Tragedija sukrėtė romų dainininką Ištvaną Kviką: „Mes sutrikę ir pikti“

Romų dainininkas Ištvanas Kvikas visą savaitę sekė naujienas apie be žinios dingusią plungiškę Ievą Strazdauskaitę. Ir vos pasirodžius informacijai, jog ją galimai nužudė romai, Ištvanas netyli – ši žinia sukrėtė.

Ištvanas Kvikas ragina padėti nužudytos mergaitės šeimai.<br>LR archyvo nuotr.
Ištvanas Kvikas ragina padėti nužudytos mergaitės šeimai.<br>LR archyvo nuotr.
Ištvanas Kvikas ragina padėti nužudytos mergaitės šeimai.<br>LR archyvo nuotr.
Ištvanas Kvikas ragina padėti nužudytos mergaitės šeimai.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 11, 2017, 4:05 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 4:35 AM

Naujienų portalui lrytas.lt I.Kvikas sakė, kad visą naktį galvojo, kaip ir kodėl tai galėjo įvykti. Jis vis negalėjo atsakyti į klausimą, kur prasideda ir baigiasi žmogiškumas.

„Šokiravo ne tik tai, kad įtariami romai. Mėgstu laidas apie gamtą. Ir nė vienoje tų laidų nesu matęs, kad kažkas nužudytų be priežasties. Gyvūnai nežudo be priežasties, o kaip žmogus? Mes turime reaguoti ir padaryti taip, kad niekada, jokiomis aplinkybėmis nepasikartotų jokie panašūs nusikaltimai.

Susisiekiau su visais tais romų bendruomenės nariais, su kuriais bendrauju, – romų prezidentu latviu Normandu Rudevičiumi, dainininkais Gopalu Michailovskiu, Radži ir kitais aktyviais, pilietiškais žmonėmis“, – sakė dainininkas.

Ištvanas patikino, kad visa bendruomenė mąsto, kuo galėtų prisidėti, kad tokių šiurpių nusikaltimų nebūtų.

„Mes sutrikę, pikti, ir mums neapsakomai skauda, apmaudu ir gaila. Romai lig šiol egzistuoja šiame pasaulyje kaip tauta todėl, kad mes niekada nekariavome, nežudėme. Mes laikomės taisyklės – uždrausta žudyti kitą žmogų. Todėl dabar, kai į įtariamųjų nusikaltimu ratą papuolė romų vyrai, mums yra šimtą kartų skaudžiau“, – liūdesio neslėpė dainininkas.

„Esu tėvas ir suprantu, kas gali vykti merginos tėvų širdyse. Reikia vienytis. Reikia būti žmonėmis. Tai sunkus darbas. Bet jei to nedarysime, tada skaitysime istorijas apie nužudytus kūdikius, pavogtus gyvenimus ir atimtas svajones, – sakė dainininkas. – Man, kaip žmogui, tai nesuvokiama.

O jeigu visgi paaiškės, jog taip pasielgė romas, tai patikėkite, nei šiame, nei kitame pasaulyje jam nebus ramybės. Mes tikime: kiekvienas veiksmas turi atoveiksmį. Atleiskite, labai sunku kalbėti... Tikrai sunku...“ – sakė Ištvanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.