Neįtikėtina, ką Gediminas Juodeika gardina aitriosiomis paprikomis

Televizijos laidų prodiuseris, aktorius Gediminas Juodeika – aštresnio maisto gerbėjas. Apie tai, kad jis aitriosiomis paprikomis gardina net avižinę košę, žinomas pramogų pasaulio atstovas papasakojo apsilankęs „Piprės“ ūkio trečiojo gimtadienio šventėje.

Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Šventės akimirkos.<br>N.Zavecko nuotr.
Daugiau nuotraukų (58)

Lrytas.lt

Oct 31, 2016, 3:16 PM, atnaujinta May 9, 2017, 8:45 PM

„Man patinka egzotiški skoniai. Jei nuolat valgyčiau tai, ką mėgstu, kažin ar skrandis su manimi tuomet labai draugautų!“, – juokdamasis sakė G.Juodeika.

Patiekalus su čili, jalapeno ar kitais aštriais pipirais jis atrado gana seniai. Skysčiu, kuris likdavo suvalgius marinuotus „aitruolius“, G.Juodeika gardindavo net tradicinius naminius barščius.

„Na, o aštrūs pojūčiai ne lėkštėje – ne man. Vyriausias sūnus Mykolas vis man padovanoja kokią nors rizikingą pramogą – šuolį parašiutu ar su guma. Deja, nė vienos atrakcijos taip ir neišmėginau“, – sakė G.Juodeika.

Jis aštriems pojūčiams ryžtasi tik dėl darbo ar susitarimo su kolegomis. Pavyzdžiui, dalyvaudamas televizijos projekte „Šuolis“ išmėgino ir kaskadinius triukus ore, ir neriant į vandenį. G.Juodeika su šypsena tvirtino, jog savo noru niekuomet nesutiktų į baseiną šokti nuo dešimties metrų aukštyje esančio tramplyno.

„Štai aštrus maistas – kas kita!“ – patikino pašnekovas.

Viešėdamas „Piprės“ ūkio gimtadienyje, švęstame „Mokslo kavinėje“, kur įprastai galime rasti Raudondvaryje užaugintų gardumynų, G.Juodeika gardžiavosi įvairiais marinuotais pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, aštriomis užtepėlėmis bei pagardais. Itin didelį įspūdį jam paliko Lauros Garšvaitės sukurta „Gardžika“ – tai lietuviška gruzinų adžikos interpretacija. Netrukus su jos ūkyje užaugintais pipirais bus pradėti gaminti ir ledinukai bei sūriai.

Aštraus maisto gerbėja yra ir dainininkė Viktorija Vaičaitė. Ji tvirtino, kad pipiriukai būna ne tik skanūs ragauti, bet ir vis dažniau tampa daugelio namų puošmena.

L.Garšvaitė aitriųjų paprika auginimu susidomėjo prieš daugiau nei trejus metus. Įvairių jų sėklų mergina parsisiuntė iš Olandijos. Pirmasis derlius buvo toks gausus, kad savo gamybos pagardu L. Garšvaitė pavaišino daugelį draugų ir giminaičių. Pirmaisiais metais „Piprės“ ūkyje pastatytas dviejų arų dydžio šiltnamis. Dabar jis – tris kartus didesnis. Pipirus L.Garšvaitė ir jos partnerė Jurgita Mickevičienė sėja sausį. Balandį iš daigyklos sodinukai perkeliami į šiltnamį, o liepą nuimamas pirmasis derlius. Per sezoną Raudondvaryje esančiame ūkyje užauginama maždaug viena tona aitriųjų pipirų.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.