Po istorijos, kaip blaivus vyras „įpūtė“ į alkotesterį – Donaldos Meiželytės pasipiktinimas

Grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ narys Antanas Ruzgas pasidalijo istorija, po kurios užvirė tikra diskusija. Prie jos prisidėjo ir žinoma atlikėja Donalda Meiželytė.

Donalda Meiželytė.<br>T.Bauro nuotr.
Donalda Meiželytė.<br>T.Bauro nuotr.
Donalda Meiželytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Donalda Meiželytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 22, 2017, 5:12 PM, atnaujinta Sep 22, 2017, 5:35 PM

Vyras papasakojo istoriją, kaip gavo baudą už alkoholio vartojimą, nors jo, anot Antano, tikrai nevartojo.

„TEISYBĖS NĖRA!

2017 – 07 – 16 02 val. 02 min. buvau sustabdytas policijos (reidas po festivalio Klaipėdoje) truputi išsigandau, nes dar nebuvo tekę susidurti su alkotesteriu, bet žinojau, kad alkoholio nevartoju todėl nustojau baimintis.

Pareigūnas duoda pūsti... Pučiu... Rezultatas: 0.13 promilės...

Nebūčiau „klevas“, būtų nesvarbu, bet aš „klevas“ todėl man turėjo būti surašytas protokolas pagal tą nelemto alkotesterio rodmenį...

Laukiau, kol surašys protokolą ir galėsiu važiuoti pasidaryti kraujo tyrimo, kai sulaukiau dar teko laukti taksi, kažkaip uostamiestyje jie nelabai punktualus, bet spėjau antrą kartą įpusti į akotesterį praėjus 58 min. (būtina tai padaryti per 1 val.) po pirmojo putimo.

Rezutatas: 0.00 promilių.

 Tada kraujo tyrimui daviau kraujo daktarai sakė dėl rezultatų skambinti po 2 savaičių (per 20 kalendorinių dienų galiu apskųsti policijos protokolą).

Susimokėjau už tą tyrimą, ir tada daktarė viską surašė labai gražiai ant lapo, todėl turėjau įrodymą, kad alkoholio nevartojau. (bet kraujo tyrimo rezultatų dar reikėjo laukti).

Praeina dvi savaitės – skambinu.

Man sako rezultatų dar nėra, skambinkit rytoj. Tai ir dariau skambinau ir skambinau... 3 dienas iš eilės, o laiko parašyti skundą vis mažiau. 

Ir trečios dienos skambutis (daug skambučių skirtingom įstaigom) davė vaisių! 

Pasirodo, seselės ne į tą stalčių įdėjo mano kraują ir kraujas nebuvo išsiųstas... Ir man sako mes tik antradieniais siunčiam kraują... nu galvoju „Nuostabu“,.

Skaičiuoju dienas 14 + 7 = 21, nesunku suprasti, kad į rėmus netelpu. Tai gerai, kad turėjau tą daktarės rašytą įrodymą su 0.00 promilių rezultatu ir su juo jau sukausi kaip galėjau. Parašiau tą nelemtą skundą ir išsiunčiau. 

Gaunu šaukimą į teismą, dėl kurio reikia važiuoti į Klaipėdą (nes ten buvo „padarytas“ nusižengimas) taip pat reikėjo važiuoti pasiimti kraujo tyrimo rezultatų. Rezultatai buvo mano naudai (Rezultatas neigiamas – etilo alkoholio kraujyje nerasta), akivaizdu – alkoholio juk nevartojau.

Tęsiu toliau, nuvažiavęs tikėjausi pamatyti ir pareigūną deja jo ten nebuvo, pateikiau savo tyrimo rezultatus ir taip pat pasakiau, kad pareigūnai nepateikė alkotesterio metrologinės patikros datas ir panašios man reikalingos informacijos, bet pareigūnas raštiškai pateikė atsiliepimą į mano skundą kuriame buvo parašyta, kad nesutinka su mano skundu ir prašo teismo jo netenkinti.

Teismo posėdis buvo nukeltas į rugsėjo 12 d. 11 val.. (turbūt dėl to, kad pareigūnas nepasirodė ir nebuvo pateikęs reikalingos informacijos).

Ateina rugsėjo 12 d. 11 val. Aš jau Klaipėdoje ir vis dar tikiuosi laimėti ir baigti šią neteisybę. BET pareigūnas taip ir nepasirodė, sužinojau, kad jis prieš dvi savaites atsistatydino iš policijos pareigūno pareigų ir ne gana to, yra Vokietijoje, nors grįžti ruošėsi 10.22...

Nenorėjau tiek laukti todėl posėdis nebuvo nukeltas. Pateikiau savo ligos (Duodenogastritinis refliuksas, dėl šios ligos negaliu valgyti tam tikro maisto ir taip pat negaliu vartoti alkoholio, liga diagnozuota 17 dienų prie protokolo surašymą) išrašą.

Policija pateikė alkotesterio metrologinės patikros datas ir jos buvo galiojančios, taip pat, jau pats pareigūnas pateikė kažkokią raštu rašytą pasaką apie tai, kad man iš burnos smirdėjo alkoholiu.

Kas juokingiausia, kad jis prie automobilio net priėjęs nebuvo (buvo kitas pareigūnas – jaunesnis, žemesnio rango). Tuo metu mano vairuojamame automobilyje buvo neblaivus žmogus (tai buvau ne aš) ir tas žmogus panašiai apie 5 min. automobilyje jau buvo pasėdėjęs. Turbūt dėl to ir gavau pūsti, bet ne tame esmė. 

Bylos nagrinėjimas buvo nukeltas i rugsėjo 22 d. tą dieną turėjau sužinoti ar vis dėl to yra teisybė šiam pasaulyje.

Tai kaip visi jau supratot, buvau pripažintas kaltas ir dabar manęs laukia nei didelė nei maža 230 eurų bauda plius daug nervų kainavusios kelionės ir skambučiai taip pat, kadangi esu klevas tai dar viena diena kursu (turbūt teks bendrauti su alkoholikais) kuri man kainuos papildoma 100 eurų. 

Savo nuomonę apie tai aš pasilaikysiu sau, o jūs, žmonės, perskaitę šią istoriją išreikškit savo nuomonę.

TEISYBĖS NĖRA!

P.S. Atleiskit už klaidas ir pasidalinkit, tegu feisbukas kalba.

Ačiū Jums už Jūsų laiką“, – rašė jis.

Į tai sureagavo ir atlikėja Donalda.

Alkotesteris iš viso turi būti naudojmas TIK kaip kontrolinė priemonė, kaip tai yra kitose šalyse.

Jei alkotesteris rodo neblaivumą, tuomet policija veža vairuotoją į kraujo pridavimo punktą, kur paimamas kraujas, ne kitaip, jokių ten „pats ieškok laukuose takso, ieškok dirbančios ligoninės, kad tą kraują priduotum tyrimams, įrodinėk“.

Niekaip nesuprantu, kodėl mes neintegruojame į mūsų teisę ir gyvenimą normalių užsienio praktikų? Teisės ir teisėtvarkos komitete, alio“, – rašė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.