Juvelyrę Jurgą Lago feisbuke apšvarino vagys

Nebūtinai susimastytum, kad vagys gali apšvarinti ne tik namus ar banko sąskaitą, bet ir apvogti feisbuką. Būtent taip nutiko garsiai juvelyrei Jurgai Lago.

Jurga Lago nukentėjo nuo internetinių sukčių.<br>T.Bauro nuotr.
Jurga Lago nukentėjo nuo internetinių sukčių.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2016, 10:57 AM, atnaujinta May 10, 2017, 3:10 PM

Ji nusikaltėlių buvo apšvarinta antradienio vakarą.

„Mielieji, šį kartą atidžiai perskaitykite, ką rašau. Vakar į mano feisbuko paskyrą buvo įsilaužta (įmonės) – pakeisti visi parametrai ir bandyta iš sąskaitos nuskaityti pinigų. Pradžia jiems pavyko, tačiau gana greitai buvo sustabdyti: mano vardą keistoje aplinkoje pamatė nepažįstama moteris ir man pranešė, išgelbėdama nuo didelių bėdų. Šiuo atveju pats FB pasirodė asocialus ir nedraugiškas – jiems pranešti apie įsilaužimą į paskyrą ir banko sąskaitą buvo itin sudėtinga – šimtai lentelių, instrukcijų, formų... Mygtukas apie anketos nulaužimą jiems nepatinka, jį yra paslėpę. Ilgos valandos pildymo. Iš pirmojo žvilgsnio – viskas paprasta, o ištikus problemai – deep web...

Taigi, reziumė – dirbant su feisbuku geriausia tam reikalui turėti ATSKIRĄ banko kortelę, kur būtų 15-20 eurų, ne daugiau. Ir nereikėtų leisti jos „įsiminti“ – geriau suvesti kiekvieną kartą iš naujo. Feisbuko korporacija vakar stipriai nuvylė ir nieko čia naujo apie didžiąsias žuvis jums nepasakysiu, žinoma... Būkime atsargūs“, – savo bičiuliams socialiniame tinkle antradienį dėstė menininkė.

Dėl įvykusio incidento – nulaužtos reklaminio feisbuko puslapio paskyros ir prarastų pinigų juvelyrė kreipėsi į policiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.