Palangoje pristatyta naujausia Renatos Ničajienės knyga

Lietuvoje tik prasidėjus vietinių braškių sezonui, jų gausa ir įvairovė tapo naujos Renatos Ničajienės knygos „Gero maisto dienoraštis. Vasara“ pristatymo tema.

Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Palangoje pristatyta naujausia R.Ničajienės knyga.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (19)

Lrytas.lt

2016-06-10 10:45, atnaujinta 2017-05-22 05:27

Ją būriui svečių, tarp kurių – aktorė Eglė Jackaitė su bičiule Rasa Kulyte, „Žuvėdros“ treneriai Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai, šokėja Kristina Navickaitė-Tina su seserimi Agne, restoranų „Momo Grill“ ir „Monai“ įkūrėja Kristina Samavičienė, žurnalistė Sandra Žutautienė su draugėmis, atskleisti padėjo vienas geriausių Lietuvos jaunųjų šefų Bernardas Anužis, ėmęsis gaminti vaišes pagal R.Ničajienę, bei braškių ūkį sėkmingai plėtojanti ūkininkė Justina Skaisgirienė.

„Vasara, neabejotinai, – pats turtingiausias sezonas siekiantiems maitintis sveikai, pilnaverčiai, pagal „švarios mitybos“ principus. Laikytis jų – naudoti kuo daugiau vietinių, šviežių, neapdorotų ingredientų šiuo metu laiku itin paprasta. Vasarą sezoninių vietinių produktų tiek daug, jog tai net tapo man iššūkiu rengiant naujausią serijos „Gero maisto dienoraštis“ knygą – sukau galvą kaip juos visus panaudoti ir nei vieno nepamiršti“, – apie tik ką knygynų lentynas pasiekusį naujausią savo darbą pasakojo Renata Ničajienė, knygos pristatymą surengusi pačiame Lietuvos vasaros sostinės – Palangos centre įsikūrusiame restorane „Onorė“.

Knygoje „Gero maisto dienoraštis. Vasara“ daugiausia salotų ir daržovių patiekalų, taip pat – šaltų sriubų, netradicinių kepsnių, naminių ledų ir gaivinančių gėrimų receptų. „Gaminti mėgstantys naujausiame leidinyje ras ir receptų iš ankstesnių mano knygų, tačiau adaptuotų laikantis „švarios mitybos“ taisyklių.

Jį ruošdama nepamiršau ir tradicinių, visiems gerai žinomų patiekalų, pavyzdžiui, šaltibarščių, be kurių dažnas lietuvis neįsivaizduoja šiltojo metų laiko. Juos siūlau gaminti su šviežiais žaliais burokėliais ir raugintomis pasukomis“, – sako R.Ničajienė.

Pačios Renatos mylimiausias vasaros produktas – įvairios miško uogos: žemuogės, mėlynės. Tuo tarpu braškes savo knygoje ji išskiria dėl to, jog tai – pirmosios lietuviškuose soduose derančios uogos. Priklausomai nuo orų, vietinės braškės pradeda nokti apie antrą birželio savaitę. Knygos konsultantės – dietistės Tomos Eroglu teigimu, braškės – geriausias vitamino C šaltinis šiuo metu laiku: 100 g braškių yra 98 proc. vienai parai reikalingo vitamino C, 19 proc. mangano ir net 90,9 g vandens. Šios uogos yra nekaloringos: 100 g braškių yra 7,7 g angliavandenių, iš jų 4,9 g cukraus. 

Dietistė įvertino ir savo verdiktą pateikė visiems naujos R.Ničajienės knygos receptams. Viso jų 92 – tiek, kiek dienų yra trijuose vasaros mėnesiuose. Atitinkamas kiekis receptų sugulė ir į pirmas dvi serijos „Gero maisto dienoraštis“ knygas, skirtas žiemai ir pavasariui. Kiekviena jų ne kartą pateko į Lietuvoje perkamiausių knygų sąrašus. „Gero maisto dienoraštis. Vasara“ – penktoji kulinarinių knygų autorės R.Ničajienės knyga.

Prieš tris metus išleidusi pirmąją kulinarinę knygą „Sezoninė virtuvė. 200 receptų pagal metų laikus“, jos autorė jau daugiau nei penkeris metus rašo maisto tinklaraštį tuo pačiu pavadinimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.