunku užmigti, labai išgyvenu. Žiūriu į vieną tašką, šypsenos trečią dieną negaliu išspausti.

Dėl to, kas nutiko, man labai skaudu ir liūdna“, – prisipažino dainininkė.

Ji pasakojo, kad ši nuotrauka padaryta neseniai vykusiame pobūvyje, kuriame smagiai leido laiką su pažįstamų žmonių kompanija.

„Tai privati valda, draugo namai. Ten maudėmės kūdroje, ne aš viena buvau išsirengusi. Savų žmonių kompanija, visi atsipalaidavę, juk ir pirtyse taip būna. Aš net nepagalvojau, kad tai gali turėti neigiamų pasekmių.

Ta akimirka buvo pakvailiojimas, maivėmės, ir tiek. Tačiau dabar matau, kad kažkas ir iš šalies fotografavo, net nepastebėjau, kas tai darė.

Šios nuotraukos neturėjau savo telefone ar kompiuteryje. Pamačiau tik tada, kai ji pasklido internete“, – pasakojo Gabrielė.

Pasitiki pareigūnais

Vakarėlyje, anot jos, dalyvavo maždaug septyni pažįstami žmonės. Todėl išsiaiškinti, kas fotografavo ir išplatino nuotrauką, neturėtų būti sunku.

„Galbūt aš turiu savo spėjimų, bet negaliu apie tai kalbėti, nes vyksta ikiteisminis tyrimas. Visą informaciją perdaviau advokatams.

Labai pasitikiu teisėsauga, tikiuosi, ji viską išsiaiškins. Įkvepia Egidijaus Dragūno istorija – jei įmanoma surasti bjaurių komentarų internete autorius, tikriausiai galima nustatyti, kas su manimi taip pasielgė“, – svarstė Vasha.

Neketina nuleisti galvos

Dainininkė nesiryžta spėti, ar taip kas nors norėjo pakenkti jos muzikinei karjerai.

Tačiau sako, jog pamoką jau išmoko, – nuo šiol elgsis labai atsargiai, nes įsitikino, kad bent kiek žinomo žmogaus netinkama nuotrauka gali sukelti nemažą skandalą.

„Esu aplink save apsibrėžusi ribas, akivaizdu, kad reikės jas griežtinti. Dabar yra, kaip yra.

Gal kas nors pasilinksmino, gal kai kam tokios nuotraukos išplatinimas pasirodė geras pokštas. O gal norėjo mesti šešėlį ant manęs, kaip atlikėjos, įgelti, pakenkti.

Jei tie žmonės mano, kad nuleisiu galvą ir nuleisiu juokais, taip tikrai nebus.

Bet kuriuo atveju tokios pamokos skatina judėti į priekį ir nepasiduoti, kad ir kaip skaudu būtų“, – kalbėjo dainininkė.

Skaudina nemalonūs gandai

Pasklidus nuotraukai atlikėja sulaukė ir palaikymo žinučių, ir bjaurių komentarų.

„Keisčiausia, kad mane palaikė žmonės, iš kurių to nesitikėjau. O tie, kuriuos laikiau bičiuliais, nė nepasidomėjo, kaip laikausi. Pamačiau, kas yra kas“, – prisipažino Gabrielė.

Labiausiai ją skaudina gandai, kad šį skandalą neva pati sukėlė dėl reklamos. G.Grygolaitytė sako, kad tai viena svarbiausių priežasčių, dėl kurių kreipėsi į teisininkus.

„Žinau, kad skandalai greitai pasimiršta. Svarsčiau, gal verta tiesiog nekreipti dėmesio, numoti ranka.

Bet tikrai jaučiuosi apšmeižta ir įžeista. Man sunku tai pamiršti.

Kreipiausi į advokatus ne dėl to, kad norėčiau prisiteisti pinigų. Man norisi teisingumo, noriu, kad būtų aiškiai įrodyta, jog nėra taip, kaip kai kurie žmonės mano. Viešumo tokia nuotrauka tikrai nesiekčiau.

Be to, noriu sužinoti, kas yra tas negražiai pasielgęs žmogus. Būtų įdomu pažvelgti jam į akis“, – sakė dainininkė.

Dėl nuotraukų rausta ir žvaigždės, ir politikai

2011-aisiais JAV politikas Louisas Magazzu nusifotografavo nuogas ir elektroniniu paštu išsiuntė pažįstamai moteriai šias nuotraukas. Galiausiai jos buvo paviešintos vieno respublikonų aktyvisto tinklalapyje, o L.Magazzu turėjo atsistatydinti.

Prieš trejus metus internete buvo išplatintos nuogos Holivudo aktorės Scarlett Johansson nuotraukos. FTB situaciją aiškinosi kone pusmetį, kol pagaliau programišius Christopheris Chaney pats prisipažino įsilaužęs į S.Johansson elektroninio pašto dėžutę ir nutekinęs jos nuotraukas internete. Už šiuos neteisėtus veiksmus teismas jam skyrė 10 metų kalėjimo ir maždaug 174 tūkst. litų baudą.

Pernai rudenį daugiau nei šimtas pasaulinio garso įžymybių buvo šokiruotos sužinojusios, kad programišius pavogė krūvas jų asmeninių nuotraukų ir vaizdo įrašų – taip pat ir tokių, kuriuose moterys yra nuogos ar pusnuogės. Privatūs duomenys buvo pavogti įsilaužus į žvaigždžių paskyras „iCloud“ talpykloje. Bene daugiausia dėmesio sulaukė aktorės Jennifer Lawrence fotografijos, kuriose ji užfiksuota nuoga.

Krūtininga gražuolė Charlotte McKinney tapo naujausia į garsenybes nusitaikiusių kompiuterių įsilaužėlių auka – prieš kelias savaites manekenės „Instagram“paskyroje pasirodė asmenukė, kurioje ji įsiamžinusi be liemenėlės. Jau kitą dieną nuotrauka buvo pašalinta, o 21 metų blondinės manekenės atstovas patvirtino, kad Ch.McKinney tapo kompiuterių įsilaužėlių auka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.