Daktarės pavardę pasirinkusi E. Daktaro žmona bus odontologė

Teismų maratono nualintoje Kauno nusikaltėlių šulo Henriko Daktaro šeimoje – šventė. Vakar antrąkart vedė jo sūnus Enrikas.

E.Daktarui vakarykštė santuoka buvo jau antroji, o jo jaunesnei išrinktajai K.Doveikaitei – pirmoji.
E.Daktarui vakarykštė santuoka buvo jau antroji, o jo jaunesnei išrinktajai K.Doveikaitei – pirmoji.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Aug 13, 2016, 4:39 PM, atnaujinta May 16, 2017, 12:52 AM

Kauno rotušėje 34 metų E.Daktaras susituokė su 22 metų Kamile Doveikaite. Odontologiją studijuojanti jauna moteris pasirinko Daktarės pavardę.

K.Daktarė yra kalėti iki gyvos galvos nuteisto H.Daktaro dešiniąja ranka laikyto Vidmanto Siaurusevičiaus, pravarde Siauras, duktė. V.Siaurusevičius mįslingomis aplinkybėmis mirė 2000 metais Nidoje.

Jaunikiui drebėjo rankos

Santuoka, kurią sudarė dviejų su nusikalstamu pasauliu siejamų kauniečių atžalos, sulaukė nemenko dėmesio.

Į Rotušę jaunavedžiai atvyko juodu prabangiu „Mercedes-Benz“ automobiliu. E.Daktaras vilkėjo ryškiai mėlynos spalvos kostiumu, o jo išrinktoji – balta ilga nėriniuota suknele su šydu. Rankose ji laikė rožių ir eukaliptų puokštę.

Porą atlydėjo keli baltais marškiniais ir juodomis kelnėmis vilkintys vyrai. Jie akylai stebėjo, kas vyksta aplink.

Santuokos ceremonijoje dalyvavo poros artimieji, tarp kurių buvo trys E.Daktaro seserys, motina Ramutė ir močiutė, jo tėvo motina Jadvyga.

Po ceremonijos jaunavedžiai nebuvo itin kalbūs, bet neslėpė, kad jaudinosi. Paklaustas, ar drebėjo rankos maunant nuotakai žiedą, E.Daktaras trumpai atsakė: „Net labai drebėjo.“

Išėjusi iš Rotušės pora tradiciškai paskambino varpu ir kartu su liudytojais paleido į dangų keturis baltus balandžius. Jaunavedžius sveikino būrys prie Rotušės susirinkusių svečių.

Džiaugėsi šeimų susijungimu

Nuotakos motina Asta Zemenauskienė, kuri yra buvusi V.Siaurusevičiaus gyvenimo draugė, viešai linkėjo dukteriai ir žentui laimės: „Laukia nelengvas kelias, bet manau, kad jie turėtų vienas kitą suprasti ir būti laimingi. Bet Dievo vis tiek reikia prašyti, kad jiems būtų gera.“

Paklausta, ar patenkinta savo žentu, ji nedvejodama atsakė: „Taip.“ Tačiau vėliau pridūrė, kad prieš dukteriai ištekant svarstė dėl jos pasirinkimo: „Man, kaip ir kiekvienai motinai, rūpi dukters ateitis. Auginu tris dukteris. Svarbu, kad joms viskas būtų gerai.“

Moteris įsitikinusi, kad Kamilė ir Enrikas atras džiaugsmą ir laimę, nes abu yra labai panašūs, gyveno panašioje aplinkoje.

Į klausimą, ar jos nebaugina tai, kad dukters pavardė nuo šiol bus Daktarė, moteris sakė: „Nebaugina. Kažkada pati buvau susijusi su tuo pasauliu, todėl manęs tai negąsdina. Nes to pasaulio žmonės yra ne tokie, kaip apie juos rašoma.“

Moteris neslėpė, kad žento motiną Ramutę Daktarienę pažįsta daugybę metų – jos senos bičiulės. Todėl moteriai smagu, kad po Kamilės ir Enriko vestuvių susijungė ir jų šeimos.

Galėjo išgerti alkoholio

Jaunavedžių ir jų svečių vakare laukė įspūdinga puota Kauno restorane „Gralis“.

Savo antrųjų vestuvių dieną E.Daktaras galėjo teisėtai išgerti šampano. Mat Vilniaus apygardos teismas dar birželį paskelbė, jog iš ankstesnio nuosprendžio pašalina įpareigojimą nuteistajam nevartoti alkoholio ir kitų psichiką veikiančių medžiagų, nes nenustatyta, kad nusikaltimą jis įvykdė paveiktas alkoholio.

Vyras dėl muštynių bare buvo sulaikytas vėliau, ne įvykio vietoje, todėl neužfiksuota, kad jis buvo apsvaigęs.

Pirmoji santuoka nebuvo sėkminga

Su savo pirmąja žmona Indre Kristinavičiūte E.Daktaras susipažino 2000 metais.

Po dvejų metų pora apsigyveno E.Daktaro močiutės Jadvygos namuose, o 2003 metų rugpjūtį susituokė. Jaunavedžiams tuo metu buvo po 21 metus.

Daktarų santuoka buvo registruota Kauno rotušėje, vėliau – ir Raudondvario bažnyčioje.

Tuomet E.Daktaras buvo Kauno miesto savivaldybės narys, į savivaldybę patekęs su Vytauto Šustausko Lietuvos laisvės sąjunga, tačiau sugebėjo apsilankyti tik viename tarybos posėdyje.

Įtarus narkotikų ir netikrų JAV dolerių kontrabanda E.Daktaras su sėbrais buvo sulaikytas 2003 metų balandį, tačiau birželį vėl atsidūrė laisvėje. Suėmimas jam buvo pakeistas namų areštu.

Trumpam į Lukiškes pakliuvęs E.Daktaras sugebėjo pasireikšti ir ten. Per kratą jo kameroje buvo rastas mobilusis telefonas, kuriuo jis bendraudavo su I.Kristinavičiūte.

Šiuos pokalbius I.Kristinavičiūtė neigė ir per apklausas kalbėjo, kad su būsimu vyru bendravo tik laiškais, todėl dėl melagingų parodymų davimo pati sėdo į teisiamųjų suolą.

2004 metais I.Daktarienė teisme sulaukė gerų žinių. Ji buvo išteisinta, nes, kaip nustatė teismas, prokurorai ją apklausdami padarė klaidą, neįspėjo, kad ji gali neliudyti prieš E.Daktarą, nes juos siejo artimi santykiai.

2005 metais E.Daktaras už kontrabandą buvo nuteistas 6 metų laisvės atėmimo bausme, tačiau 2006 metų spalį vėl mėgavosi laisve.

Teismas nusprendė paleisti jį iš kalinimo vietos pirma laiko dėl šeiminių aplinkybių – jo žmona laukėsi.

Po pirmojo nuosprendžio E.Daktaras žadėjo, kad daugiau nemalonumų su teisėsauga neturės, bet 2014 metų gegužės 11-osios naktį Vilniaus klube „Absento fėjos“ sukėlė muštynes ir dėl to buvo nuteistas dvejų metų laisvės atėmimo bausme. Jos vykdymas atidėtas metams.

E.Daktaras taip pat buvo įpareigotas sumokėti baudą ir jam uždrausta vartoti alkoholį ir narkotikus. Apeliacinės instancijos teismas šį draudimą panaikino.

Su žmona I.Daktariene Enrikas išsiskyrė 2012 metais, bet audros tarp buvusių sutuoktinių nerimo ir toliau.

Pernai E.Daktarui buvo iškelta byla dėl smurto artimoje aplinkoje, tačiau buvusiems sutuoktiniams buvo pasiūlyta savo santykius aiškintis privataus kaltinimo tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.