Teisme galiausiai laimėjęs R. Kirilkinas: „Pavargau emociškai“

Trečiadienį galiausiai buvo baigta kelis metus trukusi teismo byla, kurioje žinomas dainininkas Ruslanas Kirilkinas kovojo prieš savo skriaudiką – koncerto metu jį kiaušiniais Aukštadvaryje apmėčiusį Lauryną Baltrūną.

R.Kirilkinas džiaugiasi demokratijos pergale.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Kirilkinas džiaugiasi demokratijos pergale.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2016, 5:03 PM, atnaujinta May 22, 2017, 10:13 AM

Apeliacinius skundus nagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas pripažino skriaudiko kaltę dėl netolerancijos kurstymo ir viešojo tvarkos pažeidimo ir skyrė jam 350 eurų baudą. Ji skirta padengti atlikėjo teisminiam procesui paskirtas išlaidas.

„Labai džiaugiuosi sprendimu, džiaugiuosi, kad gyvenu demokratinėje valstybėje. Tikiu teisingumu. Tikiu, kad ši istorija suteiks sparnus, tikėjimo ir pasitikėjimo kovojantiems tokiose situacijose. Kiekvienas žmogus privalo kovoti už savo teises“, – portalui lrytas.lt sakė R.Kirilkinas.

Vyrą tenkina ne tik teismo sprendimas, bet ir jam priteista suma. Kiek anksčiau Trakų rajono apylinkės teismas L.Baltrūnui už pažeidimus skyrė 3000 tūkst. eurų baudą, priskyrė privalomą dalyvavimo specialiose elgesį koreguojančiose programose bei šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę ją atidedant vieneriems metams. Būtent dėl tokio teismo sprendimo prasikaltęs baikeris teikė apeliacinį skundą.

„Nesiekiau pelno iš šios istorijos. Norėjau būti pavyzdžiu kitiems, žmonėms, kurie bijo kovoti už savo teises ir panašiose situacijose, susidurdami su homobofobija ar kitokios rūšies neapykanta, netolerancija, nutyla ir nuleidžia rankas“, – aiškino R.Kirilkinas.

Laikas, per kurį vyko bylos nagrinėjimas, garsiam vyrui buvo nelengvas ir sekinantis. Viskas truko beveik trejus metus.

„Žinoma, tikrai pavargau emociškai ir morališkai, nes labai nemaloni vieta, nemaloni pati istorija. Kiekvieną kartą tekdavo prisiminti, viską per save perleisti iš naujo. Bet šiandien labai džiaugiuosi, esu pilnas geriausių emocijų ir liko tik visa tai ištrinti iš praeities. Tiesiog noriu prabrėžti, kad gyvenu demokratinėje valstybėje ir šios bylos laimėjimas yra žingsnis į priekį žmonėms, kovojantiems už savo teises“, – džiaugėsi vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.