Ar lygių galimybių kontrolierė taps Arūno Valinsko vairuotoja?

Masinį sujudimą sukėlusios televizijos laidų vedėjo Arūno Valinsko vairuotojos paieškos atsitrenkė į valdžios institucijų kumštį.

Arūnas Valinskas kviečia lygių galimybių kontrolierę tapti jo vairuotoja.<br>LR archyvo nuotr.
Arūnas Valinskas kviečia lygių galimybių kontrolierę tapti jo vairuotoja.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-12 15:49, atnaujinta 2017-05-25 20:21

Vakar A.Valinskas gavo oficialų Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos raštą „Dėl galimai diskriminuojančio darbo skelbimo“. Jame teisę vairuoti praradęs pramogų verslo ryklys prašomas pasiaiškinti, kodėl darbą siūlo tik moterims, kas bus vairuotojo darbdavys ir kokie bus darbinio pavaldumo santykiai tarp darbdavio ir darbuotojo.

Be visų reikalavimų A.Valinskas dar ir įspėjamas, kad už vyrų ir moterų diskriminavimą jam gresia ir bauda.

„Šį raštą gavau kaip tik per vidurį būsimos savo vairuotojos atrankos. Jis mane labai pralinksmino, tačiau kandidatuoti atėjusios blondinės ne juokais pasipiktino – ėmė rautis plaukus, kai kurios liko ir be šinjonų, ir be perukų“, − dėsto su teise vairuoti kuriam laikui atsisveikinęs sėkmingiausias visų laikų Lietuvos televizijų laidų vedėjas ir prodiuseris.

Ar atsakys į oficialų raštą, A.Valinskas žada dar pagalvoti, mat šioje situacijoje jis įžvelgia ir tam tikrą užmaskuoto moteriško pavydo pėdsaką.

„Šia istorija akimirksniu susidomėjusi ir raštą pasirašiusi lygių galimybių kontrolierė Agneta Lobačevskytė yra tamsiaplaukė. O aš ieškau vairuotojos blondinės.

Gal čia įsijungė slaptas noras atkeršyti dėmesio sulaukusioms šviesiaplaukėms? Galiu nuraminti panelę Agnetą ir atsakingai pareikšti, kad jos atveju padarysiu išimtį. Jei tik nori, ji gali kandidatuoti į šias pareigas – galėtų mane vežiodama pasakoti apie įstatymus ir jų pažeidimus“, − teigė A. Valinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.