Šalį sukrėtusioje Dainos Bosas dukters skiepų istorijoje – nauja pradžia

Beveik dvejus metus verslininkė Daina Bosas, regis, kovoja su vėjo malūnais. Tyrę, ar verslininkės Dainos Bosas paauglei dukteriai iš tikrųjų buvo suleista skiepų nuo vėžio, Klaipėdos prokurorai buvo nuleidę rankas.

Daina Bosas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daina Bosas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2017, 4:07 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 12:31 PM

Prokurorai buvo nusprendę, jog nusikaltimo nėra, tačiau po didelio žiniasklaidos dėmesio, persigalvojo.

Džiugia naujiena pasidalijo pati Daina.

„Naujieji metai prasideda geromis žiniomis. NEPAGRĮSTAS, NETEISĖTAS IR PRIEŠTARAUJANTIS SVEIKAM PROTUI, TODĖL NAIKINTINAS.

Klaipėdos apygardos prokuratūra patenkino skiepų byloje nukentėjusiųjų skundą ir panaikino nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą.

Nurodyta iš naujo spręsti pateiktą civilinį ieškinį. Ačiū Jums, vyriausiasis Prokurore, visų nukentėjusių vardu“, – rašė ji.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad Klaipėdos apygardos prokuratūra nesenai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir neteisėto vertimosi ūkine veikla.

Nežinia ką paauglei suleidusi gydytoja Margarita Malukienė galėjo ramiau atsikvėpti. Tačiau D.Bosas rankų nenuleido – ji prokuroro Vitalijaus Gulenkovo nutarimą apskundė Klaipėdos apygardos vyriausiajam prokurorui.

„Remiantis M.Malukienės pateiktais duomenimis nustatyta, kad turėdama tik tris vakcinas „Silgard“ ji sugebėjo dvi pacientes paskiepyti dukart ir dar vieną asmenį – vieną kartą.  Pritrūko dviejų vakcinų įsigijimo dokumentų – tai nustatyta tyrimo metu.

Dviejų vakcinų trūksta, bet tyrimas buvo nutraukiamas. Taigi taip ir neaišku, kam iš jų nesuleista „Silgard“ vakcina“, – po nepalankaus sprendimo nuostabos neslėpė D.Bosas.

„Išnaudojus visas tyrimo galimybes nepavyko surinkti pakankamai faktinių duomenų, kurie leistų pagrįstai manyti, kad M.Malukienė padarė jai inkriminuotus nusikaltimus. Tad visos abejonės turi būti traktuojamos jos naudai. Tokia išvada darytina iš įtariamosios parodymų – ji visą laiką neigė pareikštus įtarimus“, – teigė prokurorai.

 Verslininkė stebėjosi, kad ikiteisminio tyrimo metu buvo visiškai nuvertinami liudytojų parodymai, o prokuroras, ieškovės manymu, vilkino tyrimą, buvo itin palankus įtariamajai, jai buvo leidžiama susipažinti su visa tyrimo medžiaga.

„Apklausų metu M.Malukienė nesugebėjo atsakyti nė į vieną pateiktą klausimą, kaip galėjo dingti ar būti supainiotos vakcinos. Tai gydytoja teisino apsirikimu, suklydimu ar tiesiog nepastebėjimu, – kalbėjo D.Bosas. – Visiškai neaišku, kas iš tikrųjų buvo suleista mano dukrai. Akivaizdu tik tai, kad jai asmeniškai vakcina nebuvo užsakyta.

Dar noriu priminti, kad M.Malukienė dukrai suleido vakciną iš buteliuko pritraukdama skysčio, o vakcinos „Silgard“ gamyklos pakuotė yra vienkartiniame švirkšte.“

Pernai kovą po vizito pas medikę D.Bosas norėjo gauti pakuotę, kurioje buvo „Silgard“ vakcina, ir švirkštą, tačiau medikė ėmė aiškinti, neva dėžutės sumaišytos, neva kažkam ją atidavė.

„Man, kaip ir kiekvienai mamai, labai svarbu viską išsiaiškinti. Nutarėme paskiepyti dukrą tikėdamiesi ateityje apsaugoti ją nuo tam tikrų ligų. Bet iki šiol taip ir nežinau, kas jai buvo suleista, kokios gali būti pasekmės. Tai baisiausia“, – kalbėjo D.Bosas.

Uždarytas kabinetas veikė toliau

* Verslininkė D.Bosas ir gydytoja M.Malukienė pernai buvo susitikusios Klaipėdos apylinkės teisme.

* Čia išnagrinėta administracinė byla dėl neteisėto vertimosi sveikatinimo veikla – gydytojai skirta 579 eurų bauda.

* Gydytoją administracinėn atsakomybėn patraukė Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos.

* Paaiškėjo, kad D.Bosas dukrai medikė suleido vakciną tuomet, kai jos kabinetas turėjo būti uždarytas Akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos sprendimu. Tačiau kabinetas vis vien dar kurį laiką veikė.

* Imunoprofilaktikos tarnyba pietinėje Klaipėdos dalyje, kur du kartus vakcina nuo vėžio buvo suleista D.Bosas 15-metei dukrai, buvo uždaryta tik balandžio pradžioje.

* Skiepų centro veikla turėjo būti sustabdyta nuo kovo 6 iki gegužės 20 dienos „dėl neplaninių asmens sveikatos priežiūros paslaugų kokybės kontrolių metu nustatytų šiurkščių teisės aktų reikalavimų pažeidimų“.

* D.Bosas dukrai antroji vakcina nuo vėžio buvo suleista kovo 14 dieną.

* M.Malukienė teisme pripažino, kad jos kabinetas tuo metu veikė nelegaliai.

* „Juridiškai nusikaltau, sutinku, kad padariau klaidą, apgailestauju, tačiau taip nutiko dėl nežinojimo, nesupratimo, norėjau padėti žmonėms“, – teisme aiškino M.Malukienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.