Donalda Meiželytė: „Seksualiausias vyro organas – smegenys“

„Svoriui tai kenkia, bet juk svarbiausia – gyvenimo džiaugsmas“, – „Lietuvos ryto“ žurnalui „TV antena“ sakė Donalda Meiželytė (40 m.), besilepinanti į kulinariją pasukusios dukros Jutos (18 m.) skanėstais.

„Su dukra Juta mes niekada nesiginčijame“, – teigė D.Meiželytė.<br>D.Umbraso nuotr.
„Su dukra Juta mes niekada nesiginčijame“, – teigė D.Meiželytė.<br>D.Umbraso nuotr.
„Su dukra Juta mes niekada nesiginčijame“, – teigė D.Meiželytė.<br>D.Umbraso nuotr.
„Su dukra Juta mes niekada nesiginčijame“, – teigė D.Meiželytė.<br>D.Umbraso nuotr.
Donaldos katė Žiurkė vasarą iškeliavo anapilin.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Donaldos katė Žiurkė vasarą iškeliavo anapilin.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
K.Krivickas.
K.Krivickas.
Daugiau nuotraukų (4)

Vykintė Budrytė („Lietuvos rytas“)

Dec 9, 2015, 10:10 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 8:26 AM

Maždaug prieš pusmetį su širdies draugu išsiskyrusi ir su dukra gyvenanti D.Meiželytė juokėsi vyro neturinti turbūt dėl to, kad ją erzina ant žemės numestos vyriškos kojinės.

Vis dėlto moteris sakė niekada niekam neprimetanti savo taisyklių, nemuštruojanti aplinkinių.

Ar šios savybės padeda „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Ginčas“, kurioje ji pakeitė Aušrą Kilkuvienę (40 m.)?

– Ar su jumis lengva ginčytis, ar geriau nepradėti? – pasiteiravau D.Meiželytės.

– Nesu tas žmogus, kuris nepaiso kitų nuomonės ir žūtbūt stengiasi įrodyti savo tiesą, esą kiti tik nusišneka. Visuomet siekiu rasti bendrą vardiklį. Man ne kartą yra tekę pakeisti nuomonę išklausius kitą pusę.

Nebijau pripažinti savo klaidų, kaip ir nebijau nusišnekėti. Esu taikus žmogus, nemėgstu apkalbų. Jei kas nors apie kitą ima šnekėti, aš paskambinu tam žmogui ir tiesiai šviesiai paklausiu.

– Ar jus sunku išvesti iš kantrybės?

– Praktiškai neįmanoma. Pagal Zodiaką esu Liūtas – tingus padaras. Esu gera, man atrodo, kad ir visi žmonės yra geri.

Kita vertus, yra žmonių, kurių biolaukai nesutampa su manaisiais. Su tokiais nesileidžiu į kalbas.

– Kai ant ko nors supykstate, rėžete viską, ką manote?

– Visuomet pasakau tiesą. Niekada neužgniaužiu emocijų, nes tai graužia, kuriasi negatyvus rezginys, kurį tektų nešiotis. Man nereikia tokio balasto.

Jei kas nors nepatiko, savo nuomonę visada pasakau. Gal kartais net per aštriai. Žinoma, ne svetimiems, o saviems, kurių reakciją galiu įsivaizduoti. (Juokiasi.)

– O ar jums lengva atsiprašyti?

– Tai padaryti yra be galo sunku. Metai bėga, o lengviau netampa. Visiems reikia mokytis dviejų dalykų – prašyti pagalbos ir atsiprašyti.

Juk tai nieko nekainuoja, bet viduje vyksta didelė kova. Tuo labiau kad visi klystame. Ypač tie, kurie daug dirba.

– Gal yra savybė, kurios norėtumėte atsikratyti?

– Labiausiai norėčiau būti normali. (Juokiasi.) Norėčiau atsikratyti tos meniškos natūros, nuotaikų kaitos. Renginiuose taškausi, o paskui dvi dienas guliu tylėdama, išsijungusi telefoną.

Norėčiau mažiau mąstyti apie gyvenimo prasmę, mažiau analizuoti. Esu labai jautri. Smarkiai reaguoju į artimų žmonių, bičiulių netektis, ilgai kremtuosi. Taip pat erzina neteisybė, pyktis ir susireikšminimas.

– Gyvenate po vienu stogu su dukra. Dėl ko su ja dažniausiai ginčijatės?

– Mes visai nesiginčijame, esame taikios. Jei pamatau, kad kriauklėje yra nešvarių indų, išplaunu, ir viskas.

Niekada neprimetu žmonėms savo taisyklių, nemuštruoju aplinkinių, duodu visiems laisvę.

Be to, esu susitelkusi į save. Kartais juokiuosi, kad geriausias pašnekovas man – aš pati.

– Jūsų dukra šiemet baigė mokyklą. Galbūt nusekė jūsų pėdomis ir pasirinko studijuoti žurnalistiką ar kokią nors menišką specialybę?

– Jos pomėgis yra fotografija, o studijuoti pradėjo kulinariją. Man tai labai miela.

Džiugu, kad jauni žmonės nepuola rinkis būtinai aukštųjų mokslų, o pirmiausia išmoksta kokį nors amatą. Reikia daryti tai, kas įdomu.

– Savo virtuvę užleidote dukrai?

– Pati niekada daug nešeimininkavau. Dukra dabar turi daugybę prijuosčių, baltų chalatėlių. Namuose atsirado keistų prieskonių. Buvau priversta nupirkti normalią keptuvę ir garpuodį. (Juokiasi.)

Kai eksperimentuoja, gaunu ir aš paragauti jos gėrybių. Žinoma, mano svoriui tai kenkia, bet juk svarbiausia – gyvenimo džiaugsmas.

– Gal daugiau sportuojate?

– Pastaruoju metu visai nesportuoju, nusibodo. Per renginius pakankamai prisilakstau, patiriu didelį fizinį krūvį. Tik blogai, kad grįžusi namo nuo šaldytuvo neatsitraukiu. Norisi pasilepinti.

Norėčiau sportuoti, bet šiuo metu neturiu pakankamai valios. Na, bet ateis diena ir vėl nuvalysiu dulkes nuo treniruoklio.

– Kartą minėjote, kad lovoje neapkenčiate katės plaukų. Esate pedantė?

– Mano motina pedantė. To pedantiškumo ir man yra įskiepijusi.

Kartais net kalbėdama telefonu nejučia kita ranka imu ką nors valyti. Tai ramina nervų sistemą, be to, geras sportas. Namuose turiu oro valymo sistemą, tad dulkių būna mažiau. O mano katė Žiurkė praėjusią vasarą išėjo anapilin.

– Ant žemės numestos vyro kojinės jus erzintų?

– Turbūt dėl to ir neturiu vyro. (Juokiasi.) Jei rimtai, mano namuose irgi būna netvarkos, po savaitgalio daiktai sumesti ant sofos.

Anksčiau svajojau, kad išsikrausčiusi iš tėvų gyvensiu taip, kaip noriu. Vis dėlto auklėjimas padarė savo, rankos pačios kyla tvarkytis.

– Maždaug prieš pusmetį išsiskyrėte su širdies draugu. Šiuo metu esate laisva?

– Aš visąlaik esu laisva. O draugų moteris juk turi turėti. Tik tie mano santykiai nėra tęstiniai, santuokiniai.

– Kada pastarąjį kartą buvote įsimylėjusi?

– Labai seniai. Turbūt man jau viskas, nes tų cheminių reakcijų nepavyksta patirti.

Būtų smagu, kad drugeliai pilve paskraidytų, pabūtų porą savaičių ir išskristų. (Juokiasi.) Kad nereikėtų kamuotis dėl santykių.

Man patinka toks pasakymas: „Neprisikimšk pilvo, palik vietos drugeliams.“ Tikriausiai aš per daug prisivalgau. (Juokiasi.)

– Jūsų nuomone, tikroji meilė užklumpa savaime ar ją reikia išugdyti palengva?

– Meilė trenkia kaip žaibas. Tie užauginami santykiai irgi gražu, jei partneriai yra panašaus socialinio sluoksnio, augina vaikus.

Kadangi mano dukra jau didelė, o aš gimdyti daugiau neplanuoju, mano atveju smagu turėti draugą.

– Kokios vyrų savybės jus labiausiai žavi?

– Protas. Smegenys man yra seksualiausias vyro organas. Ir, žinoma, humoro jausmas, lengvas sarkazmas. Juk be to sausas protas neįdomus.

Žinoma, vyras neturėtų būti baidyklė. (Juokiasi.) Bet lietuviai vyrai yra gražūs. Tiesa, kol neprasigeria ar neprarūko veido.

– Diriguosite „Ginčui“ su eterio vilku K.Krivicku. Ar teko su juo ginčytis anksčiau?

– Pažįstu jį nuo studijų laikų. Nuo tada jis labai subrendo, užaugo, tapo protingu vyru.

Kristupas – puikus pokalbių laidos vedėjas, tad man bus saugu šalia jo. Iš pradžių, kol prisitaikysiu, nepulsiu ardytis. Gal mano pagalbos prireiks aštriau kalbantiems studijos svečiams – kad ir Pertui Gražuliui teks galvą paglostyti.

Su redaktore aptarėme artimiausių laidų temas, pašnekovus ir kai kuriais klausimais mūsų su Kristupu nuomonės yra visiškai priešingos. Tad ginčas kils natūraliai.

– Televizijoje nesate naujokė: vedėte laidas vaikams nacionaliniame kanale, „Gyvenu čia“ – „Lietuvos ryto“ TV, taip pat dirbote televizijos užkulisiuose, pati dalyvavote daugybėje laidų. Iškart priėmėte šį pasiūlymą?

– Laidos pobūdis pasirodė smagus, todėl ilgai nesvarsčiau.

Pirmiausia jaučiuosi daug nežinanti šiame gyvenime. O pokalbių laidos temos man pačiai aktualios. Esu visuomeniška, domiuosi politika ir viskuo, kuo visuomenė kvėpuoja. Pamaniau, kad laidos tikrai nesugadinsiu. (Juokiasi.)

– Apie ką šiuo metu svajojate? Gal yra koks nors dalykas, sritis, kurią norėtumėte išbandyti?

– Labai noriu, pavyzdžiui, sausio mėnesį įsilieti į Lietuvoje turistaujančių žmonių gretas ir aplankyti Birštoną, Palangą arba Druskininkus.

Noriu pagulėti perlinėse voniose, pasilepinti druskų kambariuose, eiti į masažą. Išsijungsiu telefoną, pranešiu, kad išvykstu atostogauti.

Spalvingas charakteris ir garsus balsas

„Ginčo“ vedėjas ir prodiuseris Kristupas Krivickas:

„D.Meiželytę pasirinkau neatsitiktinai. Pirmiausia Donaldą mėgsta žmonės. Mes kartu studijavome žurnalistiką, prasilenkdavome tuose pačiuose koridoriuose.

Donaldos puikus humoro jausmas, ironija daro ginčą atviresnį, lengvesnį. Ji visuomet turi tvirtą nuomonę ir geba ją pagrįsti ne iš piršto laužtais pamąstymais ar emocijomis, o rimtais argumentais.

Donalda mėgsta ginčytis, nevengia situacijų, dėl kurių kyla konfliktas, ir stengiasi tą ginčą laimėti. Ji garsiai kalba, išsiskiria spalvingu charakteriu – Donalda greita, aštri, bet sugeba išlikti korektiška. Be to, atrodo jaunesnė, yra lieknesnė ir gražesnė už buvusią vedėją.

Donalda yra buvusi Seimo narė. Tai, kad ji pažįsta politikos užkulisius, irgi pravers kuriant laidą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.