E.Purauskytė prabilo: „Apmaudu, kad Mindaugas nesikreipė į mane“

Skandalai verslininkės Erikos Purauskytės, neseniai dėl svorio sukritikavusios šešiolikmetę ir sulaukusios visuomenės pasmerkimo, iš savo glėbio nepaleidžia. Šįkart „ledo karalienės“ titulą prieš keletą metų „pasimatavusios“ moters laukia nemalonumai su asociacija LATGA.

LR archyvo nuotr.
LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2016, 3:33 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 12:57 PM

Autorių teisių gynimo organizacija E.Purauskytės vadovaujamai įmonei UAB „Menai renginiai“ išsiuntė pretenziją, kurioje reikalauja sumokėti 1720,34 eurų (+ 21 proc. PVM) autorinį atlyginimą už ledo skulptoriaus Mindaugo Tendziagolskio neteisėtą darbų viešinimą.

E.Purauskytė šiuo klausimu išsakė savo nuomonę.

„Kartu su Mindaugu Tendziagolskiu keletą metų kartu dirbome, kurdami unikalius reginius iki įmonės įkūrimo ir jau įkurtoje įmonėje. Tai buvo puikus ir produktyvus laikas, per kurį sukūrėme dešimtis ledo skulptūrų ir kitų ledo gaminių.

Deja, tačiau mūsų keliai su Mindaugu išsiskyrė. Gerbdama jį bei mūsų ankstesnį bendravimą ir bendradarbiavimą nenorėčiau skelbti išsiskyrimo priežasčių ar detalių, nors jos ir atsakytų į daugelį natūraliai kylančių klausimų visuomenei.

Tačiau aš toliau vadovauju įmonei, kurią kartu kūrėme. Natūralu, demonstruodavome mūsų drauge ir kitų prie ledo projektų dirbusių specialistų sukurtus kūrinius.

Tenka pripažinti, kad nuotraukose ne visada buvo nurodyti prie jų dirbę autoriai ir darbuotojai, tame tarpe ir aš pati, nes to nepraktikuoja nei kolegos Latvijoje, nei Lenkijoje, nei kitose šalyse, – bet tai ketinu ištaisyti jau artimiausiu metu, vos tik grįšiu iš savo kelionės į Lietuvą ir turėsiu galimybę tai atlikti.

Apmaudu ir tai, jog Mindaugas dėl to nesikreipė tiesiai į mane, o iš karto pradėjo bendrauti skundų kalba.

Šiuo metu skunde nurodytos nuotraukos nebebus viešinamos, kol nesutarsime dėl jų bendraautorystes. Aš ketinu bendradarbiauti su LATGA teikiant jos prašomą informaciją. O ateityje skelbiant autorinius kūrinius bus nurodyti ir prie jų dirbę bendraautoriai.

Mano verslas glaudžiai susijęs su inovatyviomis idėjomis ir kūryba. Pati esu kūrėja, tad labai gerbiu žmonių kūrybinio darbo rezultatus ir neturiu jokių ketinimų ignoruoti autorių teises ar juolab pažeidinėti įstatymu“,- rašė E.Purauskytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.