Šauktinių sąraše – modelis ir feisbuko garsenybė

Jauniems lietuviams pirmadienis – intriguojanti diena. Buvo paskelbtas dar vienas nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos šauktinių sąrašas. Jame – ir bene geriausias Lietuvos krepšininkas Jonas Valančiūnas, politiko Artūro Zuoko sūnus Domantas, socialinių tinklų žvaigždė Vaidotas Grincevičius.

Šauktinių sąraše – vėl garsūs vyrai.
Šauktinių sąraše – vėl garsūs vyrai.
Šįmet patekti į sąrašą „nuskilo“ Jonui Valančiūnui.<br>G.Šiupario nuotr.
Šįmet patekti į sąrašą „nuskilo“ Jonui Valančiūnui.<br>G.Šiupario nuotr.
Vaidotas Grincevičius savo sėkme pasidžiaugė socialiniame tinkle.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vaidotas Grincevičius savo sėkme pasidžiaugė socialiniame tinkle.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Sąraše ir vėl – modelis Marius Survila.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Sąraše ir vėl – modelis Marius Survila.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 11, 2016, 1:52 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 10:48 AM

Už Atlanto, NBA „Toronto Raptors“ rungtyniaujantis J.Valančiūnas kilęs iš Utenos, tad jis atsidūrė Utenos KPKP sąraše. J.Valančiūno pavardė šiame sąraše pažymėta 32-uoju numeriu.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad J.Valančiūnas – ne pirmasis garsus sportininkas pakliuvęs į šauktinių sąrašus. Praėjusių metų gegužę į nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos sąrašus pakliuvo geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis ir Arvydo Sabonio sūnus Tautvydas. Tiesa, nė vienas jų tarnybos neatliko.

Domantas Zuokas į sąrašą patenka jau antrą kartą iš eilės, tačiau jam ši prievolė negaliuoja, nes šiuo metu studijuoja užsienyje. Sistema ir vėl jaunuolį į sąrašą įtraukė per klaidą.

Į sąrašą vėl pateko ir jau spėjęs išgarsėti Marius Survila. Šįkart sąraše jis – 4005-uoju numeriu. Praėjusį kartą jis buvo gerokai arčiau realios tikimybės tarnauti šalies kariuomenėje.

Tarp laimingųjų atsidūrė ir pagarsėjęs interneto veikėjas, juodojo humoro mėgėjas Vaidotas Grincevičius. Praėjusiais metais už neapykantą skatinančią dainą „Šėtone prašau“ netgi piniginę baudą gavęs vaikinas sąraše paskelbtas tik 2249-uoju numeriu.

Sąraše taip pats atsidūrė ir žinomas garsenybių fotografas Lukas Gricius. Jis sąraše – 949-as.

Į šauktinių sąrašus įtraukti Lietuvą garsinantys sportininkai, menininkai ir mokslininkai nuo kariuomenės galės būti atleisti. Tokią galimybę numato krašto apsaugos ministro įsakymas.

Pagal ministro įsakymą, atidėti tarnybą galima, jei karo prievolininkas turi išskirtinių gabumų ir laimėjimų mokslo, meno, sporto ar kitose srityse ir savo veikla garsina Lietuvos vardą.

Iš viso šiais metais nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą skirtinguose kariniuose daliniuose pradės 3 tūkst. karo prievolininkų. Pirmiausia galimybė atlikti tarnybą bus sudaryta savanoriams į šauktinius ir tik nesurinkus reikiamo skaičiaus bus skiriami asmenys iš atsitiktine elektronine sistema sudarytų sąrašų.

Pirmieji šauktiniai tarnybą pradės 2016 balandžio 4 dieną. Paskutiniai šaukimo etapai įvyks spalį, kai bus pašauktas didžiausias šauktinių skaičius – per 1,3 tūkst. karių.

Po sąrašų paskelbimo nuo pirmadienio savo noru tarnybai atlikti registruotis toliau galės ir tie jaunuoliai, kurie nebus patekę į šaukimo sąrašus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.