Širdį verianti J.Jurkutės kalba: apie tai, ką ilgai laikė savyje

J.Jurkutė ir V.Šapranauskas. 2013 metai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Jurkutė ir V.Šapranauskas. 2013 metai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-04 10:02, atnaujinta 2017-05-26 16:44

Patirčių dalijimosi konferencijoje „TEDxVilnius“ prieš mėnesį aktorė Jurgita Jurkutė-Širvaitė pasidalijo pačia skaudžiausia savo gyvenimo patirtimi. Po maždaug penkerių metų tylos ji savo viešoje paskaitoje prabilo apie artimųjų savižudybes.

Pasidalijusi jautriu paskaitos vaizdo įrašu socialiniame tinkle Jurgita rašė:

„Penkerius metus gyvenimas mane ruošė šiai kalbai. Keletą mėnesių aš ruošiausi jai pati. Sąmoningai ir atsakingai. Tai, ką išgirsite, nebus lengva. Tačiau tai bus tiesa, kurioje mūsų šalis gyvena jau ilgus metus. Aš taip pat išgyvenau ilgus metus tylos ir daugybės tamsių, sunkių jausmų...

Bet šiandien mano širdyje vėl šviečia pati ryškiausia saulė. Ji tokia stipri ir tokia karšta, kad gali sklisti begaliniu spinduliu. Tad priimkit mano žinią. Ji nesikandžioja – ji tikra. Ji sukrečianti, bet ji reali. Ji nešanti šviesą, nes be jos aš tiesiog nemokėčiau gyventi. Priimkite mane, kaip „širdies žinučių paštininkę“. Atvirą, nuoširdžią, kažkada sužeistą, o šiandien ir vėl tvirtai stovinčią ant žemės ir besibeldžiančią į jūsų širdies duris. Ar kas nors yra namuose..?

Atverkit duris ir būkit patys paštininkai. DALINKITĖS šia žinia ir čia, ir už jūrų marių. Nuoširdus ir stiprus apkabinimas visiems, kurie man padėjo ruoštis, kurie palaikė ir kurie rašote laiškus.“ 

Ji feisbuke patalpino ir visą vaizdo įrašą, kuriame ir atskleidė visą savo minėtą patirtį bei išgyvenimus, kuriuos ne vienerius metus laikė savyje. Pirmiausia, apie tai, kaip iš gyvenimo pasitraukė jos mylimas tėvas, o vėliau – ir jos scenos mokytojas, aktorius Vytautas Šapranauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.