Po miške persekiotos Jolantos Sadauskienės baimės – BPC atsakas

Savaitgalį modelių agentūros „Modilinos“ vadovei Jolantai Sadauskienei viešai prakalbus apie nemalonią situaciją su Bendrojo pagalbos centro (BPC) darbuotojais, BPC pateikė savo įvykio versiją.

J.Sadauskienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
J.Sadauskienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2017, 1:45 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 2:41 AM

Anot BPC, J.Sadauskienės žodžiai neatitinka tikrovės, žemina BPC dalykinę reputaciją ir nepagrįstai mažina pasitikėjimą tarnyba.

„BPC vadovybė, siekdama užtikrinti operatyvią ir kokybišką pagalbą žmonėms, kurie kreipiasi skubios pagalbos telefonu 112, ir reaguodama į išplatintą informaciją, surado duomenų bazėje J.Sadauskienės pokalbio su BPC operatore įrašą.

Minėto pokalbio metu operatorė pareigas atliko tinkamai, su skambinančia moterimi bendravo kantriai, mandagiai ir neprieštaraudama palaikė pokalbį, kurio metu tikslinosi skambinančiosios buvimo vietą, važiavimo kryptį, informaciją apie įtarimus sukėlusį automobilį ir kitokias aplinkybes.

J.Sadauskienė pokalbio metu taip pat elgėsi korektiškai, nekėlė balso tono ir nereiškė jokio, net mažiausio, nepasitenkinimo BPC operatorės darbo kokybe. Todėl labai keista ir nesuprantama „Facebook“ socialinėje paskyroje paviešinta jos abejonė dėl tinkamo BPC darbuotojų pasirengimo.

Nebent J.Sadauskienė pokalbio su BPC operatore metu buvo tiek susijaudinusi, kad praėjus keturioms valandoms po pokalbio nebeprisiminė nei jo turinio, nei tono, kuriuo buvo bendraujama“, – tikina BPC atstovai.

BPC turi pokalbio garso įrašą, kuris J.Sadauskienės prašymu ar su jos sutikimu galėtų būti paviešintas žiniasklaidos priemonėse.

„BPC siekia, kad dirbti BPC operatoriais priimami asmenys būtų atsparūs stresui, turėtų konfliktų sprendimo įgūdžių ir būtų pakankamai motyvuoti dirbti nuolatinės įtampos kupiną darbą. Absoliuti dauguma arba 80 procentų BPC operatorių yra statutiniai valstybės tarnautojai – vidaus tarnybos sistemos pareigūnai. Kai kurie jų yra sukaupę solidų 20 ar net 25 metų tarnybos stažą.

Darbuotojai nuolat kelia kvalifikaciją, jiems kasmet rengiami mokymai ir individualios konsultacijos, taip pat ir sudėtingų situacijų valdymo telefonu, raidos, bendravimo ir kritinių (krizinių) situacijų psichologijos. Jie yra pakankamai pasirengę ir kompetentingi įvertinti įvairias situacijas, nustatyti galimas rizikas ar pavojus ir parinkti tinkamus reagavimo būdus.

BPC taip pat nori priminti, kad skambinti numeriu 112 reikia tik tada, kai staiga iškyla reali grėsmė gyvybei, sveikatai, saugumui, aplinkai ar turtui ir kai pagalbos tarnybos turi nedelsdamos atvykti į nelaimės vietą. Piktavališki skambučiai ir netikslingai užimtos telefono linijos trukdo prisiskambinti tiems žmonėms, kuriems iš tikrųjų reikia skubios pagalbos“, – teigia BPC atstovai.

Kaip lrytas.lt jau rašė, šeštadienio vakarą J.Sadauskienė pateko į keblią padėtį. Moteris važiavo miško keliu, kai suprato, kad yra galbūt sekama įtartino automobilio. Jolanta išsigando, bandė kviestis pagalbos, tačiau ryšys buvo silpnas. Tuomet moteris prisiminė bendrąjį pagalbos numerį, kuriuo paskambino, tačiau liko nustebinta.

„Nors pokalbis su bendrojo pagalbos numerio darbuotoja baigėsi gerai ir ji įvykdė tai, ko prašiau tik man pakėlus toną, vis dėlto nėra malonu po pastarųjų šalį sukrėtusių įvykių prašyti operatorės „pakabėti ant linijos“, kol aš saugiai pervažiuosiu mišką, ir girdėti tekstą, kad užimu liniją ir kodėl man įtartinas tas automobilis su 3 tamsiaplaukiais, judantis miško kelio viduriu 10 km/h greičiu.

Gal vis dėlto ne visos situacijos duoda tiek laiko, kad pašnekovas suspėtų papasakoti, kad tas pats automobilis važiavo iš paskos man važiuojant į žiemojančią sodybą. Maža to, dar apsuko ratą aplinkui ir po to išlindo man prieš nosį, lyg laukdamas grįžtant ir važiavo mažai važinėjamu keliu, akivaizdžiai provokuodamas, kad aplenkčiau mano mašinai per siauru kelio ruoželiu arba sustočiau?

Vadinasi, tokioje situacijoje dar reikia man išklausyti, kad skambutis yra apmokamas ne mano, o biudžeto? Per tą laiką galėjo įvykti nebeatitaisomų dalykų. Gal vis dėlto reikia rimtesnio parengimo šių tarnybų darbuotojams?“ – savo paskyroje rašė J.Sadauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.