Svetur esantis J.Valančiūnas nepamiršta Lietuvai skaudžios datos

Lietuvoje antrą kartą vyksta akcija „Neužmirštuolė“. Jos metu Lietuvos gyventojai per Laisvės gynėjų dieną raginami įsisegti ženkliuką – „Neužmirštuolės“ žiedą. Garsusis krepšininkas net ir būdamas už Atlanto nepamiršta savo tėvynės. Feisbuke pasirodė nuotrauka, kurioje J.Valančiūnas rankoje laiko popierinę neužmirštuolę.

Net ir būdamas už Atlanto krepšininkas Jonas Valančiūnas nepamiršta tėvynės.<br>V.Gaspravičiaus nuotr.
Net ir būdamas už Atlanto krepšininkas Jonas Valančiūnas nepamiršta tėvynės.<br>V.Gaspravičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2016, 12:09 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 2:09 PM

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad „Neužmirštuolė“ – tai popierinė gėlė. Gėlės žiedo simbolis pasirinktas norint parodyti pagarbą kovotojams už laisvę, o neužmirštuolės pavadinime užkoduota mintis, jog kovotojai yra nepamiršti. Iniciatyvą lydės šūkis „Aš prisimenu, kodėl esame laisvi“.

Praėjusiais metais akcijoje dalyvavo ir įvairios nevyriausybinės organizacijos: Politinių kalinių ir tremtinių sąjunga, Sausio 13-osios brolija, tautinė lietuvių studentų korporacija „Neo-Lithuania“, Lietuvos jaunimo organizacijų taryba, Atlanto sutarties Lietuvos bendrija, Jaunųjų profesionalų programa „Kurk Lietuvai“ bei kitos. Buvo išdalinta daugiau nei 20 tūkst. „Neužmirštuolių“ ženkliukų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.