Eugenijus Ostapenka pateko į dviprasmišką situaciją: gresia 12 parų areštinėje

Kultinės dainos „Dviratukas“ kūrėjas Eugenijus Ostapenka – nemalonumų sūkuryje. Apie dviprasmišką įvykį Eugenijus papasakojo socialiniame tinkle.

Eugenijus Ostapenka pateko į dviprasmišką situaciją: gresia 12 parų areštinėje.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Eugenijus Ostapenka pateko į dviprasmišką situaciją: gresia 12 parų areštinėje.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2016, 7:08 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:13 PM

„Vieną dieną man paskambino neva koncerto užsakovas. Jis pasiūlė susitikti ir pakalbėti dėl koncerto Klaipėdos centre. Na, susitikome, jis atėjo su savo draugu, pasiūlė nueiti į Klaipėdos centre esančią piceriją „Bambola“.

Aš pasakiau, kad turiu su savimi labai mažai pinigų, o jie atsakė, kad viskas gerai, jie pavaišins. Vienu metu jie pasakė, kad išeina parūkyti, ir negrįžo.

Padavėja paprašė atsiskaityti, o aš tiek pinigų neturėjau ir pasakiau, kad paliksiu savo tapatybės kortelę ir kitą dieną atsiskaitysiu, tačiau ji iškvietė policiją. Po to sužinojau, kad pamokyta man kerštaujančių pareigūnų ji parašė skundą, kad aš neva vienas atėjau į barą, keikiausi necenzūriniais žodžiais.

Po kelių dienų nuvažiavau pas tą padavėją į barą, ji parašė savo ranka, kad aš atlyginau žalą picerijai, nesikeikiau necenzūriniais žodžiais ir picerija neturi man jokių pretenzijų, uždėjo oficialų picerijos antspaudą.

Po to teismui pateikiau tos padavėjos rašliavą, ir teisėja iškvietė ją į teismą kaip liudytoją. 19 metų padavėja buvo pamokyta pareigūnų, teisme ji ėmė žiauriai meluoti. Manęs teisme nebuvo, man atstovavo advokatas. Jis man papasakojo, jog teisme ji sakė, kad aš neva daužiau bokalais per stalą ir keikiausi necenzūriniais žodžiais.

Teisme ji nurodė aplinkybes, kurios nebuvo nurodytos jos pareiškime. Pareiškime ji išvis nieko nerašė apie tai, kad daužiau bokalais per stalą, o skunde buvo parašiusi, kad aš net nesikeikiau, pareigūnų tarnybiniuose pranešimuose ir protokole buvo nurodyta, kad aš neva tik keikiausi.

Kai dėl skundo pradėjo degti pareigūnų užpakaliai, teisme pasirodė ta padavėja ir pradėjo įžūliai meluoti, drabstyti mane purvais. Tiesa, Klaipėdos apylinkės teismo teisėja Violeta Balčiūnienė atsisakė paprašyti vaizdo įrašų iš tos picerijos, nors to prašė mano advokatas.

Vakar teisėja išklausė vienos padavėjos žiauriai prieštaringus parodymus ir man visiškai neteisėtai skyrė 12 parų arešto Klaipėdos areštinėje.

Kad teismas skyrė man 12 parų arešto, sužinojau vakar, kai paskambinau į teismo raštinę, o jau šiandien apie 10 val. ryto į mano buto duris skambino keletas uniformuotų pareigūnų. Jie norėjo areštuoti mane, nors kol kas paštu negavau nutarimo ir po nutarimo gavimo turiu 20 dienų apskųsti apygardos teismui apylinkės teismo nutarimą. Tačiau įtariu, kad tie keli pareigūnai norėjo šiandien iš ryto įteikti man nutarimą, aš pasirašyčiau, kad gavau, ir mane tuoj pat areštuotų, atėmę teisėtą galimybę parašyti apeliacinį skundą apygardos teismui, kuris galbūt panaikins apylinkės teismo visiškai neteisėtą nutarimą.

Kažkas labai skuba pasodinti mane, bet aš šiandien apie 10 val. ryto neatidariau durų 4 pareigūnams, kurie skambino į mano buto duris“, – rašė E.Ostapenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.