E. Vėlyvis atskleidė „Zero III“ užkulisius: filme – Jazzu, V. Baumila ir „Eurovizija“

Juodojo humoro meistras Emilis Vėlyvis ruošia naują bombą – šiuo metu intensyviai kuriamas naujas šio režisieriaus filmas „Zero III“.

„Zero III“ kūrėjai filmavimui subūrė „eurovizinę“ komisiją (iš kairės): choreografą J.Smoriginą, dainininkus J.Arlauskaitę-Jazzu, V.Baumilą, „Lietuvos ryto“ žurnalistą R.Zilnį. O konkurso pavadinimą pakeitė į „VisionEuro“.<br>A.Solomino nuotr.
„Zero III“ kūrėjai filmavimui subūrė „eurovizinę“ komisiją (iš kairės): choreografą J.Smoriginą, dainininkus J.Arlauskaitę-Jazzu, V.Baumilą, „Lietuvos ryto“ žurnalistą R.Zilnį. O konkurso pavadinimą pakeitė į „VisionEuro“.<br>A.Solomino nuotr.
„Norime sukurti filmą, kurį būtų galima rodyti prieš kiekvienus rinkimus“, – sakė E.Vėlyvis.<br>D.Umbraso nuotr.
„Norime sukurti filmą, kurį būtų galima rodyti prieš kiekvienus rinkimus“, – sakė E.Vėlyvis.<br>D.Umbraso nuotr.
Žiūrovai pamatys ingriguojantį „eurovizinį“ pasirodymą.<br>A.Solomino nuotr.
Žiūrovai pamatys ingriguojantį „eurovizinį“ pasirodymą.<br>A.Solomino nuotr.
„Zero III“ filmavimo akimirka.<br>A.Solomino nuotr.
„Zero III“ filmavimo akimirka.<br>A.Solomino nuotr.
J.Arlauskaitė-Jazzu (kairėje) ir V.Baumila.<br>A.Solomino nuotr.
J.Arlauskaitė-Jazzu (kairėje) ir V.Baumila.<br>A.Solomino nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Oct 22, 2016, 9:24 AM, atnaujinta May 10, 2017, 10:13 AM

Prieš šešerius metus pasirodęs filmas „Zero II“ gerino populiarumo rekordus ir tuo metu tapo pelningiausia lietuviško kino juosta.

Vėliau E.Vėlyvis sukūrė juodąją komediją „Už Lietuvą! /Redirected“, taip pat fantastinį filmą „Nakties sergėtojai“, tačiau dabar vėl grįžta prie jį išgarsinusių „Zero“ filmų serijos.

Filmo premjera numatoma jau sausio pabaigoje, scenarijus slepiamas po devyniais užraktais, bet kai kurias jo detales E.Vėlyvis jau atskleidė „Lietuvos rytui“.

Įkvėpė tikros istorijos

Pirmiausia – tai nebus „Zero II“ istorijos tęsinys. Filme vaidina nemažai aktorių iš „Zero II“ – Inga Jankauskaitė, Ramūnas Rudokas, Kęstutis Jakštas ir kiti.

„Tačiau yra tik vienas, kurio vaidmuo – toks pat kaip anksčiau. Visi kiti pasirodys visiškai nauju amplua“, – pasakojo E.Vėlyvis.

Ankstesnę „Zero“ dalį jis vadina filmu apie nusikaltėlių ir pramogų pasaulį, o šįkart režisieriaus dėmesio centre – politika.

E.Vėlyvis apie naują „Zero“ dalį svarstė dar prieš porą metų, tačiau galutinai ją kurti apsisprendė prieš keletą mėnesių.

„Čia ne paslaptis – įkvėpė politinės aktualijos. Ieškoti temų tikrai toli nereikėjo. Atvirkščiai, visų šių metų politinių peripetijų į pusantros valandos kino filmą net sukišti neįmanoma.

Filme yra kelios siužeto linijos, bet viena jų tikrai susijusi su politika, teisėsauga, žiniasklaida. Filmavimo aikštelėje juokaujame, kad norime sukurti filmą, kurį būtų galima rodyti prieš kiekvienus rinkimus“, – dėstė režisierius.

Parodys popmuzikos užkulisius

Šią savaitę įvyko ir filmavimai, kurie turėtų pralinksminti „Eurovizijos“ žiūrovus.

Filmo auditorijos laukia vienas intriguojantis pasirodymas, kurį stebės ir E.Vėlyvio suburta „eurovizinė“ komisija. Joje – ir tikrovėje šio konkurso dalyvius vertinantys ar vertinę žmonės, tarp jų – dainininkai Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Vaidas Baumila.

Šie atlikėjai filmavosi ir kai kuriose kitose „Zero III“ scenose.

O kodėl būtent „Eurovizija“? E.Vėlyvis šį konkursą į filmo siužetą įpynė, nes tai – vienas populiariausių muzikinių renginių ir Lietuvoje, ir Europoje.

Beje, konkurso pavadinimą filme jis dėl viso pikto pakeitė į „VisionEuro“ – kad netyčia neprikibtų tikrosios „Eurovizijos“ rengėjai. Bet užuomina – akivaizdi.

„Paprastai kalbant, noriu filme parodyti ir spindinčią, fasadinę, ir užkulisių pusę.

Ar labai domiuosi „Eurovizija“? Ne. Bet manau, kad kino ir popmuzikos virtuvė yra panaši, tai ir rodysime“, – žadėjo Emilis.

Žinomų žmonių, kurie nėra profesionalūs aktoriai, jis prašė prieš kameras tiesiog būti savimi.

„Man buvo svarbus natūralumo jausmas. Visi jie net nevaidina, o tiesiog yra savimi. Be to, visi skirtingi, puikiai tinka scenarijui – pavyzdžiui, Justė yra kiek chuliganiška, o Vaidas – geras vaikinas.

Tai žiūrovams turėtų sukelti įdomų efektą – viskas atrodo tikroviška.

Pavyzdžiui, jei filme bus politinė pokalbių laida, joje bus Edmundas Jakilaitis ir tikri politologai“, – žadėjo E.Vėlyvis.

Norėtų filmuoti D.Grybauskaitę

Ar režisieriui nekilo minčių pakviesti filmuotis tikrų politikų?

Režisierius prisipažino, kad apie vieną kandidatūrą svarstė, tačiau tas žmogus atsisakė.

„Jei galėčiau pakviesti bet kurį politiką? Kviesčiau prezidentę Dalią Grybauskaitę ir Viktorą Uspaskichą.

Jiems scenarijuje tikrai atsirastų vietos“, – šypsojosi režisierius.

Užsienio žvaigždžių nekvietė

Naująjį savo darbą E.Vėlyvis tikisi baigti per dvidešimt filmavimo pamainų.

Tai – labai nedaug, bet būtina norint filmą išleisti dar šią žiemą.

Filmo biudžetas neatskleidžiamas, bet režisierius tvirtina, kad jis – gana nedidelis.

„Lietuvoje pats didžiausias biudžetas filmui, koks galėtų atsipirkti, yra apie 350 tūkstančių eurų.

Tai riba, o mes turime gerokai mažiau“, – pripažino režisierius.

Jo filme „Nakties sergėtojai“ vaidinęs garsus rusų aktorius Leonidas Jarmolnikas yra prasitaręs, kad šio režisieriaus filme mielai suvaidintų ir už dyką.

Tačiau žvaigždžių iš užsienio E.Vėlyvis, filme „Už Lietuvą! / Redirected“ dirbęs ir su garsiu britų aktoriumi Vinnie Jonesu, šįkart nusprendė nekviesti.

„Tai vis tiek padidintų filmo išlaidas – pavyzdžiui, aktoriams iš užsienio reikėtų gerų viešbučių“, – svarstė režisierius.

Bus keiksmų ir kraujo

Yra keletas dalykų, kurie „Zero“ serijos filmams atrodo privalomi. Jie, žada E.Vėlyvis, niekur nedings.

„Kraujas, keiksmažodžiai ir nuogybės? Bus, žinoma. Tai tokie stereotipai, be kurių neįmanoma aštresnė juodoji komedija. Kaip ir kriminaliniame filme neišvengsi šaudymo, lakstymo ir kraujo. Manau, naujasis filmas kino teatruose bus rodomas tik suaugusiesiems. Tai sprendžianti komisija tokį nurodymą rašo vos tik pamačiusi mano pavardę“, – juokėsi E.Vėlyvis.

Jo neerzina tokie suvaržymai?

„Ne, nes tie draudimai suteikia ir papildomos reklamos. Pats manau, kad „Zero III“ drąsiai galėtų žiūrėti ir šešiolikmečiai. Internete juk jie prisižiūri dar ne tokių dalykų. Bet dabar jau esu ne taip griežtai nusiteikęs. Teko kalbėtis su psichologais, jie paaiškino, kad ne visų šešiolikmečių smegenys jau yra tokios, kad priimtų visą filme rodomą informaciją kaip pokštą“, – kalbėjo Lietuvos kino chuliganu pramintas režisierius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.