Su pirma žmona greitai išsiskyręs Šarūnas Jasikevičius prie savęs glaudė ir Godą Sabutytę

„Niekada nebuvau ir nesu nusistatęs, kad žmona būtinai turi būti arba amerikietė, arba lietuvė. Man svarbiausia – koks ji yra žmogus“, – tokius žodžius kadaise ištarė Šarūnas Jasikevičius (2 straipsnio dalis).

 Šarūnas su Linor (kairėje), Goda Sabutytė (viršuje).<br> LR archyvo nuotr.
 Šarūnas su Linor (kairėje), Goda Sabutytė (viršuje).<br> LR archyvo nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius ir Linor Abargil.<br> LR archyvo nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius ir Linor Abargil.<br> LR archyvo nuotr.
Linor Abargil.<br> LR archyvo nuotr.
Linor Abargil.<br> LR archyvo nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius ir Linor Abargil.<br> LR archyvo nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius ir Linor Abargil.<br> LR archyvo nuotr.
 Goda Sabutytė.<br> LR archyvo nuotr.
 Goda Sabutytė.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Tomas Aleksiūnas, LR korespondentas

Jul 30, 2017, 11:59 AM, atnaujinta Jul 30, 2017, 8:41 PM

Linor Abargil buvo moteris, kurią pažinojo visa šalis, – 1998-ųjų „Mis Izraelis“ tais pačiais metais laimėjo ir konkursą „Mis pasaulis“.

2006-ųjų vasarį po NBA Visų žvaigždžių savaitgalio Hjustone, kuriame lietuvis žaidė geriausių lygos pirmamečių komandoje, juodu su L.Abargil kelioms dienoms nuskrido į Niujorką ir apsistojo Manhatane, viename iš 8 dabartinio JAV prezidento Donaldo Trumpo imperijai priklausančių viešbučių.

Atrodo, kad būtent ten krepšininkas pasipiršo Linor. Gražuolės motina ir sesuo Izraelio spaudai patvirtino, kad taip įvyko.

Paklaustos, ar Linor sutiko tekėti, jos atsakė: „Žinoma!“

„Sūnus man tą patį vakarą paskambino pasigirti, kad pasipiršo Linor. Apie vestuves dar nekalbėjome – jis pats kol kas nežino, kur surengs puotą ir iškilmes“, – „Lietuvos rytui“ tada kalbėjo R.Jasikevičienė.

Pirmą straipsnio dalį galite skaityti čia:

Žydų radikalo įsiūtis

Lietuva ir Izraelis ūžė laukiant Metų vestuvių. Spėliota, kur jos vyks: Izraelyje, Ispanijoje, Lietuvoje, o galbūt JAV – Las Vegase, kur prieš porą metų tuokėsi geriausias Š.Jasikevičiaus draugas Žydrūnas Ilgauskas.

„Šarūną ir Linor sieja labai didelė meilė. Jiems lemta būti kartu, – artėjant tuoktuvėms kalbėjo R.Jasikevičienė. – Marti žydė man yra priimtina, nes aš žaviuosi šia tauta.“

Tačiau žydės ir lietuvio meilė Izraelyje kai kam kėlė įsiūtį.

Radikalus politikas Baruchas Marzelis Tel Avive, Jeruzalėje ir kituose šalies miestuose ėmė platinti atsišaukimus su L.Abargil ir Š.Jasikevičiaus fotografijomis: „Gėda žydams. Gėda žydų merginai.“

Negana to, religinis fanatikas B.Marzelis parašė laišką ir pačiai Linor: „Man buvo skaudu išgirsti, kad tu planuoji ištekėti už Š.Jasikevičiaus. Neturiu nieko prieš Šarą. Turbūt jis yra puikus, žavus, bet kol neatsivers į žydų tikėjimą, negali žengti šito žingsnio.“

Jis ragino modelį prisiminti savo senelius, žydų tradicijas ir Toras: „Didžiausias pavojus mūsų žmonėms yra asimiliacija!“

Dauguma izraeliečių šaipėsi iš savojo ultraortodokso. Bet skandalas įsisiūbavo ir klausimo apie artėjančias garsios poros vedybas per spaudos konferenciją po vienų Eurolygos rungtynių sulaukė net „Maccabi“ treneris.

„Jei Linor yra religinga, ji įkalbins Šarą priimti judaizmą, o ne atvirkščiai“, – su šypsena atsakė P.Gershonas.

Į diskusiją įsitraukė net aukšti Izraelio politikai.

„Tavo gyvenimas – tik tavo, todėl gali ištekėti už ko tik nori ir kokiu būdu tik nori – ar tai būtų religinė ortodoksinė, reformatoriška ar civilinė santuoka. Niekas neturi skaityti tau pamokslų“, – atvirame laiške L.Abargil rašė Kneseto narė Zehava Gal-On.

Pokylį saugojo net vilkšuniai

Po 2004-ųjų Atėnų olimpiados supykęs ant trenerio Antano Sireikos Š.Jasikevičius neatstovavo Lietuvos rinktinei 2005-ųjų Europos čempionate. O 2006-ųjų planetos pirmenybes įžaidėjui į šalį nustūmė iki tol svarbiausia asmeninio gyvenimo šventė.

Ne kartą sakęs, kad norėtų vesti iki 30-ies, Šaras nuo tikslo nukrypo labai nedaug: 2006-ųjų kovo 5-ąją atšventęs jubiliejų, liepos 6-ąją vedė L.Abargil.

Pareiškimus tuoktis jie padavė 100 km į šiaurę nuo Barselonos esančio Manljeu miestelio civilinės metrikacijos biure. Ten pat vykusią ir pusvalandį trukusią ceremoniją, kuriai dirigavo miestelio teisėjas Sebastia Casadevallis, vidurdienį stebėjo tik patys artimiausi jaunavedžiams žmonės ir Manljeu meras.

Buvo teigiama, jog sporto ir mados garsenybės sudarė vedybų sutartį, apibrėžiančią jųdviejų turtinius santykius ir įsipareigojimus.

Pirmasis pokylis vyko 30 km nuo Katalonijos sostinės esančiame XV amžiaus dvare „Herdad Mitjans“. Kvietimuose anglų ir hebrajų kalbomis buvo parašyta: „Aliza & Jacky Abargil, Rita & Linas Jasikevicius kviečia dalyvauti savo vaikų Linor ir Sarunas vestuvėse ketvirtadienį, liepos 6 d., 19 val. 30 min.“

Šventę rengė garsi visoje Ispanijoje bendrovė „Beltxenea“, ji laikėsi griežtų tylėjimo apie savo klientus įžadų.

Privatumas apskritai buvo aukščiausio lygio: šventės teritoriją supo apsaugininkai su vilkšuniais.

Kadrus bandę medžioti fotografai karčiai juokavo: reikia virsti nematomu arba turėti paukščio sparnus, kad ką nors čia nufotografuotum.

Jų laimikis buvo menkas: į dvarą atvykstančio jaunųjų limuzino ir svečių autobuso nuotraukos.

Izraelyje – 500 svečių

Po poros dienų šventė persikėlė į Izraelį. Ten buvo pakviesta apie 500 svečių: artimieji, sporto ir mados pasaulio žvaigždės, Izraelio politikai, verslininkai, bankininkai.

Maždaug pusę valandos kelio nuo Tel Avivo, ant Viduržemio jūros kranto esančio kibuco „Ga’ash“ pramogų centre „Stoa“, vykęs pokylis buvo dekoruotas klasikiniu praėjusio amžiaus 3-iojo dešimtmečio Europos stiliumi. Tuo rūpinosi žinomas Izraelio dizaineris Elki Jacobsas.

L.Abargil šeimos šaknys – Maroke, tad buvo laikomasi ir šios Šiaurės Afrikos šalies tradicijų.

Dideliuose ekranuose vestuvininkai galėjo pamatyti pirmosios vestuvių dalies Ispanijoje įrašą, o vėliau – tądien, liepos 9-ąją, vykusį pasaulio futbolo pirmenybių finalą, nes krepšinio burtininkas iš Lietuvos dievina populiariausią pasaulio sporto šaką.

Medų jaunavedžiai kopinėjo Seišelių salose.

Tapo reklamos veidu

Po privatumo šydu apgaubtų pasakiškų vestuvių praėjus vos porai savaičių Š.Jasikevičiaus išrinktąją iš arti pamatė visa Lietuva.

Pora atvyko į Vilnių, kai „Adidas“ parduotuvėse buvo pristatomi vardiniai Šaro bateliai.

Pozuoti įvairiose reklamos akcijose L.Abargil buvo įprasta, o ją pamilęs Š.Jasikevičius irgi paragavo modelio duonos.

Pora ypač pagarsėjo apatinių drabužių reklama Izraelyje 2007-aisiais. Besišypsantis Š.Jasikevičius, nusirengęs iki kelnaičių, stovėjo švelniai apsikabinęs žmoną, kuri – irgi tiktai su kelnaitėmis ir liemenėle.

Kalbėta, kad šios reklamos gamyba kainavo net 700 tūkstančių dolerių, o Šarūnas ir Linor uždirbo 200 tūkst. dolerių.

Bet netrukus nuotraukas teko nukabinti dėl įvykio, dar sykį sudrebinusio Lietuvą ir Izraelį.

Netiko vienas kitam

„Po skambių vestuvių – tylus išsiskyrimas“ – 2008-ųjų gegužę skelbė „Lietuvos ryto“ antraštė.

Artimi krepšininkui žmonės tada pirmą kartą patvirtino, kad 32-ejų Šaras – vėl vienišas: „Bet jis laikosi gerai. Sunkiausias laikotarpis jau praėjo.“

Po nesusiklosčiusios karjeros NBA tuo metu Atėnų „Panathinaikos“ atstovavęs įžaidėjas pats vengė atverti asmeninio gyvenimo užkulisius: „Apie savo privatų gyvenimą aš nešneku, kad ir kokios sklistų kalbos.“

Bet jau prieš porą mėnesių apie Š.Jasikevičiaus ir jo žmonos santykių krizę dūzgė Netanijos miestas, kuriame gyveno L.Abargil tėvai.

„Turbūt atstumas nebuvo į naudą jų santykiams“, – tada kalbėjo garsenybių poros draugai.

Liūdnu gyvenimo periodu Š.Jasikevičius atsivėrė Izraelio žurnalui „LaIsha“, kodėl nutrūko jo santuoka.

„Svarbiausia yra du žmonės. Aš niekada neturėjau kokių nors ypatingų tradicijų ar religijos. Tiksliau, religiją turiu, bet nesivadovauju ja daugiau, nei reikia.

Kodėl viskas baigėsi? Paprastas atsakymas: manau, mes netikome vienas kitam. Ji turbūt ne ta, kuri tiktų man, o aš netikau jai. Aš nebuvau skirtas Linor, o ji nebuvo skirta man, ir aš su tuo susitaikiau. Susitaikyti nelengva, bet ką padarysi. Toks gyvenimas“, – sakė krepšininkas.

Ir pridūrė: „Jei du žmonės kartu negali išgyventi daugiau nei dvejus metus, jiems nereikia būti kartu. Kai išsiskyriau, kurį laiką liūdėjau. Tai – santuoka. Kai susituokėme, norėjau vaikų. Tai buvo priežastis, dėl kurios pasipiršau.“

Susikūrė naują gyvenimą

Skirdamasi L.Abargil iš Š.Jasikevičiaus gavo kompensaciją, kuri buvo numatyta vedybų sutartyje, – maždaug milijoną eurų.

2010-aisiais L.Abargil ištekėjo už savo tautiečio verslininko Oreno Halfono. Porai iš pradžių gimė dvyniai berniukas ir mergaitė, o dar po metų – antroji duktė.

L.Abargil Netanijoje baigė teisės studijas ir pasinėrė į žydų ortodoksų religiją.

Asmenybė – dvipusė

Netrukus po skyrybų 2008-aisiais Š.Jasikevičių kalbinusi Izraelio žurnalistė Orit Merlin-Rosenzweig prie interviu prirašė: „Praleidusi ilgas valandas su juo priėjau išvadą, kad jo asmenybė turi dvi puses, kurios vis ginčijasi.

Jis labai jautrus ir emocingas, bet drauge – santūrus, racionalus ir viską apgalvojantis. Jaunas vyras, išmokęs atsiriboti nuo jausmų ir judėti pirmyn.“

2008-ųjų Pekino olimpiados atidarymo ceremonijoje nešęs Lietuvos trispalvę Šaras išties nestovėjo vietoje.

Po itin skausmingos patirties į gyvenimą sugrįžęs krepšininkas norom nenorom atgavo svajonių jaunikio titulą.

Pašonėje – žavi dainininkė

Parskridusį iš olimpinių žaidynių Kinijoje Š.Jasikevičių rugpjūčio pabaigoje Vilniuje pasitiko prie juodo prabangaus BMW vairo sėdinti Goda Sabutytė.

Tai buvo pirmas kartas, kai fotografai juos užfiksavo kartu, nors apie populiarios merginų grupės „69 danguje“ narės artimus santykius su krepšininku kalbų sklido jau anksčiau.

Pasakota, kad 22-ejų Goda ir dešimčia metų vyresnis Šarūnas 2008-ųjų liepą kartu linksminosi jaunesniojo brolio Vytenio Jasikevičiaus ir jo išrinktosios Monikos vestuvėse Šešuolėlių dvare.

„Nematau tikslo viešai pasakoti apie savo privatų gyvenimą.

Man ir taip to privatumo mažai likę – visi žino, kur einu, ką darau“, – tada „Lietuvos rytui“ sakė krepšininkas.

Tuo metu apie Š.Jasikevičiaus ir L.Abargil skyrybas dar nebuvo oficialiai patvirtinta, bet dalyvavimas brolio vestuvėse be žmonos tapo signalu.

„Dabar jau turbūt visiems aišku, kas vyksta“, – netrukus „Lietuvos rytui“ truputį atsivėrė krepšininkas.

Tiesa, staigiai įskriejusi į Šaro orbitą G.Sabutytė taip pat greitai iš jos išlėkė. Nors 2008-ųjų rudenį jie kartu atostogavo Pietų Prancūzijoje, po kelių mėnesių pasirodė pranešimų, kad ši meilė baigėsi.

Apie nevykusius savo santykius su G.Sabutyte krepšininkas užsiminė ir savo knygoje „Laimėti neužtenka“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.