„Pupytės“ vyrą graužė pavydas. Bet ar jis surengė baisų kerštą?

Teisėsaugos pareigūnai, narpliodami muzikos grupės „Naujos pupytės“ narės 28 metų Vitos Jakutienės vyrui Justui Jakučiui iškeltą baudžiamąją bylą dėl narkotikų, ginklų ir šaudmenų laikymo, sužinojo daug šokiruojančių faktų apie sutuoktinių gyvenimą. Šios žinios gali tapti mįslių raktu kitoje rezonansinėje byloje dėl V.Jakutienės mylimojo 27 metų Deimanto Bugavičiaus nužudymo.

V.Jakutienės pokalbių su meilužiu slapta klausęsis vyras niršo dėl jos neištikimybės.
V.Jakutienės pokalbių su meilužiu slapta klausęsis vyras niršo dėl jos neištikimybės.
V.Jakutienės pokalbių su meilužiu slapta klausęsis vyras niršo dėl jos neištikimybės.<br>V.Balkūno nuotr.
V.Jakutienės pokalbių su meilužiu slapta klausęsis vyras niršo dėl jos neištikimybės.<br>V.Balkūno nuotr.
D.Bugavičius krito nuo kulkų po to, kai jųdviejų aistringus pokalbius su V.Jakutiene išgirdo jos vyras.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Bugavičius krito nuo kulkų po to, kai jųdviejų aistringus pokalbius su V.Jakutiene išgirdo jos vyras.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 5, 2016, 4:56 PM, atnaujinta May 30, 2017, 10:06 AM

Žmogžudystės bylos tyrimui vadovaujantis Generalinės prokuratūros prokuroras Zdislavas Tuliševskis neneigė naujienų portalui lrytas.lt, kad J.Jakutis, apakintas pavydo, buvo slapta sumontavęs pasiklausymo įrangą V.Jakutienės ir jos motinos namuose, taip pat – „pupytės“ visureigyje BMW X5.

Sekliu virtęs sutuoktinis klausėsi žmonos ir jos meilužio pokalbių telefonu. Iš viso jis pasiklausė daugiau nei 60 žmonos pokalbių. Jakučiai atskirai apsigyveno maždaug 2015 metų vasarą po barnių, kurių metu J.Jakutis liejo pyktį dėl žmonos neištikimybės.

D.Bugavičius buvo nušautas praėjusių metų lapkričio 7-osios naktį, prie savo nuomojamo kotedžo Kaune, Šilainių rajone. Atlikėja tik per stebuklą išliko gyva – per šūvių pliūpsnius į „Mercedes-Benz“ vairavusį D.Bugavičių ji sėdėjo šalia.

Manoma, kad pernai pavasarį užsimezgęs V.Jakutienės ir bausmę už reketą atlikusio D.Bugavičiaus romanas J.Jakučiui galėjo sukelti įniršį. Dainininkė dažnai svečiuodavosi buvusio Agurkinių gaujos lyderio Sauliaus Velečkos-Agurko apsaugininko D.Bugavičiaus bute, kurį jis nuomojosi Šėtos gatvėje.

Pareigūnus domina, kur J.Jakutis buvo D.Bugavičiaus nužudymo metu, su kuo bendravo iki nusikaltimo.

„J.Jakutis žmogžudystės byloje šiuo metu yra liudytojas, įtarimai jam nepareikšti“, – tvirtino prokuroras Z.Tuliševskis, nepaneigęs, kad pareigūnų rankose yra V.Jakutienės vyro naudota pasiklausymo įranga.

Tačiau situacija gali pasikeisti, sustiprėjus įtarimams, kad J.Jakutis aktyviai sekė žmoną. Jis turėjo motyvą – iš keršto ir pavydo įvykdyti nusikaltimą.

„Kad jis galėjo prisidėti prie žmogžudystės – viena iš versijų. Mes žinojome, kad jis klausėsi savo žmonos pokalbių“, – pasakojo Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis.

J.Jakutis siejamas su mafija

V.Jakutienės vyras siejamas su sostinės Lapinų nusikalstamu susivienijimu. J.Jakutis ir jo bendrininkai įkliuvo teisėsaugai dėl itin didelio narkotikų kiekio. Pas atlikėjos sutuoktinį rastas ginklas ir maždaug pusė kilogramo aukštos kokybės kokaino.

Per kitą kratą pas Lapinų gaujos narius aptikta 2 kilogramai hašišo, 3,5 kilogramo amfetamino ir nemažas kiekis kokaino. Nors įvykdytas sunkus nusikaltimas, Vilniaus apygardos teismo teisėja Ainora Kornelija Macevičienė 2015 metų vasarą paleido J.Jakutį į laisvę už užstatą. Kvaišalų byloje jis liko įtariamasis.

Kaip tik tuo metu jis galėjo sužinoti apie žmonos neištikimybę. Kalbama, kad po žmogžudystės į Šėtos gatvę atvykęs D.Bugavičiaus brolis verkdamas koneveikė V.Jakutienę: „Tai dėl tavęs jis buvo sušaudytas!“

Prie namų – mįslingi vizitai

Dukart teistas D.Bugavičius, pravarde Deima, priklausė Kauno Kukiukų gaujai, kuri šliejosi prie įtakingesnės Agurkinių grupuotės. Pastaruoju metu prie D.Bugavičiaus namų būdavo galima išvysti po 5–6 įtartinai atrodančius jaunus vyrus trumpai kirptais plaukais. Jie atvykdavo pas šeimininką ir su juo ilgai šnekėdavosi.

D.Bugavičius nekviesdavo atvykėlių į vidų – pokalbiai vykdavo gatvėje prie automatinio užtvaro. Paskutinis susitikimas įvyko ketvirtadienį. Vyrai tarpusavyje garsiai nesiginčijo, tačiau vietos gyventojai jautė tarp jų tvyrančią įtampą.

Automobilis „Renault Megane“, iš kurio išlipę du vyrai paleido mirtinus šūvius, Šėtos gatvėje stovėjo ir likus keturioms valandoms iki nusikaltimo – lapkričio 6-ąją, maždaug 20 valandą. Kurį laiką palaukę tie vyrai išvažiavo, bet prieš pat vidurnaktį sugrįžo įvykdyti savo kruvinų kėslų.

Viliamasi, kad vaizdo įrašai padės pareigūnams nustatyti, su kuo ir apie ką prie savo namų šnekėjosi D.Bugavičius. Ši informacija tyrėjus galbūt atves prie žmogžudystės vykdytojų ir užsakovų.

„Pupytės“ vaiko tėvas – D.Bugavičius

Šiuo metu V.Jakutienė laukiasi trečio vaiko, kuris turėtų gimti pavasario pabaigoje arba vasaros pradžioje. Patikimomis naujienų portalo lrytas.lt žiniomis, kūdikio tėvas – D.Bugavičius. Su juo Vita buvo pastebima likus pusmečiui iki Deimanto mirties.

Netekusi artimo draugo plastinių operacijų mėgėja V.Jakutienė socialiniame tinkle įdėjo apverstą deimanto nuotrauką juodame fone. Dainininkė sulaukė ne tik smerkiančių komentarų, bet ir užuojautos žinučių: „Jis visada bus tavo Deima, laikykis.“

Draugystę su D.Bugavičiumi užmezgusios „Naujų pupyčių“ narės neišgąsdino jo tamsi praeitis: teistumai, priklausymas Kauno nusikaltėlių pasauliui.

2008 metais D.Bugavičius ir garsaus Kauno mafijos veterano Algirdo Žemaičio-Kuko sūnus Mindaugas Žemaitis, pravarde Kukiukas, buvo pripažinti kaltais savivaldžiavimo byloje, bet kalėjime atsidūrė tik Kukiukas. Jie reikalavo pinigų iš automobilio meistro už tariamą broką.

2011 metų gruodį D.Bugavičius buvo nuteistas kalėti 3 metus už reketą. Grįžęs į laisvę jis įsikūrė prabangiame kotedže, nusipirko apynaujį automobilį „Mercedes-Benz S 320“.

Prieš kruvinąjį savaitgalį ji į socialinius tinklus įkėlė nerūpestingą nuotrauką: pozavo atsirėmusi nugara į sieną, vilkėdama dailią juodą suknelę ir avėdama spindinčius batelius.

D.Bugavičius socialiniame tinkle demonstravo nuotrauką, kurioje pažymėjo V.Jakutienę. Nuotraukoje buvo matyti šampano taurė, o joje – šovinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti