Prabilo Šarūnas Kirdeikis po nėštumo skandalo su nepilnamete

Žinomas šokėjas, televizijos projekto „Žvaigždžių duetai“ finalininkas Šarūnas Kirdeikis pirmadienį savo socialinėje paskyroje įdėjo intriguojančią nuotrauką, joje jis – jaukioje namų aplinkoje su šviesiaplauke mergina. Šarūnui pasidalijus šia nuotrauka, užvirė karštos diskusijos: vieni spėliojo, ar taip gali būti, kad Š.Kirdeikis laukiasi vaiko su nepilnamete, kiti piktinosi tokia situacija.

Šarūnas Kirdeikis po nėštumo skandalo su nepilnamete prabilo.<br>Facebook nuotr.
Šarūnas Kirdeikis po nėštumo skandalo su nepilnamete prabilo.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2016, 10:39 AM, atnaujinta May 26, 2017, 1:36 PM

Šiandien feisbuke Š.Kirdeikis papasakojo tiesą.

„Prieš kelias dienas pasirodžiusi mano ir nėščios merginos nuotrauka – surežisuota. Ne dėl pokšto, pramogos ar viešumo. Tiesa, ir viena, ir kita, ir trečia apsimečiau, kad darau, nes kelios dienos spaudimo, komentarų ir tylos nebuvo pačios smagiausios.

Tačiau užtikrinu – visa tai, kad atkreipčiau dėmesį į vieną svarbų reikalą. Na, žinot tą reklamos principą: „SEKSAS! Parduodu Audi A3, 2005 m.“

O reikalas skubus – iki birželio mėn. vienos tetos inicijuojama 50 metų senumo principais paremta lytinio švietimo programa turi realią galimybę atsirasti pamokų tvarkaraštyje.

Tuomet nori nenori visi penkiolikmečiai turėtų atsiskaityti, kaip ruošiasi šeimyniniam gyvenimui. Primena anekdotą, kuriame auksinė žuvelė, beždžionė ir dramblys buvo vertinami pagal gebėjimą įlipti į medį.

Redukuotai pasakojama būtų ir apie lytiniu keliu plintančias ligas, kaip rekomenduojama mokytojams, vaikai nebūtų „gąsdinami“, vengiama propagandos (?) apie kontracepcijos priemones... Bet kai jau jiems sueis aštuoniolika, tuomet, kaip tikri suaugę, turėtų siekti aukščiausio tikslo – šeimos.

Čia rimtai, nejuokauju. Tokios pastraipos ir dar daugelis panašių plaukiojo man parodytame programos juodraštyje. Vienu momentu sėdėjau ir nei iš juoko, nei iš pykčio, nei nusivylimo negalėjau niekaip reaguot.

Galvoju, nors mano ir Lietuvos žmogaus teisių centro išplatintoje nuotraukoje pateikta situacija – suaugęs vyras ir būsima mama moksleivė – netikra, tačiau ji gali tapti visiškai realia daugeliui moksleivių, kurie ne iki galo žinojo, kaip elgtis.

Apie tai nelabai kalbės mokykloje, duokdie – kažką pamikčiodami apie gėlytes ir bitutes papasakos tėvai. O tyrimai rodo, kad patikimiausias informacijos šaltinis – internetas. Todėl jei ta nuotrauka, po kuria skaitydamas komentarus filtravau draugus, šypsojausi ir truputį liūdėjau, padarys bent 50 % siekto tikslo – buvo verta.

Dėl kažkokių priežasčių jaučiuosi atsakingas už tuos mažiau metų turinčius, kurie dar tik ieško, auga, kuriems viskas įdomu, bet kartu gali smarkiai nusvilti nagus.

Gal bent taip galiu duot erdvės ieškojimams – atmušdamas porą intensyvių žmogėnų su savo „teisingais“ įsitikinimais ir primestais gyvenimo konstruktyvais.

Mieli žmogėnai, nelįskit, prašau, prie jaunosios kartos su savo nesąmonėm. Nes dabartinė suaugusiųjų karta viską mato ir duos jums per nosį. Auginkit ne bukus klonus pagal apdulkėjusius viduramžių kanonus, o asmenybes, kurios turės visus įrankius pačios susikalti sau pagrindą, mokės atsakyti už savo sprendimus ir vieną dieną, tikėtina, jums patiems padės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.