Kauniečiams pristatyta naujausia Dailiaus Dargio knyga „Juodosios mafijos našlės“

Kauno Akropolio „Pegaso“ knygyne žurnalistas, rašytojas Dailius Dargis pristatė naujausią knygą „Juodosios mafijos našlės“.

Knygos pristatymas Kaune.
Knygos pristatymas Kaune.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2016, 5:06 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:04 PM

Praeityje penkias beveik 100 tūkstančių egzempliorių tiražu išpirktas knygas parašęs autorius šįsyk ėmėsi itin originalios temos – naujausioje knygoje prašnekino anų ir šių laikų Lietuvos kriminalinio pasaulio veikėjų moteris.

Kai kurios knygos herojės tiek prieš daugiau nei dvidešimt metų, tiek pernai yra tapusios liūdnai pagarsėjusiomis našlėmis, o kitos – gedinčios savo ilgiems metams už grotų patupdytų vyrų. Šioje knygoje nemažai garsių nusikalstamo pasaulio autoritetų pavardžių, vidinio gyvenimo faktų ir atributų.

Juos komentuoja ne tik pačios kartu su skandalingai pasižymėjusiais vyrais gyvenusios moterys, bet ir juos atidžiai stebėję buvę ir esami teisėsaugos pareigūnai, psichologai ir net seksologas, kuris aiškiai išdėstė, kodėl visgi moterims yra kur kas mielesni kriminalinę aplinką pasirinkę vyrai, vadinamieji macho.

Naujausios D. Dargio knygos pristatymas Kaune vyko neatsitiktinai, mat žurnalistas yra gimęs ir augęs šiame mieste, taip ir nemažai metų dirbęs vietos žiniasklaidos grupėse. Savo žurnalistinę karjerą prieš du dešimtmečius D. Dargis ir pradėjo „Lietuvos ryto“ leidinių grupėje. Būtent jo knygynuose dažniausiai ir aprašomi Kaune vykusių kriminalinių įvykių, bylų užkulisiai.

Į naujausios knygos pristatymo renginį atvyko ne tik D. Dargio artimiausi aplinkos žmonės – giminaičiai, mokyklos auklėtoja, seni draugai, buvę kolegos žurnalistai, bet ir jį nuolat teismuose lydinti žinoma advokatė Aušra Ručienė.

Knygos pristatyme apsilankė naujausioje D. Dargio knygoje viena iš itin plačiai aprašytų našlių – Albina Beržinskienė, kurios artimiausi gyvenimo vyrai – sūnus ir vyras buvo itin artimi Henriko Daktaro aplinkos žmonės, tačiau prieš keletą metų mirė itin keistomis aplinkybėmis. A. Beržinskienės sūnus Saulius ne vienerius metus dirbo H. Daktaro „Mercedes“ vairuotoju, o vyras Gediminas – vienas iš kelių vyrų, kurie vyko pas Bulgarijoje besislapsčiusį H. Daktarą, tačiau visi buvo sulaikyti garsios tarptautinės operacijos metu.

Kadangi renginys sulaukė nemažo publikos susidomėjimo, tad visi mafijos istorijų skaitytojai nespėjusieji jame apsilankyti tai galės padaryti jau šią savaitę – sekantis D. Dargio knygos „Juodosios mafijos našlės“ pristatymas Kaune vyks gruodžio 14 d., 19 val., PCL Mega, knygyne „Vaga“.

Intriguojančios D. Dargio knygos kaskart sukelia šoką visuomenėje ir neretai aptariamos ne tik kalėjimų kamerose, bet ir aukščiausiuose teisėsaugos sluoksniuose. Pirmieji keturi autoriaus leidiniai pasakojo apie Lietuvos kriminalinius autoritetus.

2015 m. išleista autoriaus knyga sukėlė nemažą audrą tarp šalies milijonierių, oligarchų, nes buvo paviešinti tamsiausi jų biografijų faktai. Visos D. Dargio knygos iki šiol buvo išpirktos daugiau kaip 100 000 egzempliorių tiražu ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse veikiančiuose literatūros lietuvių kalba knygynuose.

Debiutinė ir garsiausia D. Dargio knyga „Tikroji Daktarų istorija“ sulaukė net trijų skirtingų leidimų, dėl šios knygos autorius ir leidėjai su H. Daktaro šeimyna teismuose bylinėjosi net ketverius metus, mat liūdnai pagarsėjusi kauniečių giminė siekė prisiteisti net 100 tūkstančių litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.