Stano ir M. Mikutavičių papiktino Seimo sprendimas dėl alkoholio įsigijimo

Vis besikeičianti tvarka dėl alkoholio įsigijimo parduotuvėse verčia suglumti ne vieną pilietį. Dar neseniai verslininkų susitarimu buvo priimtas sprendimas, kad kiekvienas asmuo, pirkdamas alkoholį, privalės parodyti savo asmens dokumentą.

Žinomi vyrai naują Seimo priimtą tvarką dėl alkoholio įsigijimo prilygina pasityčiojimui iš piliečių.
Žinomi vyrai naują Seimo priimtą tvarką dėl alkoholio įsigijimo prilygina pasityčiojimui iš piliečių.
Stano protu nesuvokiama, kaip Seimas galėjo priimti tokį nutarimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Stano protu nesuvokiama, kaip Seimas galėjo priimti tokį nutarimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.Mikutavičius pasityčiojo iš Seimo nutarimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Mikutavičius pasityčiojo iš Seimo nutarimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 27, 2016, 5:11 PM, atnaujinta May 11, 2017, 10:22 PM

Tačiau Seimui tokia verslininkų iniciatyva – ne prie širdies. Šalies parlamente tik ką buvo priimtas priešingas sprendimas.

Už įstatymo pataisas, kuriomis siekiama įtvirtinti nuostatą, kad dokumento prekybininkai turi prašyti tik iš jaunai atrodančių žmonių, antradienį Seime balsavo 92 Seimo nariai, prieš buvo 3, susilaikė 8. Šis įstatymas įsigalios pasirašius prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Tvarka dėl alkoholio įsigijimo taip keičiasi jau ne pirmą kartą. Vienus griežtesnės taisyklės džiugina, o kitus erzina.

Staiga vėl priimtas naujas sprendimas labai papiktino dainininką Stanislovą Stavickį-Stano. Savo apmaudą jis išliejo tekstu feisbuke.

„Aš negaliu patikėti tuo, kas ką tik įvyko Seime... Jie priėmė įstatymo pataisą, draudžiančią prašyti asmens dokumento perkant alkoholį. 92 žmonės „už“ ir tik 3 „prieš“. Tai prieštarauja ne tik sveikai logikai – valstybė turi kovoti su alkoholizmu, bet ir konstitucijai – Seimas kišasi į verslo iniciatyvas.

Bet baisiausia, protu nesuvokiama – nejaugi mano ir didžiulės Lietuvos dalies interesus atstovauja tik 3 žmonės? Nejaugi 92 žmonės yra tiesiog trumparegiai priešrinkiminiai populistai, kabantys ant „bambalinių“ pavadėlio?

Dalinkitės, kalbėkit, prieštaraukit, nes tai išpuolis prieš Lietuvos ateitį ir net nežinau vardan ko“, – rašė dainininkas.

Jo įsitikinimu, naujasis Seimo sprendimas nepadės kovoti su alkoholizmu šalyje, priešingai, taip suteikiama galimybė svaigalų įsigyti ir nepilnamečiams.

Labai ironišką žinutę tuo pačiu klausimu socialiniame tinkle parašė ir dainininkas Marijonas Mikutavičius. Jis taip pat laikosi pozicijos, kad Seimas tyčiojasi iš savo piliečių bei kišasi ten, kur neturėtų.

„Kai oro uosto „duty – free“ perku alkoholį (o ką gi dar), kasininkė vis prašo parodyti skrydžio bilietą. Gal Seimo nariai galėtų išspręsti ir šią nemalonią prievolę? Ir banke bei pasienyje neretai dokumento paprašo. Suprantu, kad ne viskas iš karto, bet labai orumą žeidžia“, – ironizavo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.