Itin liekna Erika Purauskytė prisipažino turėjusi antsvorio

Šeštadienį vykusioje „Mados infekcijos“ atrankoje ant podiumo pasirodė apvalių formų mergina. Tai sukėlė aštrių diskusijų socialiniuose tinkluose. Vienos moterys merginą palaikė, kitos rekomendavo pagalvoti apie savo svorį.

E.Purauskytė.<br>T.Bauro nuotr.
E.Purauskytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2016, 4:06 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 1:54 PM

Ši diskusija išprovokavo ir „Menai & Renginiai“ vadovę Eriką Purauskytę. Itin liekna moteris taip pat pareiškė savo nuomonę.

„Jei tu esi nutukęs, tai tu esi kaip ir nesiprausęs.“ (dr. Darius Radzevičius) Čia ne mano sugalvota frazė, bet aš jai pritariu ir ją cituoju. Ji nėra skirta kam nors įžeisti ar pažeminti, bet vis didėjantis nutukimas ir kaip jį sunorminti kelia nerimą ne vienam pasaulio medikui. O jums ne? Su antsvoriu reikia kovoti kuo anksčiau. Kol jis – dar tik keli nepatogūs ir nepuošiantys kilogramai. Kol dar netapo neįveikiamu nutukimu, nes jis kenkia, kad ir kokie tolerantiški būtume. Tai pasakys bet kuris dietologas“, – rašė Erika.

Moteris tikino nieko nenorinti įžeisti. E.Purauskytės nuomone, nederėtų diskutuoti, gražu tai ar ne, šaunus žmogus, turintis antsvorio, ar ne.

„Jis gali būti ir gražus, ir šaunus, bet antsvoris jam kenkia. Deja. Aš pati nesu iš prigimties lieknas žmogus, mano pačios genetika – storulių. Jei savęs nekontroliuočiau, nesiimčiau jokių priemonių prieš antsvorį, būčiau labai stora. Žinau, nes tokia esu buvusi. Ir ne kartą. Tad tai, ką sakau, galiu patvirtinti savo patirtimi“, – prisipažino ji.

Erika nesupranta, kodėl per lieknam žmogui sakyti „Tu per lieknas ir sau kenki“ yra normalu, o žmogui su antsvoriu – negalima. Anot jos, abu kraštutinumai kenkia.

Režisierė ir renginių organizatorė „Stiliui“ yra pasakojusi apie skysčių dietą, kurios laikėsi. Dietos ėmė laikytis ne todėl, kad numestų 5 priaugtus kilogramus, – tiesa, šis šalutinis dietos poveikis jai patiktų! Ji norėtų jaustis lengva ir neapsunkinti organizmo. Vien skysčius gerianti moteris įsitikinusi – organizmas gauna visų medžiagų, kurių jam reikia.

Jauna 174 cm ūgio moteris juokėsi, kad jai labiausiai patinka sverti apie 50 kilogramų.

„Aš nevalgau mėsos, nes ji man ne tokia skani, kad būtų žudomi gyvūnai. Nuo paauglystės, kai valgydama vien salotas atsikračiau daugiau nei 20 kilogramų, nekenčiu daržovių! Nevalgau ir košių.

Jokių bandelių nemėgstu, o sriubas ir pieno produktus dievinau visada. Norėčiau nevalgyti ir žuvies – ši mintis atėjo po to, kai pradėjau nardyti, bet ji man per skani...“ – pasakojo Erika, kurią bičiuliai dažnai vadina maisto princese.

Ji neabejoja – jei nesusilaikytų, ir vėl svertų tiek, kiek paauglystėje – daugiau nei 70 kilogramų. Buvo laikas, kai dietų moteris laikėsi labai griežtai ir intensyviai. Todėl dabar kankinti savęs valgant nustatytomis valandomis ir tiksliai sunormuotą maistą ji nenorėtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.