Beata Tiškevič ragina pasirašyti peticiją, ginančią prostitutes

Laidų vedėja Beata Tiškevič ragina nelikti abiejingiems prostitutėms.

B.Tiškevič.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
B.Tiškevič.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2015, 2:33 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 3:08 AM

„Kreipiuosi į jus dar viena nepopuliaria, gal net nemalonia tema, kurią mieliau renkamės nepastebėti, negu pažvelgti įdėmiau ir priartėti.

Dažnai mėgstu vaikščioti tokiomis gražiomis dienomis kaip ši po stoties rajoną – Gėlių gatvėje labai gražios durys ir architektūra, susidaro įspūdis, kad ten kitoks pasaulis. Pasaulis, kuriame aš niekada nebuvau. Vieną dieną man bevaikštant iš skersgatvio išbėga moteris šviežiai pamušta akimi, iš nosies bėga kraujas. Sustingau, norėjau jai siūlyti paskambinti 112, tada pasekiau ją žvilgsniu, ji nubėgo prie kitoj gatvės pusėj po medžiais stovinčio stambaus vyriškio ir jie nuėjo tolyn. Suteneris? Labai keista situacija, viršijanti mano logikos ribas.

Taigi, dažnai girdžiu apie „plaštakių gaudymo reidus“, matau visokias žeminančias antraštes, reportažus, kur tyčiojamasi iš sekso paslaugas teikiančių moterų. O klientai? O suteneriai? Jie lieka nuošalyje. O tie klientai gyvena tarp mūsų! Ar tikrai jau jos vienos yra didžiausia mūsų visuomenės blogybė? Aš taip nemanau.

Kviečiu pasirašyti šią peticiją, kuri skatina nežeminti, nesityčioti iš tų moterų. Joms reikia pagalbos, bet ne patyčių.

Ačiū kiekvienam ir kiekvienai, kuris pasirašys“, – ragino ji.

Peticiją sukūrė „Caritas“, Lietuvos moterų lobistinė organizacija ir Moterų informacijos centras. Ja raginama susivienyti ir užkirsti kelią patyčioms, nekompetencijai sprendžiant asmenų prostitucijoje situaciją, kuriant išėjimo iš prostitucijos strategiją, prostitucijos paslaugomis besinaudojančių asmenų baudimo mechanizmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.