Moniką Šalčiūtę pašiurpino netikėtas radinys prie buto durų

Socialinių tinklų pažibą Moniką Šalčiūtę antradienio vakarą ne juokais išgąsdino kardelis, padėtas prie jos buto Vilniaus centre durų. Ne tas, kuriuo kapojamos galvos. Gėlė. Tačiau ko taip sunerimo daili, gerbėjų nestokojanti mergina? Ogi to, kuris ją ten paliko.

M.Šalčiūtė parašė pareiškimą policijai dėl persekiojimo, tačiau pagalbos kol kas nesulaukė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
M.Šalčiūtė parašė pareiškimą policijai dėl persekiojimo, tačiau pagalbos kol kas nesulaukė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
M.Šalčiūtė parašė pareiškimą policijai dėl persekiojimo, tačiau pagalbos kol kas nesulaukė.<br>D.Umbraso nuotr.
M.Šalčiūtė parašė pareiškimą policijai dėl persekiojimo, tačiau pagalbos kol kas nesulaukė.<br>D.Umbraso nuotr.
Prie savo buto durų M.Šalčiūtė pastebėjo gėlę, ir tai ją išgąsdino.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Prie savo buto durų M.Šalčiūtė pastebėjo gėlę, ir tai ją išgąsdino.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 24, 2016, 5:58 PM, atnaujinta May 15, 2017, 12:15 AM

Pasirodo, „Facebook“ žvaigždutę jau pusę metų persekioja kažkoks maniakas. Jis jau išsiaiškino namo, kuriame ji gyvena, lauko durų telefonspynės kodą. Dabar panorėjęs bet kada gali ateiti prie jos buto. Kas bus toliau?

M.Šalčiūtė socialiniuose tinkluose jau kovą rašė, kad ją įkyriai persekioja apie 30 metų vyriškis. Jis kol kas lyg ir nieko blogo nedaro, tik sako norintis susipažinti. Stovi prie jos namų ar net buto durų valandų valandas. Mergina jau kvietė policiją, parašė pareiškimą dėl asmens persekiojimo. Tačiau teisėsauga kol kas neranda pagrindo gaudyti jos įsismaginusį gerbėją.

Tuo tarpu praėjusią savaitę paslaptingąjį persekiotoją prie žvaigždutės durų užtiko ir jos kaimynas. Pagyvenęs ir menkai šiuolaikines technologijas išmanantis vyriškis prisipažino nežinojęs, kad žavią merginą kažkas persekioja, nes nemoka naudotis „Facebook“. Ir net nelabai žino, kas tai yra.

„Praėjusį ketvirtadienį einu į bendro naudojimo balkoną parūkyti. Matau, kažkoks vyriškis šmėstelėjo ties kaimynės Monikos durų. Priėjo prie lifto, bet nepaspaudė mygtuko, stovėjo nusisukęs. Toks neišvaizdus akiniuotis, iš tiesų panašus į filmuose rodomus psichopatus maniakus. Bet tada nelabai kreipiau dėmesio, mūsų name nemažai keistuolių. Nes namas stovi tarp Lukiškių kalėjimo ir Seimo, čia prieštaringi bioenergetiniai laukai susikryžiuoja“, – porino vyriškis.

Tačiau tą patį vakarą užsukęs pas jaunąją kaimynę pasiskolinti cukraus, vyriškis išvydo jos akyse baimę.

„Oi, maniau vėl tas maniakas beldžiasi“, – lengviau atsiduso mergina.

M.Šalčiūtė portalui lrytas.lt patvirtino, kad prieš gerą pusmetį jos akiratyje pasirodžiusio įkyraus persekiotojo vizitai pastaruoju metu padažnėjo.

„Jis stovi prie namų, ar net prie durų. Kartą paklausiau, ko jam iš manęs reikia? Jis atsakė, kad nori susipažinti. Atšoviau, kad aš to nenoriu. Bet jis nekreipė dėmesio. Ateina nuolat, sekioja iš paskos, stovi prie durų kaip koks zombis. Aš jo bijau“, – prisipažino persekiojama mergina.

Ji ypač pakraupo, kai kartą pastebėjusi gerbėją stovintį prie durų, paklausė, ar leis jai įeiti į namus, ar į vidų nesibraus. Šis atsakęs: „Tikrai norėčiau“.

„Užteko to trumpo žodžio, kad pajausčiau staiga apėmusią baimę. Iškviečiau policiją, vyriškį išsivedė. Bet jis tik trumpam atstojo nuo manęs“, – sakė M.Šalčiūtė.

Neapsikentusi mergina parašė pareiškimą policijai, kad ją persekioja, psichologiškai terorizuoja nepažįstamasis. Tačiau policija kol kas negali imtis aktyvių veiksmų, nes persekiotojas negrasina, nesielgia agresyviai.

„Sprendžiant iš to, ką parašėte, tokiais atvejais teikti pagalbą nėra policijos kompetencija. Panašiais atvejais siūloma kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka“ – į portalo užklausą apie M.Šalčiūtės persekiojimą atsakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius.

M.Šalčiūtė savo ruožtu sakė anaiptol netrokštanti sulaukti, kol persekiotojas pradės grasinti ar „kaip nors agresyviai elgtis“.

Ji sakė vakaras saugiai jaučiasi tik tada, kai ateina draugai ar į svečius atvažiuoja brolis. Mergina ant staliuko laiko parengtą savigynai dujų balionėlį.

„Persekiotojas jau buvo lyg aprimęs, o kai antradienio vakarą pamačiau gėlę prie durų išsigandau: Viešpatie, košmaras tęsiasi!“, – bauginosi M.Šalčiūtė.

Jai į pagalbą lemiamu momentu pažadėjo ateiti ir persekiotoją užfiksavęs kaimynas, jaunystėje buvęs Rytų kovų meistras. „Jeigu dar kartą pamatysiu jį trinantis prie kaimynės durų, parodysiu, iš kur kojos dygsta.Monika yra labai mandagi, draugiška mergaitė, neleisiu, kad jai atsitiktų kas nors bloga“, – portalui lrytas.lt pažadėjo vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.