Mirė garsiausių lietuviškų šlagerių autorė Nejolė Širvinskaitė-Laukavičienė

Vyresniosios kartos pramogų pasaulio atstovus pasiekė liūdna žinia – mirė šimtus eilėraščių šlageriais tapusioms dainoms parašiusi kūrėja 58 metų Nejolė Širvinskaitė-Laukavičienė. 

 Mirė daugybės dainų tektų autorė N.Širvinskaitė-Laukavičienė.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Mirė daugybės dainų tektų autorė N.Širvinskaitė-Laukavičienė.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-29 19:50

Dainininkas Rytis Cicinas naujienų portalui lrytas.lt patvirtino šią liūdną žinią. Pasak jo, N.Širvinskaitė-Laukavičienė jau kurį laiką sunkiai sirgo. 

Ji parašė tekstus tokiems šlageriams, kaip R.Cicino „Meilės laivas” ir „Neliesk mano damos“, Laimos Žemaitytės „Svajonių laivas“, Jūratės Miliauskaitės „Nesugrįš balta žuvėdra”.

Vien R.Cicino repertuare – maždaug pusšimtis dainų pagal šios kūrėjos sukurtus žodžius ir šie kūriniai labai prisidėjo prie R.Cicino kelio į šlovę. Atlikėjos Birutės Petrikytės nuomone, N.Širvinskaitės-Laukavičienės kūryba tapo vienu svarbiausių R.Cicino sėkmės  veiksnių.

Pati B.Petrikytė atlieka apie 30 dainų pagal N.Širvinskaitės-Laukavičienės žodžius. Dainininkė neslėpė, kad nevisada buvo lengva dirbti su šia poete, tačiau taip nutiko dėl jos reiklumo sau ir aplinkiniams. 

N.Širvinskaitė-Laukavičienė taip pat parašė tekstus dainoms, kurias atliko Stasys Povilaitis,Aušra Cicėnaitė, Andželika Petrikytė, Romas Dambrauskas, Roma Mačiulytė, Viktoras Malinauskas, Vaida Genytė, Vytautas Petrušonis, Irma Jurgelevičiūtė, Vitalija Katunskytė, Rūta Morozovaitė, Egidijus Sipavičius, Giulija, Pusbroliai Aliukai ir Sesutė, grupė „16 Hz“ ir daugelis kitų. Moteris yra ir „Kauno himno“ teksto autorė. 

N.Širvinskaitė-Laukavičienė buvo profesionali ekonomistė, o sovietiniais metais dirbo prekybininke. Moteris neslėpė tuo metu mėgusi prabangą, brangius drabužius ir papuošalus. 

Pirmuosius eilėraščius ji parašė šiek tiek daugiau kaip prieš du dešimtmečius, o netrukus kūryba tapo pagrindiniu moters užsiėmimu. 

Didelio pasisekimo sulaukdavo ir kaunietės eilėraščių knygos, leidėjams dažnai tekdavo spausdinti papildomus jų tiražus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.