Mia užsipuolė pabėgėlius: „Bus baisu vaikus leisti į mokyklas“

Šią savaitę paskelbtas „Islamo valstybe“ (IS) pasivadinusios teroristų organizacijos vaizdo įrašas, kuriame išvardijamas IS priešų sąrašas, sukėlė didelį sujudimą Lietuvoje. Tarp 60 valstybių buvo ir Lietuvos vardas. Tai itin sukrėtė dainininkę Viliją Pilibaitytę-Mią.

Mia užsipuolė pabėgėlius, tebeplūstančius į Europą.<br>Lrytas.lt montažas
Mia užsipuolė pabėgėlius, tebeplūstančius į Europą.<br>Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2015, 1:43 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 12:17 PM

Garsi moteris užsipuolė pabėgėlius, tebeplūstančius į Europą. Nepaisant to, kad pabėgėliai tikina patys sprunkantys nuo tų pačių IS fanatikų, Mia pareiškė, kad pabėgėlių priimti nereikėtų. „Galite mane teisti ir smerkti, bet turiu negerą nuojautą dėl tų pabėgėlių... Sutinku, kad jie nekalti ir bėga iš savo šalies dėl IS, tačiau tarp jų tikrai bus ir tų, kurie atbėgs kitais tikslais... Tada visi turėsim bėgti iš savo namų, tik ar bus kur? Šiuo atveju mane užvaldo dviprasmiški jausmai... Gailestis, lydimas baimės... Greit bus baisu vaikus leisti į mokyklas...“ – savo feisbuko paskyroje rašė Mia.

Dar dainininkė retoriškai klausė, kodėl lietuviai tokie svetingi svetimšaliams ir kodėl tokie apatiški saviems. Jos nuomone, pabėgėlių antplūdis Europoje yra kažkam naudingas finansiškai.

„Tik gaila, kad kai kas pamiršta, kad neišvengiamai „tai“ palies ir juos bei jų artimuosius, – rašė Mia.

Ji taip pat tvirtino, kad tikrieji IS tikslai yra susiję su valdžia, teroristus Mia pavadino sektantais, kurie tarnauja „kažkam“.

„Kokie dar pabėgėliai? Kam mums čia jų reikia? Savų neišlaikom, tai užsikarsim ant sprando dar vieną bėdą!!!! Nesuprantu, kur mūsų Prezidentė žiūri?!!! – valdžios sprendimu priimti pabėgėlius toliau piktinosi Mia. – Man tiesiog įdomu, kodėl niekas neklausia mūsų nuomonės? Ar mes norim, ar nenorim, viskas nuspręsta už mus... Pabėgėliai atvyks ir taškas. Kas klausė manęs, ar aš sutinku remti juos ar ne, juk visa tai turbūt bus daroma iš mokesčių mokėtojų pinigų.“

Į dainininkės pasipiktinimų bangą atsakė verslininkas Sigitas Martinavičius, primindamas jai, kad Lietuva – demokratinė Europos valstybė. „Demokratiniu keliu išsirenkame savo atstovus, atiduodame jiems savo balsą. Jūs pasisakėte už, Jūsų balsas pas Jūsų Seimo narį“, – Miai priminė Sigitas.

Skaudžiausia Miai dėl to, kad pabėgėliams valstybė turės skirti išmokas. Pasak jos, Lietuvoje ir taip daug skurstančių šeimų, kurioms valstybės pagalba būtų gera paspirtis.

„Kiekvienais metais po tris keturis labdaros renginius rengia, kad žmonės paaukotų medicinai, vargstančioms šeimoms, vaikų namams ir t.t. Tai nenustebčiau, kad ta opa dar labiau išaugtų ir tektų rengti dar ne vieną labdaringą renginį, kad paaukotume pabėgėliams... Pati valstybė nesugeba pasirūpinti savo piliečiais, o ką jau kalbėti apie svetimšalius. Kodėl Lenkija svarsto šitą klausimą? O mes kaip visada geraširdziai didvyriai... Nematau logikos visiškai...

Saviškius valstybė priverčia norom ne norom išvykti į svetimą šalį gyventi, nes neįmanoma pragyventi, kad ir kaip norėtum. O čia va prašau, apsiima globoti tuos, kurie nieko gero nežada. Mokslą nemokamą žada jiems. Kodėl? Kuo gi jie geresni už mus, už mūsų vaikus?

Be abejo, kad išlaikytų juos vėl apkarpys kam nors pašalpas ar pensijas... Žodžiu, opa tik didės“, – niūrią ateitį pranašavo Mia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.