Iš Eugenijaus Ostapenkos lūpų – nesuvokiamai žiaurūs žodžiai mirusiai Nejolei Širvinskaitei

Pirmadienį Lietuvą sukrėtė  netektis – mirė šimtus eilėraščių šlageriais tapusioms dainoms parašiusi kūrėja 58 metų Nejolė Širvinskaitė-Laukavičienė. 

Eugenijus Ostapenka.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Eugenijus Ostapenka.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Eugenijus Ostapenka.<br> LR archyvo nuotr.
Eugenijus Ostapenka.<br> LR archyvo nuotr.
Poetė Nejolė Širvinskaitė Laukavičienė.<br>M. Patašiaus nuotr.
Poetė Nejolė Širvinskaitė Laukavičienė.<br>M. Patašiaus nuotr.
Poetė Nejolė Laukavičienė -Širvinskaitė su Latgos apdovanojimu<br>A. Barzdžiaus nuotr.
Poetė Nejolė Laukavičienė -Širvinskaitė su Latgos apdovanojimu<br>A. Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 30, 2017, 3:23 PM, atnaujinta May 30, 2017, 3:58 PM

Iškart po sukrečiančios žinios feisbuke pasipylė užuojautos. 

„Šiandien mirė poetė, dainų tekstų autorė Nejolė Laukavičienė... Ačiū Jums už dainų tekstus, dėl kurių mano dainos „Meilės laivas“, „Neliesk mano damos“, „Artisto dalia“ ir kt. tapo šlageriais... Užuojauta šeimai“, – savo feisbuko paskyroje apgailestaudamas rašė dainininkas Rytis Cicinas . Prie gražių žodžių Anapilin iškeliavusiai poetei prisidėjo dainininkė Irma Jurgelevičiūtė.

Tačiau dainininkas Eugenijus Ostapenka nustebino visus. Iš jo lūpų – nesuvokiamas pyktis Nejolei. Pasidalijęs liūdna žinia Eugenijus brūkštelėjo:

„2007 metais šita moteris negailestingai drabstė mane purvais visoje žiniasklaidoje ir sistemingai įžūliai šmeiždavo mane visoje spaudoje“, – rašė jis.

„Ir? Ramybės palinkėtum...“ – nusistebėjo vienas Eugenijaus bičiulis.

„Pragaro linkiu jai. Nes ji norėjo, kad aš ją dul*****au, o aš atsisakiau d*****ti ją, todėl ji labai pasiuto ir pradėjo antireklaminę kampaniją prieš mano asmenį norėdama sužlugdyti mano karjerą. Ji 2007 metais negailestingai drabstė mane purvais visoje žiniasklaidoje ir sistemingai įžūliai šmeiždavo mane visoje spaudoje.

Jos pykčio banga peržengė visas ribas. Visi nejauni Lietuvos estrados grandai, išvardyti šiame straipsnyje, puikiai žinojo, kaip ji bandė šantažu įtempti mane į savo lovą, šantažuodama tuo, kad jeigu aš nemiegosiu su ja, ji, turinti daug pažinčių pramogų pasaulyje, sužlugdys visą mano dainininko karjerą ir mano gyvenimą“, – aiškino Eugenijus. Jo žodžiai buvo palydėti didžiule nuostaba.

Vien R.Cicino repertuare – maždaug pusšimtis dainų pagal šios kūrėjos sukurtus žodžius ir šie kūriniai labai prisidėjo prie R.Cicino kelio į šlovę.

Atlikėjos Birutės Petrikytės nuomone, N.Širvinskaitės-Laukavičienės kūryba tapo vienu svarbiausių R.Cicino sėkmės  veiksnių.

Pati B.Petrikytė atlieka apie 30 dainų pagal N.Širvinskaitės-Laukavičienės žodžius. Dainininkė neslėpė, kad ne visada buvo lengva dirbti su šia poete, tačiau taip nutiko dėl jos reiklumo sau ir aplinkiniams.

N.Širvinskaitė-Laukavičienė taip pat parašė tekstus dainoms, kurias atliko Stasys Povilaitis, Aušra Cicėnaitė, Andželika Petrikytė, Romas Dambrauskas, Roma Mačiulytė, Viktoras Malinauskas, Vaida Genytė, Vytautas Petrušonis, Irma Jurgelevičiūtė, Vitalija Katunskytė, Rūta Morozovaitė, Egidijus Sipavičius, Giulija, „Pusbroliai Aliukai ir Sesutė“, grupė „16 Hz“ ir daugelis kitų. Moteris yra ir Kauno himno teksto autorė.

N.Širvinskaitė-Laukavičienė buvo profesionali ekonomistė, o sovietiniais metais dirbo prekybininke. Moteris neslėpė tuo metu mėgusi prabangą, brangius drabužius ir papuošalus.

Pirmuosius eilėraščius ji parašė šiek tiek daugiau kaip prieš du dešimtmečius, o netrukus kūryba tapo pagrindine moters veikla.  

Didelio pasisekimo sulaukdavo ir kaunietės eilėraščių knygos, leidėjams dažnai tekdavo spausdinti papildomus jų tiražus.  

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.