Eglija Vaitkevičė provokuojančiai prabilo apie emigraciją, nuomonę išreiškė ir Mia

Londone gyvenanti verslininkė, burleskos šokėja Eglija Vaitkevičė socialiniame tinkle prakalbo apie emigraciją ir pyktį emigrantams.

Eglija Vaitkevičė provokuojančiai prabilo apie emigraciją.<br>LR archyvo nuotr.
Eglija Vaitkevičė provokuojančiai prabilo apie emigraciją.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2017, 10:52 PM, atnaujinta Apr 22, 2017, 2:19 AM

Paprovokuosiu: kodėl lietuviai taip skausmingai, jausmingai, aršiai, kartais piktai kalba, jog lietuvių emigracija yra blogis, valdžia susirūpinus sugrąžinti lietuvius atgal, iš to kyla neapykanta išvykusiems ( nesakau emigrantams, migrantai- tikslesnis žodis), piktdžiuga dėl dvigubos pilietybės klausimų, o dar labiau pasitenkinimas, jog vykstant referendumui, pasilikę Lietuvoje turės balsą, galią nubausti ir pažeminti išvykusius.

Juk tiems, kas neišvyko, lieka daugiau vietos, mažėja konkurencija, pinga provincijoje žemės ir sodybos, miestai švarėja, tuštėja, lieka daug erdvės tiems, kam emigracija yra blogis.

Apie pensininkų ir tų, kurie gauna pašalpas išlaikymą suprantu, reikia valstybei pinigus nešančių piliečių. Tačiau iš esmės, koks skirtumas neišvykusiems, kad dalis tautos pasirinko keliauti ir migruoti? Kame čia tas skausmas, kas pasąmonėje ten jiems kirba ir kelia nuolatinį nerimą“,- retoriškai klausė E.Vaitkevičė.

Po šiuo Eglijos pasidalijimu socialiniame tinkle užvirė karšta diskusija, pasisakė ir dainininkė Vilija Pilibaitytė-Mia.  “Aš manau, kad kiekvienas pasirenka savo kelią ir už tai neturėtų būti smerkiami... Gerbiu kiekvieną žmogų, kad ir kas jis būtų , kad ir kur jis begyventų.. Mano asmenine nuomone, žmonės visada ieško geresnio, patogesnio gyvenimo... Todėl paprastas žmogiškas supratimas vieni kitiems būtų į naudą!  Esam vienos, labai mažos šalies žmonės, todėl netapkime svetimi“,- rašė Mia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.