Gurmanai Vilniaus restorane papuolė į netikėtą kelionę

Antradienio vakarą restorane „Piano Piano“ svečiai rinkosi į gastronominių atradimų vakarą.

Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Renginio organizatoriai svečius pakvietė į skonių kelionę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (41)

Lrytas.lt

Feb 28, 2017, 7:45 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 8:46 PM

Pasitelkę skonių receptorius vos per 28 minutes susirinkusieji apkeliavo 4 skirtingus metų laikus. Žinoma, ne tiesiogiai, o ragaudami VMG šefo Alfo Ivanausko ir „Vilkmergės“ alaus someljė Vidmanto Čičelio pasiūlytus derinius.

Degustacijos meniu pateikė daug staigmenų: ledinukai-salotos, apibarstyti liofilizuotų pomidorų milteliais ir kumpiu, pica su braškiniu padažu, baravykų marmeladas ir rūkytų bulvių traškučiai.

Vakaro akcentu tapo lietuviško alaus meistrystės naujiena – pirmojo juodųjų serbentų stauto pristatymas. Anot alaus someljė V. Čičelio, alaus kūrėjai laikosi savo pažado stebinti naujais kūriniais.

Stautas – gimęs ir išpopuliarėjęs Anglijoje, vėliau persikėlė į Airiją ir kitas Europos valstybes. Tai Lietuvoje gerai žinomo alaus stiliaus – porterio – brolis: juodos spalvos, deginto salyklo, švelnaus skonio.

Stautas ir juodieji serbentai – tai idealiai vienas su kitu deranti pora.   Prie šio stauto A. Ivanauskas paruošė netradicinį sūrio pyragą su juodos duonos trupininiais.  

„Esu sukūręs apie kelis šimtus pyragų, tačiau tarp jų būtų vos keli tokie, kurie derėtų prie alaus. Šis – vienas mano mėgstamiausių. Jo viduryje yra siurprizas, kuris ir išduoda, kad šis pyragas priderintas būtent naujojo juodųjų serbentų stauto“, – sakė A. Ivanauskas.

Gurmaniškoje kelionėje renginio svečius lydėjęs alaus someljė atskleidė, kad tinkamai parinktas alaus ir maisto derinys padeda abiems atsiskleisti naujomis spalvomis.   Vakaro svečiams, tarp kurių buvo ir aktorė Nijolė Narmontaitė su vyru Pauliumi Kovu, dizaineris Robertas Kalinkinas,  verslininkė Agnė Grigaliūnienė ir daug kitų žinomų veidų, skirtingų sezonų nuotaiką perteikė ne tik užkandžiai iš konkrečiam metų laikui būdingų ingredientų, bet ir specialiai kuriama renginio atmosfera.

Vasara pasitikta sukuriant saulės spindulių žaismo įspūdį, rudens pradžią žymėjo rūkas, o apie besibaigiančią žiemą priminė restorane pradėjusios leistis snaigės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.