Daiva Tamošiūnaitė Vokietijoje kirto krūmus

Prieš trisdešimt metų radijuje dirbti pradėjusi Daiva Tamošiūnaitė (50 m.) taip sužavėjo aksominiu balsu, kad netrukus sulaukė pasiūlymų kurti laidas įvairiose televizijose ir įgarsinti filmus. Šiuo metu ji kuria laidą „Už vaikystę“ (BTV), rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. Ko dar nežinome apie šią moterį?

R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Sep 27, 2016, 12:02 PM, atnaujinta May 11, 2017, 11:18 PM

1. Kilusi iš Plungės ir tuo labai didžiuojasi. Laisvai „rokoujas“ žemaitiškai, bet turi pusę aukštaitiško kraujo, nes tėtis buvo iš Kupiškio.

2. Iki 14 metų mokėsi kaimo mokykloje, kurios direktorė dievino kiną. Todėl mokykla turėjo kino salę, svečiuodavosi aktoriai iš visos tuometės Sovietų Sąjungos. Tomis progomis mokinių motinos virdavo cepelinus.

3. Neįstojusi į norimą specialybę (lietuvių kalbą su prancūzų kalbos specializacija), nuo 17 metų pradėjo dirbti kaimo mokykloje prancūzų kalbos ir muzikos mokytoja. Galiausiai nutarė, kad užteks ir prancūzų kalbos. Tokias studijas ir baigė.

4. Dirbo Pedagoginio instituto kultūros klube, organizavo studentiškus renginius ir mokytojavo.

5. Pirmoji aplankyta užsienio valstybė – Rytų Vokietija. Ten su kitais studentais kirto krūmus šalia geležinkelio linijos. Antroji – Prancūzija, į kurią išleido komjaunimas, atidirbus vasarą studentų statybos būryje Kėdainių konservų fabrike.

6. Pirmus filmus išvertė iš prancūzų kalbos ir įgarsino „Planetos“ kino teatre – per seansus sėdėdavo žiūrovų salės gale prie staliuko su staline lempa ir skaitydavo vertimą iš rankraščio.

7. Nusifilmavo latvių režisieriaus Mario Martinsono dramoje „Nereikalingi žmonės“ ir dalyvavo jos pristatyme Palm Springso kino festivalyje, kuris vyksta likus mėnesiui iki „Oskarų“ teikimo ceremonijos.

8. Kiekviename namų kambaryje (net ir vonioje) turi radijo imtuvą.

9. Mėgsta vairuoti. Svajoja apie slalomo treniruotes ir išmėginti jėgas ralyje. Per gyvenimą norėtų riedėti „Lancia Thesis“, kuris yra „daugiau nei automobilis“.

10. Dievina visą maistą iš vandens. Visas žuvis, žoles ir moliuskus. Nemėgsta miltinių patiekalų, nepasigenda saldumynų, nekepa pyragų. Niekada nėra virusi cepelinų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.