Aistė Diržiūtė stojo ginti LMTA: „Rizikuoju būti nulinčiuota“

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) studento savižudybė išjudino šios mokslo įstaigos pamatus – į žiniasklaidos priemones kreipėsi skaitytojai, ragindami atverti šios įstaigos užkulisius, pakalbėti apie darbo metodus, principus, paskaitų krūvius.

Aistė Diržiūtė.<br>M.Penkutės nuotr., „BodyTalk“ stilius.
Aistė Diržiūtė.<br>M.Penkutės nuotr., „BodyTalk“ stilius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2015, 8:10 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 11:38 PM

Aktorė Beata Tiškevič viešai pareiškė, kad studijos LMTA – tai blogiausia ir baisiausia, ką jai teko patirti. Aktorė tvirtina, kad po studijų pas psichoterapeutą lankėsi dvejus metus, nes ją kankino panikos priepuoliai, depresiniai laikotarpiai, migrena, nemiga, visiškai menka savivertė.

Portalas lrytas.lt anksčiau rašė, jog LMTA atstovė Jana Mikulevič apgailestavo dėl įvykusios nelaimės ir teigė, jog po šio įvykio akademijoje pradės dirbti psichologas.

Dabar apie patirtį LMTA pasisakė ir kita buvusi šios švietimo įstaigos studentė, tarptautinį pripažinimą pelniusi aktorė Aistė Diržiūtė. Savo nuomonę jauna aktorė išdėstė „Facebook“ tinkle:

„Rizikuoju būti nulinčiuota, bet vardan tiesos nesaugosiu savo kailiuko. Aktorystė yra labai sunki psichologiškai profesija. Klaida yra tai, jog stojant joks profesionalas nepatikrina tavo psichologinės būklės. O tada ir prasideda dalykai. Neteisinu gniuždančiųjų, bet neglostau ir neva gniuždomųjų. Man irgi buvo sunku, ir ne man vienai, bet dabar džiaugiuosi, kad esu pilna stiprybės, kad bet kokie krūviai yra pakeliami ir nedejuoju. Mano kurso vadovai manęs neglostė, bet už tai lenkiu jiems galvą, nes taip išmokau ieškoti savo sprendimo, nes taip ištiesinau stuburą, nes taip esu tankas. Nes taip, aktorystė yra labai sunki psichologiškai ir fiziškai profesija.

O juk iš tikrųjų viską neigti yra daug lengviau nei teigti.

Savižudybė (kuri dar neįrodyta) nėra išeitis, bet kaltinti vien mokslo įstaigą yra labai lengva, o kur draugai ir artimieji buvo?

P.S. 90% mano kurso nesilankė pas psichologus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.