Renata Šakalytė pasidalijo širdį veriančia istorija ir prašo pagalbos surandant nuskriaustą mergaitę

Ne paslaptis, jog televizijos laidų vedėja Renata Šakalytė – Jakovleva (33 m.) neabejinga socialinėms problemoms. Moteris dažnai dalyvauja akcijose, kuriose pagelbėja gyvenimo nuskriaustoms šeimoms.

Renata Šakalytė-Jakovleva.<br> Organizatorių nuotr.
Renata Šakalytė-Jakovleva.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2017, 6:07 PM, atnaujinta Jun 16, 2017, 7:49 PM

 Dvi mažametes dukras su vyru televizijos žinių vedėju Viktoru Jakovlevu auginanti R.Šakalytė-Jakovleva savo feisbuko paskyroje dažnai pasidalija istorijomis, kurių neretai nepastebi visuomenė. 

 Ketvirtadienio popietę savo socialinio tinklo paskyroje televizijos laidų vedėja papasakojo širdį veriančią istoriją apie gatvėje sutiktą neblaivų tėvą su mažamete dukra. 

„Atvežiau dukrą į parkelį prie vienos iš Dvarčionių stotelių. Ten su draugais ji turėjo laukti autobuso į ekskursiją. Atsisveikinam, o mano akis užkliūna už vyro, sėdinčio ant suolelio tuščioje stotelėje. Šalia jo stovi gal 7 - 8 metų mergytė. Vyras akivaizdžiai neblaivus, rankoje laiko atsuktą bambalį stipraus alaus. Pasilenkiu pataisyti Sofijai kojinės ir girdžiu: „Tu b**t matai, kur stovi ar ne? „ Atsiprašau, nemačiau“, – atsako vaikiškas balsas. „Velniop tavo nežinau.“ 

Aš atsisuku ir sakau: „Čia jūsų dukra?“ Jis žiūri į mane išpūtęs akis, klapsi. „Mano.“

 „Tai kodėl taip kalbate su ja“, – klausiu. „Negražu, jo... Žinau“, – nuleidžia galvą.

„Negražu yra ne tas žodis, tėveli. Ką čia geriat?“ – vėl klausiu. „Alų, o ką?“

„O tą, kad geriat alkoholį viešoje vietoje, šalia nepilnamečio savo vaiko. Esat neblaivus, keikiatės. Jūsų dukrai su jumis nesaugu, todėl... kviečiu policiją.“

„Kviesk tu ką nori, b**t“, – atsako vyras. Paimu telefoną, pradedu rinkti numerį. Jis staiga atsistoja, užsuka butelį, griebia mergaitę už rankos ir eina šalin.

„Einam, Liza, greičiau.“ Mergytė atsisuka ir žiūri į mane išsigandusi.

„Liza, prašau pasakyk, kokia tavo pavardė“, – šūkteliu. Vyras užrinka, kad tylėtų.

Pradeda verkti mano Sofija. Kol nuraminu, atsisėdu į mašiną, jie jau toli. Seku iš paskos važiuodama. Vyras pagreitina žingsnį ir suka link sodų. Privažiuoju dar arčiau – kad bent pavardę sužinočiau, kad bent! Tačiau dingsta abu krūmuose. Išlipu, galvoju, pasekti, bet Sofija ima verkti vis smarkiau, kaip tik sugalvoja paskambinti kurjeris dėl siuntos...

Aš juos pametu. Bet Lizos žvilgsnio pamesti negaliu. Tų išsigandusių akių. Šią akimirką galiu tik tai: Dieve, Tu gali daug. Suteik jėgų tai mergytei užaugti žmogumi. #NEBUKABEJINGAS #NEBIJOKISIKIST #SMURTAUTOJAIBAILIAI #VAIKUSKAUSMUISTOP“, – liūdna žinute feisbuke pasidalijo Renata. 

Minėtas įrašas sulaukė komentarų lavinos, kuriuose internautai piktinosi visuomenės ydomis ir aplinkinių abėjingumu. 
Renata įsitraukė į komentatorių diskusiją ir užsispyrė surasti mergaitę, kurios pavardės taip ir nespėjo išgirsti. 

„Kiek, manote, Dvarčionyse gali būti tokio amžaus Lizų? Aš nespėjau jų nufotografuoti. Bet Dvarčionyse būnu dažnai. Tikiu, kad dar pamatysiu arba ją, arba tėvą“, – rūpinosi televizijos laidų vedėja.

Televizijos laidų vedėja jau ne pirmą kartą paviešina socialines problemas, kurių liudininke atsitiktinai tampa. 

Anksčiau moteris internete paskelbė aukcioną, kuriame pardavė savo dviratį, kad surinktų pinigų sunkia liga sergančiai mergaitei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.