Kristupą Krivicką papiktino statybos Nidos centre

Bene gražiausias Lietuvos kurortas Nida – ant pokyčių slenksčio. Miesto centre, Kuršių marių krantinėje, vietoje buvusių žuvininkystės ūkio pastatų iškils penkių žvaigždučių viešbutis ir gintaro bei mineralų terapijos centras. Taip pat bus rekonstruojamas Nidos centras.

K.Krivickas išvadino Nidos merą mulkiu.
K.Krivickas išvadino Nidos merą mulkiu.
K.Krivickas.
K.Krivickas.
K.Krivicką papiktino statybos Nidoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
K.Krivicką papiktino statybos Nidoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
K.Krivicką papiktino statybos Nidoje.
K.Krivicką papiktino statybos Nidoje.
K.Krivickas išvadino Nidos merą mulkiu.
K.Krivickas išvadino Nidos merą mulkiu.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 6, 2016, 2:19 PM, atnaujinta May 19, 2017, 5:20 PM

Jau ir dabar Nidoje galima išvysti betono. Šie užkliuvo prodiuseriui Kristupui Krivickui.

„Nidos centras. Pagrindinė pasivaikščiojimų pamariu vieta. Sukrauti į krūvą blokai. Nesaugu, baisu, gėda. Tuo tarpu įvažiavimas į Nidą pabrango dvigubai – tai vadinama ekologiniu nacionalinio parko mokesčiu. Tai gal bent tokį briedą iš Nidos centro pašalinkite? Ultimatumas Neringos merui Dariui Jasaičiui – vaikine, jeigu iki rytojaus tie siaubingi betoniniai monstrai dar stovės gąsdindami Nidos svečius – aš asmeniškai ant jų raudonais dažais užrašysiu, kad tamsta esi mulkis, kuris negali susitvarkyti savo kiemo. Žmonės, kalba, kad čia visą vasarą vyks statybos“, – piktinosi jis.

Humoristas Paulius Ambrazevičius bei kiti K.Krivicko sekėjai socialiniame tinkle savo ruožtu piktinosi, kad Kristupas tokiu būdu politikuoja. „Teisingai, gera politika – grįsta ultimatumais“, – rašė Paulius.

Kristupas jam atkirto, kad nėra politikas: „Vaikštinėjau, mano galva, gražiausia marių pakrante pasaulyje ir nesugebėjau vaikams atsakyti į klausimą – o kas čia? Kam čia ir kodėl čia? Čia ne politika – čia sveikas protas ir aktyvi pilietinė pozicija. Nors mano mama sakė – „ai vaikeli gal čia taip reikia“. Va taip ir gyvenam pagal baudžiauninko logiką – jeigu ponas nusprendė tai matyt taip reikia. Bet, žinai, man taip netinka ir nepatinka. Pirksiu rytoj dažus. Laukite tęsinio“.

Trečiadienį K.Krivickas įvykdė ką žadėjęs.

„Pasakyta – padaryta! Kaip vakar ir žadėjau, su sąlyga, kad pačiame Nidos centre sukrauti pavojingi betoniniai blokai iki šiandien nebuvo patraukti – ant jų užrašiau, ką galvoju apie Nidos merą! Smagu, kad praeidami poilsiautojai tiek mūsiškiai lietuviai, tiek vokiečiai ir kiti užsieniečiai sustoja ir fotografuojasi prie atsiradusio užrašo. Šią visai Lietuvai reikšmingą didingo istorinio atminimo dieną – Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną – kviečiu visus ne tik 21:00 sugiedoti Tautišką giesmę, bet ir būti aktyviais savo poziciją nebijančiais išreikšti piliečiais! Pabudome ir kelkimės“, – paviešino nuotrauką su ant betono užrašytu užrašu „Nidos meras – mulkis“ K.Krivickas.

Kaip lrytas.lt jau rašė, apie šiuolaikiškus statinius šioje Nidos vietoje kalbama jau daugiau kaip dešimtį metų. Į statybas žadama investuoti apie 30 mln. eurų. Naujojo poilsio centro statybos bus derinamos su Nidos centrinės dalies rekonstrukcijos projektu. Tačiau, anot K.Krivicko, jam užkliuvę betono luitai nesusiję su naujo viešbučio statybomis ar miesto centro rekonstrukcija.

Viešbučio trijuose korpusuose įsikurs nedidelis konferencijų centras su trimis salėmis, restoranas, o virš jo – atviras lauko amfiteatras, skirtas įvairioms visuomeninėms šventėms, renginiams ir koncertams. Komplekse bus uždaras vandens baseinas su mini SPA, juo galės naudotis ne tik viešbučio gyventojai, bet ir kiti poilsiautojai bei neringiškiai. Du viešbučio korpusus sujungs komercinis pasažas, prasidėsiantis ties visuomeniniu Nidos centru ir nuvesiantis iki Kuršių marių krantinės. Priešais kompleksą bus suformuotas skveras. Numatyta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Pastatų fasaduose dominuos vertikalių medžio lentų apdaila, dvišlaičiai stogai bus dengti čerpėmis.

Kaip atrodys naujas viešbutis, galite pamatyti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.