Jurga Lago nematė geresnių tėvų už homoseksualų porą

Menininkė ir juvelyrė Jurga Lago šeštadienį tikrai būtų žengusi Vilniaus gatvėmis kartu su minia – Nacionalinės LGBT (lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transeksualų) teisių organizacijos Lietuvos gėjų lygos organizuojamose eitynėse „Už lygybę“. Tačiau šiuo metu yra išvykusi.

Jurga Lago.<br>LR archyvo nuotr.
Jurga Lago.<br>LR archyvo nuotr.
Jurga Lago – prieš trejus metus „GayPride“ eitynėse.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Jurga Lago – prieš trejus metus „GayPride“ eitynėse.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Jurga Lago.<br>LR archyvo nuotr.
Jurga Lago.<br>LR archyvo nuotr.
Jurga Lago.<br>LR archyvo nuotr.
Jurga Lago.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 18, 2016, 10:27 AM, atnaujinta May 21, 2017, 10:32 AM

„Labai palaikau tuos žmones, eitynių idėją, turiu daug draugų homoseksualų. Į argumentą, kad tegul žmogus savo seksualinę orientaciją pasilaiko sau, tačiau neina į gatves. Bet kodėl apie tai nekalbėti viešai? Juk tai tokia pat tema kaip vaikų auklėjimas ar mada“, – svarstė J.Lago.

Tačiau ji lauks žinių iš didelio būrio savo draugų, kurie dalyvaus renginyje.

Savo palaikymą laukiant eitynių menininkė išreiškė „Facebook“ paskyroje aprašydama epizodą iš senų savo bičiulių Ispanijoje gyvenimo. Su jais Jurga susipažino prieš keliolika metų – moteris ten nuvyko ištekėjusi už menininko Lino Lago, o homoseksualų pora buvo ką tik įsivaikinusi mergaitę ir berniuką.

„Geresnių tėvų nesu mačiusi. Ir nepamatysiu, nes geresnių nebūna! Taigis. Mano du kaimynai Ispanijoje – Thomas ir Antonio, prieš berods 15 metų įsivaikinę sunkiai sergančią mergaitę ir jos jaunesnį brolį.

Sutikau Antonio vakar gatvėje – jis, kaip visada, vaikštinėjo ryte ir pirko šviežias daržoves. Linksmas, kaip visada pasitempęs, tik tądien buvo kažkiek susirūpinęs, nes grįžta Eugenia – jų DUKRA. Jų užauginta, ant rankų iki pat šešiolikos metų išnešiota mergaitė šiandien grįžta iš Barselonos. Nes pirmieji jos studijų metai pralėkė, kaip viena diena! Ir, taip, liga pasitraukė į užmarštį. Eugenia vaikšto, sportuoja ir mokosi.

„Bus graži, kaip angelas inžinierė“...

Turiu suspėti paruošti pietus, nes reikia ją paimti iš oro uosto, tikra šventė, supranti, dar reikia pasiimti pyragą iš Pastelerijos!

– Kaip bėga laikas, – šypsausi.

– Si, – Antonio kaip visada nenustygsta vietoje, – o mažylis mūsų jau irgi kitąmet paliks namus...

Ir NIEKADA šitie vaikai nebuvo nelaimingi, ir niekada nebūtum išdrįsęs jų akivaizdoje pasityčioti iš juos mylinčių tėvų. Ir čia, Ispanijoje, niekas niekada to nedarė. Net mažame miestelyje! Tėvų susirinkimuose sėdėdavo jie abu, ligoninėse sėdėdavo taip pat du vyrai, miestelio kavinukėje savaitgaliais matydavome juos visus keturis, tad SILENCIO visiems, kurie išdrįstų nors akimirką suabejoti šita šeimyna. Tamsus protas yra baisiausia, kas gali nutikti žmogui. O čia aš „GayPride“ prieš 3 metus“, – savo mintis garsi menininkė iliustravo nuotrauka iš vaivorykšte nutvieksto parado.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.